2011. november 16., szerda

Vissza A Múltba

Mostanában sokat beszélgetünk Pásztor Csabával és az elöljárókkal az egészséges gyülekezetről. Felmerült bennem, hogy milyen lehetett a korai gyülekezet az első 300 évben? Mitől volt olyan hatalmas? Mitől volt olyan hatékony? Mitől tudtak olyan intenzitással gyülekezeteket plántálni? Íme néhány dolog, melyek feljöttek…

A Jézusért való szenvedélyesség – a korai gyülekezet nem a szolgálat különböző típusai vagy fajtái köré összpontosult, hanem egy személy köré – őrült rajongói voltak Jézusnak! VALÓSÁGOS volt számukra!

Nem voltak vallásosak – Pál keményen harcolt az ellen, hogy távol tartsa a vallásos idiótákat azoktól, akik szerelembe estek Jézussal…fókuszuk azon volt, hogy mit tett Jézus a bűneik eltörléséért és nem azon, hogy ők mit tehetnének azért.

Nagyon Erős Közösség
– Egyikük sem gondolkodott úgy, hogy a „hitük” magánügy lenne – bátorították egymást, támogatták, segítették egymást, szerették egymást és gondoskodtak egymásról. Tudták, hogy az elhívásuk nemcsak az, hogy Krisztussal járjanak, hanem EGYMÁSSAL is. (Jézus itt a földön sosem járt egyedül!)

Sürgősség – Komolyan vették azt, hogy embereket Krisztushoz vezessenek…volt egy sürgetés benne. Nem azzal foglalkoztak, hogy bojkottáljanak valami pogány tevékenységet…hanem azzal, hogy elérjék az elveszettet.

Várakozás – Mindig volt egy olyan érzés bennük, hogy Isten valami HATALMASAT fog tenni!

A vezetőség felismerése és tisztelete
– A korai gyülekezetben tisztelték a vezetőket…de NEM imádták őket. Zsidók 13:7 és Zsidók 13:17 bemutatja, hogy a vezetők milyen felelősséget hordoznak és segítséget nyújt abban, hogyan bánjunk velük.

Részvétel – MINDENKI részt vett a szolgálatban – nem csak a „fizetett szakemberekre” hagyták a szolgálatot!

Hajlandóak voltak az üldöztetésre
– Hajlandóak voltak elveszíteni az életüket az Evangéliumért. Mi meg alig bírjuk elviselni, ha kritizálnak minket.

Látták, ahogy nagy dolgok történnek
– Nagy dolgokért könyörögtek…hitték, hogy az Ő látása nagyobb, mint lefesteni a kerítéseket, vagy turkálós ruhák küldése távol keletre – bele vetették magukat, lépéseket tettek – és Isten megtisztelte a látásukat.

Az igazságot tanították
– Végső soron a legfontosabb az, hogy mit teszünk Isten igéjének igazságával – ők TISZTÁBAN VOLTAK ezzel és erre fókuszáltak.
Ezen gondolkodni hihetetlenül felkavaró! Komolyan! Mert amit Isten AKKOR megtett, MA IS ugyanúgy meg akarja tenni!!!

Ne értsetek félre – NEM azt mondom, hogy felejtsük el a technológiát, amit Isten adott azért, hogy hatékonyabban tudjuk az evangéliumot tovább adni és költözzünk barlangokba! (Ha esetleg technológia ellenes vagy, akkor igazából csak annyit kérdeznék, hogy van-e légkondid, vagy fűtés a gyülekezetben, vagy mobil telefonod? Ha igen…és kárhoztatod a modern technológia használatát, akkor képmutató vagy!)

Efézus 2:19-20
-ban azt mondta, hogy JÉZUS a sarokkő…el tudjátok képzelni mi történhet, mikor egy gyülekezet igazán megragadja a korai egyház szenvedélyét és vágyait, és elegyíti azokkal a lehetőségekkel és képességekkel, melyeket Isten adott a mai ultra modern világunkban? ASZTAMINDENIT…a világra RADIKÁLIS HATÁSSAL LEHETNÉNK!

Mondhatod, hogy őrült vagyok…de azért imádkozom, hogy a gyülekezetünk és azok a gyülekezetek, amiket a következő évben és években alapítani fogunk ilyenek legyenek…és ahogy visszalépünk az időben, úgy előrébb haladhassunk és láthassuk azt, ahogy Jézus újra és újra betölti Máté 16:18-at.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekesnek tartom a gondolataid.Csak ilyen gondolatok visznek előre minket.
    ámen

    VálaszTörlés