2011. november 30., szerda

Egy Nagyszerű Csapattag 4 Jellemzője

#1 – Egy Nagyszerű Csapattag MINDIG Az Igazat Mondja.

Van egy szabály, amit alkalmazok a vezetőségünkben (néha furcsán is néznek rám a többiek). Itt a szabály…

Mikor együtt vagyunk, és beszélünk valamiről, akkor a legszimplább, őszinte és néha fájdalmas igazságot mondom, és akarom hallani BÁRMIRŐL, amik éppen történnek, hogy meg tudjuk azokat beszélni és meg is értsük, hogy mi miért történik.

Nem az a fajta fickó vagyok, akinek csak bizonyos dolgokat lehet mondani és azokat a napnak egy bizonyos szakában…őszinteséget akarok azoktól, akik a legközelebb állnak hozzám.

Hadd mondjam ezt…vezetőként MUSZÁJ, hogy ilyen környezetet teremts magad körül. Örömmel köszöntsd a konfliktusokat. Például, láttam nem tetsző tekinteteket, de nem szóltak egy szót sem…azt mondhatjuk ekkor, „Hé Balázs, úgy tűnik nem értesz egyet azzal, amit Dávid mondott – elmondanád a gondolataid?”

IGEN…ez feszültséget szül…de így születnek meg a legjobb döntések.

Ugyanez igaz bármilyen más csapatban is…ha megosztok egy ötletet és az nem jó – azt tudni akarom! ÉS…ha valaki nem őszinte a csapatban, akkor nincs ott helye! Túl rövid az élet ahhoz, hogy olyan emberekkel vegyem magam körül, akik füstbombát robbantanak a hátsómban…az igazat akarom!

(Egyébként ez nem az én ötletem volt…ez szinte minden sikeres vezető egyik csapatelve.)

#2 – Egy Nagyszerű Csapattag MINDIG Tiszteletben Tartja A Csapat Többi Tagját.

Számomra fontos a tisztelet. Meggyőződésem, hogy az egyetlen ok, amiért ott vagyok ahol vagyok, az Isten meg nem érdemelt jóindulata és áldása miatt van, SEMMIT nem érdemeltem meg ezekből…pont ezért, ha a csapatomról van szó, akkor nem szeretem, ha „CSAK P. BALUT TISZTELJÜK” a közhangulat…inkább MINDENKI tisztel MINDENKIT.

Tisztázzuk le még konkrétabban…MINDENKIT tisztelek a csapatban, akikkel szolgálok…ha nem tisztelném őket, szerintem nem is szolgálnának velem! SZERETEM őket…mikor beszélnek…HALLGATOM őket. Isten használja őket, hogy lázba hozzon, inspiráljon, tanítson ÉS megalázzon engem…és BÁRMELYIKÜK jöhet hozzám bármikor, hogy megosszák mi van a szívükön, mert tisztelem őket.

DE…ugyanígy tisztelik egymást is – ami NÉLKÜLÖZHETETLEN egy sikeres csapathoz. Ha tiszteletlenség van, akkor biztos lehetsz, hogy működési zavar lesz a csapatban.

#3 – Egy Nagyszerű Csapattag Mindig Lojális.

Olyasvalami, amit folyamatosan, egyre jobban és jobban kell tanuljunk, ez – hogy tartsuk egymás hátát!

Azért azt tisztázzuk le, hogy a lojalitás égisze alatt SOSEM fogunk bűnöket palástolni vagy rejtegetni. Ez számomra egy bibliai parancs semmibe vételét jelenteni, csak azért, hogy vigasztalgassunk valakit.

DE…ha valaki csak úgy odajön hozzám és egy másik csapattagról lekezelően beszél – azt nem tűrhetjük el – SOHA.

A bizalom NÉLKÜLÖZHETETLEN egy csapatban, hogy elérjék a bennük rejlő lehetőségek maximumát. Nehéz egy asztalnál ülni olyanokkal, akikről tudod, hogy mikor eltűnsz a jelenlétükből, már rólad beszélnek a barátaiknak, munkatársaiknak. Ha azt látom, hogy valaki nem lojális az egész csapathoz, akkor…menniük kell.

Zárt ajtók mögött bárki bármit mondhat bárkinek…de mikor kilépünk az ajtón, egy látással kell legyünk…és nem engedhetjük, hogy az emberek levegyék a szemüket róla.

#4 –Egy Nagyszerű Csapattag Sosem A Minimumot Akarja Teljesíteni.

Ha van valaki a csapatban, aki mindig megpróbálja magát kihúzni a munkából, akkor – JÓL VIGYÁZZ!

Az egyik legszuperebb dolog az, mikor TUDHATOD, hogy SENKI sem úgy ül az asztalnál, hogy azon morfondírozik: „Hogyan tudnék a lehető legkisebb erőfeszítést tenni úgy, hogy közben az látszik, hogy megcsinálom a dolgom?”

Jó néhányan pitbull mentalitású szolgálók körülöttem…legalábbis intenzitásban. Mikor benne vagyunk egy projektben, nem félig-meddig csinálják meg a kifogások tengerében…hanem maximálisan megcsinálják…és elkötelezettek abban, hogy Isten munkáját KIVÁLÓAN végezzék el.

Jézus Krisztus nem fél szívű, pasziánszozó, lusta, önmagukat keresgélő emberekkel változtatta meg a világot! Olyan férfiakat és nőket használt, akik hajlandóak voltak bármit és bármikor megtenni, amit csak kért tőlük…és ma is ilyeneket keres.

Remélem segítettek ezek a gondolatok…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése