2012. április 11., szerda

Apcsel 6: Változás

Valakinek jól megy a változtatás, valakinek nem. Mi a különbség azok között, akik tudják kezelni a változást, és akik nem? Szerintem ahhoz van köze, hogy mi az, amit nagyra értékelünk. Valaki többre értékeli a saját ambícióit és önfenntartását, mint Jézus küldetését. Ha a személyes kényelem a célunk ebben az életben, akkor küzdeni fogunk a változás ellen. DE, ha Jézus a legnagyobb kincsünk, akkor a változás elfogadhatóvá válik számunkra. Apcsel 6-ban kemény vezetőségi döntést kellett hozniuk az apostoloknak, ami persze sok-sok emberre kihatással volt. Néhányan valószínűleg pozitívan, míg mások negatívan reagáltak erre. Ha jön a változás, döntést kell hozzunk, hogy milyen figurák leszünk és mit értékelünk nagyra. Pozitívan állunk a változáshoz? Hajlandóak vagyunk engedni a növekedésnek?

Az apostolok rájöttek, hogy drasztikus változás nélkül nem fogják elérni a világot az evangéliummal. Mivel a korai egyház hajlandó volt változni, „Isten üzenete pedig egyre több és több embert ért el. Nagyon megnövekedett a Jézust követő tanítványok száma Jeruzsálemben. Sőt a papok közül is sokan elfogadták a hitet.” Játssz egy kicsit azzal a gondolattal, hogy mi lenne a Jézussal való személyes járásodban, ha nyitott lennél a változásra? Játszunk el a gondolattal, hogy mi lenne a gyülekezetünkben, ha hajlandóak lennénk megtenni a szükséges változtatásokat annak érdekében, hogy több és több Istentől távol lévő ember halhassa a Jézus Krisztus örömhírét.

1. Mit tanít ez a fejezet (Apcsel 6) számodra Istenről? Hogyan alkalmazhatnád ezt magadra?
2. Vannak olyan területek az életedben, ahol nem igazán vagy hajlandó a változtatásra? Miért?
3. Van bármi az életedben, amire Isten most kér, hogy változtass rajta? Van e bármi, amit abba kéne hagynod, vagy el kellene kezdj csinálni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése