2011. július 4., hétfő

8 dolog, amit minden dicsőítés vezetőnek tudnia kéne!

Visszatértem!!! Hála Istennek az elmúlt két hétben jó pár napot kikapcsolódhattunk a családdal. Jót tesz, tegyétek, szükségetek van rá!

Nagyon jól sikerült a Családi Vakáció üzenet sorozat a családról. Az egyik alkalom a férfiaknak, a másik a hölgyeknek szólt. Maholnap megosztom a hölgyeknek szóló üzenet linkjét is. Meg kell hallgasd!

Ma hadd adjak néhány jó tanácsot a dicsőítés vezetőknek!

#1 – Éneklés közben…NYISD KI A SZEMED!

Komolyan mondom…mikor azt látom, hogy egy dicsőítés vezető egész idő alatt csukott szemmel énekel, a legszívesebben megdobnám valamivel (úgyse látná!)

Hallottam dicsőítés vezetőket arról beszélni, hogy „Csak imádnom kell, az emberek látják, és bátorodva lesznek arra, hogy ők is ugyanezt tegyék.” ROSSZ VÁLASZ…nem azért vannak ott az emberek, hogy téged nézzenek – Jézusra kell nézzenek, és nagyon SOKAN nem fogják megtapasztalni Isten jelenlétét, hacsak nem segítesz nekik azzal, hogy ODAVEZETED őket. (Innen jön a megnevezés: DICSŐÍTÉS VEZETŐ!)

Könnyű becsukni a szemed és kivonni magad, nem kapcsolódni a gyülekezethez – de a te kihívásod, hogy vezesd az embereket. NEM, nem azt mondom, hogy bűn becsukni a szemet…de ha egész idő alatt csukott szemmel vagy, az ZAVARÓ.

#2 – Nem te vagy a prédikátor – ÉNEKELJ!

Voltam már olyan dicsőítésen, ahol azt hitte a vezető, hogy neki kéne prédikálnia! Például nálunk Dávid nagyon ügyesen csinálja. Néha mond egy nagyon rövid bevezető gondolatot egy dalhoz, vagy felolvas 1-2 igeverset a soron következő dal előtt…jó dolgunk van! (Azok a dicsőítés vezetők lehetnek most kiakadva rám, akik nagyon szeretnek beszélni…és sokat!)

#3 – Tehetséges emberekkel vedd körbe magad!

A tehetség bizony számít – Isten ajándéka – és az EGYETLEN szervezet, ami nehezen érti ezt meg, az a gyülekezet. Mindannyian voltunk már olyan istentiszteleten, ahol az, aki énekelt ott volt és szolgált, csak éppen énekelni nem tudott…és borsózott a hátunk…és az alkalom után még hazudtunk is neki, hogy „Milyen jó volt és mennyire élveztem!”

#4 – Írj dalokat!


Még ha nem is használod az istentiszteleteken…írj…mert segít növelni s edzeni a kreativitásod!

#5 – Járj koncertekre!

Sokat tanultam koncerteken. Az élő zene…zenészek hozzáállása, reakciója, ötletek, amiket használnak, az összhang, a zenei alázat. Jó…és nagyon hasznos. Ha tudtam, mentem koncertekre és DVD-n is szereztem, de a legjobb élőben. Nagyon tud inspirálni! És itt most nem feltétlenül keresztény zenekarokra gondolok, hanem mindenfélére…húha, ilyet se hallottál még egy pásztortól mi?

#6 – Olvasd Isten Igéjét!

Ha hiszed, ha nem – a legősibb dicsőítő dalokat a Bibliában találod meg és nem valami himnuszos könyvben a gyülekezeti könyvesboltban. Benne kell legyél Isten Igéjében!

#7 – Működj együtt a pásztorral!

Nagyon hasznos, mikor a dicsőítés vezető tudja előre, hogy mi lesz a témája a prédikációnak. Akár hetekkel, sőt hónapokkal előre, mert készülhet ő is rájuk, imádkozhat a dalokat illetően, és akár még arra is van ideje, hogy egy oda illő dalt lefordítson, vagy írjon. Nem a legjobb, mikor úgy gondolkozunk, hogy „Én csinálom az üzenetet, te a zenét és majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.” Egy csapat vagyunk!!!

#8 – Helyezd Isten álmait a te álmaid elé!

A gyülekezet Isten álma…nem a dicsőítő albumod! Ott vagy a helyi gyülekezetedben és fókuszálj arra, hogy valami örökkévalót építs és ne olyat, ami rólad szól!!! Sok tehetséges ember van a gyülekezetben, de kevés az, aki Jézus követőjeként teljes mértékben oda akarja szánni magát egy ilyen felelősség teljes szolgálatban!

Mikor Isten álma elsőrendű – elképesztő, hogy mi minden megtörténhet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése