2011. július 19., kedd

Krisztust Követni, Vagy A Kényelmet Keresni?

Mi az az egy dolog, amiről tudod, Isten azt akarja, hogy megtedd – de folyamatosan visszautasítod, mert tudod, ahhoz, hogy engedelmes légy, hajlandónak kell lenned a kényelmetlenségre?

És most menj vissza és olvasd el még egyszer az előző kérdést…és még egyszer…és újra…meg újra.

Van egy nagyon veszélyes gondolkodás a kereszténységben. Hogy mi ez? Úgy gondolkodnak, hogy Isten azt akarja, hogy boldog legyek és egy nagyon kényelmes életet éljek (hm…hogy is fér el ebben a KERESZT?) De Isten nagyon világos azt illetően, hogy MI az Ő DICSŐSÉGÉÉRT létezünk és nem fordítva. ÉS ahhoz, hogy egy ŐT tisztelő életet éljünk, hajlandónak kell lennünk olykor-olykor extrém kényelmetlenségekre.

Ez nagyon valóságossá vált számomra, mikor Hóseás könyvét olvastam. Hóseás próféta volt, és elég jól ment a szolgálata…egyedülálló volt és kívülről úgy tűnt, minden OK. Aztán Isten közbeszólt…és a dolgok kényelmetlenné váltak.

Nézd csak meg Hóseás 1:2-3-t. Komolyan – olvasd el ezeket a verseket és gondolj bele, hogy Isten mit kért Hóseástól! Csak gondolj bele…Hóseás éppen tanulmányoz, elmélkedik és Isten egyszer csak akcióba lép…az életében.

„Hóseás, itt az ideje, hogy megházasodj!”

„Hát igen! Köszönöm Uram, te tudod mire van szükségem!” Gondolta Hóseás…emlékszel, egyedülálló volt! „Már régóta gondolkodtam erről Uram…hogy egy kis segítség jól jönne ezen a területen…és ki is néztem azt a lányt ott…”

„Hóseás, khm, nem ő az…akire gondoltam!”

„Tényleg? Hát…izé…akkor valaki másra gondoltál ezek szerint – ki az, akit szeretnél hogy a feleségem legyen?”

„Egy prostituált.”

„EGY MI!? Isten, viccelsz, na ne már…ne szórakozz velem.”

„Nem szórakozom veled Hóseás. Egy prostituáltat fogsz feleségül venni.”

„Hát…legalább a nevét áruld már el.”

„Gómer.”

„GÓMER!!! Isten, komolyan mondod? Nem elég, hogy egy prostit kell elvegyek, de ráadásul GÓMER? Vétkeztem valamit? Mivel akasztottalak ki ennyire? A gyülekezeti tagok, testvérek ki fognak rám akadni!”

„Kit érdekel, hogy mit fognak gondolni – a dicsőségemre akarlak használni téged…és tudom, hogy te nem hoztál volna ilyen döntést magadtól…de akarom, hogy tudd, az engedelmességre és kényelmetlenségre való hajlandóságod miatt sok ezer életre leszel hatással ÉNÉRTEM. És, ha akarod tudni, pár ezer év múlva lesz egy fickó, Balázs, aki erről a beszélgetésről fog blog bejegyzést írni…”

OK, csak úgy odadobtam ezt az utolsó részt…de szerintem értitek a lényeget. Isten olyasmit kért Hóseástól, ami elképzelhetetlen volt, ha már csak a hírnevére gondolunk…de mindezen keresztül Isten egy olyan üzenetet kommunikált, ami minden alkalommal megrendíti a szívem, akárhányszor csak rá gondolok – és mindez azért, mert Hóseás hajlandó volt az engedelmességre.

Küszködöm ezzel…mi lehet az, amit az Úr kér tőlem és hallatlanul kényelmetlen számomra – de végeredményben az Ő dicsőségét szolgálja? A múltban ezek a döntések voltak…

• A pénzügyeimet alávetni Istennek. Az egyik legkeményebb döntésem volt. Küszködtem vele, mert önző voltam, és magamnak akartam dolgokat, ahelyett, hogy imádtam volna Istent MINDENNEL, amim volt. (Lehet el kell kezdj tizedet adni?)
• Teljes idejű szolgálatba lépni. Nem szerettem a gyülekezetet, de Isten szeretet adott rá és lehetővé tette, hogy dolgozzam benne életem végéig. DE…onnan tudtam ezt, hogy nem bírtam kidobni azt a gondolatot a fejemből, hogy teljes idejű szolgálat…TUDTAM, hogy ez az, amit Isten akar, hogy tegyem. (Lehet „szakmát” kell váltanod?)

Csak sorolhatnám…de a lényeg, hogy mindannyiunknak meg kell ezzel küzdenie…mi az az egy dolog, amiről tudod,hogy Isten azt akarja, MEGTEDD – de te folyamatosan visszautasítod, mert az engedelmességhez kényelmetlenségbe kell kényszerítsd magad?

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a kérdés. Mit kell tennem? Mi az ami fontos, mi a kincsem és hol van? Mert ott, ahol a kincsem, ott a szívem. Egy kényelmesebb fotel? Jobb autó? Nagyobb TV? Több pénz? Vagy Isten végtelen szeretete és az, hogy megdicsőüljön? Ámen.

    VálaszTörlés