2012. július 3., kedd

Apcsel 14: Őrült


Érezted már magad úgy, hogy mindegy mit mondasz Istenről, az emberek félreértenek? Pált és Barnabást utazásuk során gyakran félreértették, mikor Jézusról és az üdvösségről beszéltek. Néhányan őrültnek nézték őket. A zsinagógákban a zsidók „azok a zsidók, akik nem hittek, a hívők ellen uszították a nem zsidókat” és „A város lakói emiatt két csoportra váltak szét.” Később Lystrában és Derbében isteneknek nézték őket, a Jézus nevében általuk véghez vitt csodák miatt. Elképesztő és csodálatos dolgokat tett Isten rajtuk keresztül, mégis emberek tömegei utálták őket.  

Isten nem hagyott bennünket egyedül a világgal való szembenézésben. Pál és Barnabás fedezték egymást. Mikor visszatértek a prédikálásból, a helyi gyülekezetükbe mentek bátorításért, imáért. Ne félj bátorsággal élni, még akkor is, ha mások hülyének vagy őrültnek néznek. Nem vagy egyedül, hiszen együtt vagyunk ennek része!

1. Mit tanít ez az írásrész Istenről? Hogyan alkalmaznád az életedre?
2. Pál és Barnabás nem törődve a megfélemlítésekkel bátran és kitartóan hirdette továbbra is az örömhírt. Mit gondolsz, miért folytatták annyira bátran a nehézségek ellenére is?
3. Mikor majdnem halálra kövezték, Pál felkelt és visszament a városba. Milyen területeken néztél már szembe nehézségekkel? Hogyan lehetnél bátor és kelhetnél fel, hogy folytasd ott, ahol abbahagytad?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése