2011. november 21., hétfő

Te Vajon Utálni Fogod A Mennyet?

Mikor olvastam Jelenések könyvét ez a gondolatom támadt „Tuti lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni a menny!” Főleg, mikor Jelenések 7:9-12-t olvastam…komolyan, fogd a Bibliád, olvasd el ezt a részt és csak utána ezt a bejegyzést. Ha emberek úgy fogják megközelíteni a mennyet, mint a gyülekezetet, akkor itt vannak a félelmeim…

#1 – Néhányaknak A Menny Egyszerűen „Túl Nagy” Lesz.

Jó néhányszor hallom ezt a mondatot emberek szájából, „Azért szeretem a gyülekezeteteket, mert kisebb és családiasabb.” A válaszom erre mindig az, hogy „A menny nem egy házi csoport lesz!”

Az Írásban János nagyon világosan írja, hogy „megszámlálhatatlan sokaság” volt ott! (És lemerem fogadni, hogy a nagy részük nem európai lesz…kisebbség leszünk!) Olvasd csak el újra…az ok, amiért megszámlálhatatlan a sokaság nem az, hogy írástudatlan emberek lesznek ott…hanem mert TÉNYLEG RENGETEG EMBER LESZ!!!

Tömeg lesz…sőt, nem vagyok benne biztos, hogy mindenki mindenkit fog ismerni…DE, mindenki ismerni FOGJA Jézust…hát nem ez a legfontosabb? (Néhányaknak a válasz nem – akár beismerik, akár nem!)

Isten nem arra hívta el a követőit, hogy klubokat hozzanak létre…GYÜLEKEZETNEK lettünk elhívva! Ha a tanítványok úgy közelítették volna meg a gyülekezetet, mint ahogy néhány szűk látókörű ember ma próbálja – akkor ott égnénk a pokolban, mert SENKI nem törődött volna annyira velünk, hogy ELÉRJEN minket…mindannyian a kis bibliatanulmányukkal és sebeik nyalogatásával lett volna elfoglalva!

Hála Istennek azért a gyülekezetért 1997-ben, amelyik törődött annyira az Istentől távol lévő emberekkel (nyugi, nem ők az egyetlen), hogy elértek engem!

Őőő…még egy dolog…azt olvastam Mózes 1. könyvében…és ha valaki elolvassa, akkor teljesen NYILVÁNVALÓNAK kell lennie számára, hogy mi Isten vágya BÁRMIRE, amit teremtett! Mit parancsolt a növényeknek, állatoknak és legvégül Ádámnak és Évának? „SZAPORODJATOK és SOKASODJATOK!!!” vagyis növekedjenek számban (1Móz 1:22.28) Istennek, mindennel, amit teremtett az a vágya, hogy növekedjen…és a gyülekezet SEM kivétel ez alól!

#2 – Jézus Lesz A Középpontban…Ennyi!

Nyilvánvaló, hogy a zene hangos lesz a mennyben…és nem a Gedeoniták énekes könyvéből lesz az éneklés! (Olvasd csak el a 10. verset…HANGOSAN kiáltottak…valószínűleg nem olvasták a „lángzám bitte” megjegyzést a kottában!)

Senkit nem fognak kérdezgetni, hogy „Tetszett a zene? Túl hangos volt? Nem volt zavaró a hangerő?” Nem – Jézus lesz a középpontban…NEM egy fogyasztói szemléletű énközpontú gyülekezeti tagok, akik azt hiszik, hogy minden őértük van.

A dalszövegről csak ennyit…panaszkodnak, hogy néhány dalnak túl egyszerű a szövege, nem mond túl sokat, és csak 4 soros, túl sok az ismétlés…testvérem, akkor jó néhány dal unalmas lesz a menny dalai közül. Olvasd csak el Jelenések 5-öt és a többit!

A gyülekezet végső soron egy dologért létezik…hogy Jézus nevét híressé tegye. ÉS…egy gyülekezet nem fog tudni erre koncentrálni és nem fog megtörténni, ha a vezetősége állandóan azon fáradozik, hogy mindenki boldogan és elégedetten távozzon az istentiszteletről.

Egy gyülekezetnek KÉT fő felelőssége van, mikor a működéséről beszélünk. HALLGATNI Jézusra és KÖVETNI az utasításait! Ennyi…ez az Ő gyülekezete! Mindennek Őróla kéne szólnia! Mikor ez megtörténik, akkor viszont megígérhetem, hogy emberek ki fognak akadni…ez csak így van!

Vannak jó néhányan, akiket zavar és problémájuk van azzal, ha arról beszélünk, hogy a gyülekezet növekedjen és még több ember jöjjön közénk. Elmondom miért…mert onnantól kezdve a figyelem és összpontosítás nem rajtuk és körülöttük lesz. Ahogy már ezerszer mondtam…a gyülekezetnek SENKI MÁSRÓL, CSAK JÉZUSRÓL kellene szólnia!

Nos…ezek voltak a gondolataim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése