2012. június 12., kedd

Apcsel 12: A Megmentőd Vár Rád

Két katonához láncolva, és tizennéggyel őrizve, Péternek egyértelműen szüksége volt egy megmentőre. Bosszúvágytól ittas tárgyalás és halálos ítélet várt rá másnap reggel, DE ISTEN jött, hogy megmentse őt. Elküldte az egyik angyalát, hogy megszabadítsa Pétert a láncaitól. Az angyal szépen az őrök mellett, mindenféle lebukás nélkül kivezette őt a börtönből.

Csodás szabadulás volt, de semmivel sem kisebb Isten munkája ma a gyülekezetben. Minden nap lehetőséget ad a szabadulásra, egy házi csoporton, vagy egy önkéntes szolgálaton keresztül. Beviharzik a magány, a függőség, az anyagi kötelékek, rossz önképek és elutasítások börtöneibe, és megszabadítja az embereket a szeretettel, közösséggel, tanítással, melyet akkor találnak meg, amikor megteszik a következő lépésüket.

Arra vársz, hogy majd Isten „felvillanyoz” és úgy fog kiszabadítani a nehézségedből, hogy az neked semmibe sem kerül? Vagy hajlandó vagy, mint Péter, felébredni, felkelni és követni Istent, ahogy lépésről-lépésre vezet téged kifelé a börtönből?

Kérdések az elmélkedéshez:
1. Mit tanít ez a rész Istenről? Hogyan alkalmaznád az életedre?
2. Írj le egy helyzetet, ahol NAGY szükséged van Isten megjelenésére? Kérd Őt, tegye meg!
3. Péter felismerés nélkül kisétált a börtönből, de az első lépését meg kellett tennie. Mi az első lépés, amire kér téged Isten?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése