2012. április 18., szerda

Apcsel 7: Teljesség, Bőség

Jézus azt mondta: „A tolvaj azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. De én azért jöttem, hogy az embereknek életük legyen, és bőségben éljenek.” (János 10:10). Hogyan mérjük a teljességet? Honnan tudjuk, hogy azt a teljességet tapasztaljuk, amit Krisztus kínál nekünk?

István lejegyzett szolgálati karrierje ennyit tartalmazott: étel hordása az özvegy asszonyoknak – első századi ebéd házhoz szállítási program – és egy rövid evangéliumi üzenet prédikálása egy követ hajigáló vallásos csoportnak. István mindkettőben a maximumot adta, amit csak lehetett. A háttérben is hűségesen szolgált, ahol csak néhány köszönömöt hallhatott a jól lakott özvegyasszonyoktól…és ugyanígy hűségesen mindent beleadott a nyilvános szolgálatban is, mikor tényleg úgy nézett ki a dolog, hogy ennek halálos kimenetele is lehet. Kétség kívül Istvánt az üres sír és a Szent Szellem motiválta. Abban biztos egyet érthetünk, hogy István élete a rövidségéhez képest teljes volt. A teljesség mércéje nem az életünk hosszúsága, nem is az elért teljesítményeink száma, sem a boldogság érzésének gyakorisága. István bátran és hűségesen engedelmeskedett minden körülmények között, minden helyzetben. TELJESEN ODAADTA magát. István élete méltán bemutatja, hogy a teljesség csakis egy Krisztusra összpontosító életben található meg.

1. Mit tanít ez a fejezet számodra Istenről? Hogyan alkalmazhatnád ezt magadra?
2. A környezetünk, kultúránk hogyan méri a sikert? Mi a siker bibliai definíciója?
3. Hogyan használ téged Isten, hogy betöltsd a célját veled kapcsolatosan? Van-e bármi, ami megakadályoz abban, hogy betöltsd az Istentől kapott célod?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése