2012. január 26., csütörtök

5 Olyan Dolog, Amit Nem Szabadna Egy Fizetett Alkalmazottól (CSAPATTAGTÓL) Hallani

Ezek olyan kifejeződések, melyeket SOSEM szabadna olyasvalakitől hallanunk, aki a fizetett csapatunkban van (hiszen jó sáfárai vagyunk a gyülekezet által, vagyis Isten által ránk bízott pénznek). Ez a bejegyzés nem biztos, hogy sokatoknak konkrétan aktuális, de az elvek mögötte és a hozzáállás felismerhető általuk. Segíteni fog felismerni a helyes és helytelen hozzáállást a csapattagjaitok között.

#1 – „Ez Nem Az Én Dolgom.”


Mikor egy csapattagot megkérsz valamire és az a válasz, hogy „Ez nem az én dolgom,” abban biztos lehetsz, hogy az illetőnek nem teljesen odaszánt a szíve a szolgálatra.

Szuper csapatunk van Szegeden…ha megkérünk valakit valamire, akkor megcsinálják. Igazából nekünk kell észnél lennünk, hogy kit kérünk meg és mire. Na most…láttam már visszaélést ezzel és ne gondold, hogy bárki (akár egy prominens vezető) keresztül gázolhat rajtad, ezt kihasználva; DE, ha megkérnek valamire, ami esetleg nem a saját szolgálatodra van, HANEM A GYÜLEKEZET SZOLGÁLATÁRA…a válaszod legyen mindig igen.

#2 – „Ezt Nem Lehet Megcsinálni!”


Az évek során észrevettem azokon a csapattagokon, köztük magamon is, akik azt mondják, hogy valamit nem lehet megcsinálni…ÁLTALÁBAN azok, akiknek a dolga és feladata lenne az a bizonyos projekt…és rengeteg munkával jár…ÍGY HÁT a legegyszerűbb azt mondani, hogy nem lehet megcsinálni.

Van egy szabályom…olyan nincs, hogy nem lehet megcsinálni. Találkoztam jó néhány emberrel az elmúlt években, akiknek hiányzott ez a mondat a szótárukból. UGYANAKKOR…

Ezek a személyek nagyon realisztikusak voltak velem, vagy a vezetőjükkel – gyakran hozzátették, „Meg tudjuk csinálni…de szükségünk van erre, arra és amarra, amivel jelen pillanatban nem rendelkezünk – és, ha akarjuk azokat a dolgokat, akkor ennyibe fog kerülni…szóval mit gondolsz, mit akarsz, mit szeretnél? ÉS CSÚCS EZ A HOZZÁÁLLÁS!!!

Higgyétek el, ha valaki mást sem tud mondani, csak azt, hogy nem tudja megcsinálni, az vagy nagyon lusta a munkájában, VAGY iszonyat kicsi az Isten képe, egy picike Istent ismer…egyik sem túl hasznos a csapatnak.

#3 – „Ahhoz, Hogy Megcsináljam Sokkal Több Csapattagra És Pénzre Van Szükségem.”


Ha állandóan a forrás hiány a kifogás egy stagnáló vagy hanyatló szolgálatra, egy dologban biztos lehetsz, bajban vannak, elkényelmesedtek és elfelejtették mit jelent ÚJÍTANI.

#4 – „Vegyetek Észre!”


Óvakodj attól a csapattagtól, aki folyton-folyvást azzal hozakodik elő, hogy milyen sokat melóztak, mennyi órát tettek bele, és hogy mennyire fáradtak.

VÁRJÁL CSAK…vezetőként az is a feladatunk, hogy ne áldozzunk fel egy csapattagot a szolgálat oltárán. Jól meg kell fizetni (ha fizetéssel bíró) és légy biztos abban, hogy megfelelő mennyiségű szabadideje van. A leggyakoribb az, hogy rá kell szólni az emberekre, hogy lazuljanak és legyen szabadidejük.

DE…mikor valaki állandóan azzal akar figyelmet követelni, hogy azt sorolja, milyen sokat dolgozott…az tuti, hogy a háttérben büszkeség, vagy szegényes önkép, bizonytalanság lapul…és egyik sem túl jó!

#5 – „A szolgálatOMNAK erre és erre van szüksége…ha nem kapom meg, akkor…”

Mikor egy csapattag csak a saját szolgálatára gondol és nem veszi figyelembe a gyülekezet egészét…hidd el, ÓRIÁSI problémád van.

Egy jó csapattagnak bizony szenvedéllyel és látással kell bírnia a szolgálati területét illetően; DE, még nagyobb szenvedélye kell legyen a gyülekezete felé, és hajlandónak kell lennie félre tenni a terveit, ha az a gyülekezet legjobbját szolgálja.

A gyülekezet vagy egy gyengén szervezett, alszolgálatokkal működő bagázs…VAGY EGY EGÉSZ TESTKÉNT működik, melynek sok része van…HA egy csapattag nem tud a test részeként szolgálni, akkor ott baj van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése