2012. május 30., szerda

Apcsel 11: Még Ők Is


Az, hogy Isten az üdvösséget elérhetővé tette az Izrael népén kívüliek számára is, vaskalapos, vallásos hagyományokat zúzott szét. Ebben az időszakban a zsidók még csak nem is barátkoztak, társultak a pogányokkal. Alacsonyabb rendűnek számítottak a társadalomban, Isten átka, akik méltatlanok még arra is, hogy bármi közös dologban osztozzanak a „szent” nemzettel. MÉGIS, Jézus egészen világosan fogalmazott, mikor azt mondta, hogy azért jött, hogy az egész világot megmentse, még azokat is, akik egyszer elérhetetlenek tűntek.  

Jézus mindig az elveszett bárány után megy – azok után, akik elkóboroltak és tényleg veszett ügynek látszanak. A zsidóknak semmi okuk sem volt, hogy azt higgyék, a pogányokat is szereti Isten. Mégis, a 23. versben azt mondja, mikor Barnabás megérkezett Antiókhiába, látta, hogy Isten kegyelme milyen hatalmas munkát végzett. Jézus már rég ott volt és munkálkodott, mielőtt Barnabás eldöntötte volna, hogy oda fog utazni. Meg kell értsük, hogy Isten megváltó hatalma nem csak azokra vonatkozik, akik az erkölcsi normáinkba beleférnek. Az Istennél lévő megváltottak listája tele van gyilkosokkal: Mózes, Dávid, Pál. JA, és mi is szépen belepasszolunk ebbe a képbe, NEM? A mi bűneink  miatt lett Jézus keresztre feszítve, nem? Mielőtt még feladnánk másokat, emlékezzünk, hogy Isten sem adta fel velünk kapcsolatosan. „Mikor mi még bűnösök voltunk, Ő meghalt értünk.” (Róma 5:8). Ki jut eszedbe az ismerőseid közül, akik túl messze látszanak? Itt az idő, hogy meghívd újra a gyülekezetbe!

Kérdések az elmélkedéshez:
1. Mit tanít Istenről számodra ez az írásrész? Hogyan alkalmazhatnád az életedre?
2. Van valaki a közeledben, aki szerinted nagyon messze áll Istentől? Írj egy imát érte Istenhez.
3. Letérsz a kitaposott ösvényeidről, hogy megoszthasd Isten szeretetét azokkal, akik távol vannak a gyülekezettől? Hogyan növekedhetnél ezen a területen? (És kérlek próbálj meg az utcai evangelizációs dobozon kívül gondolkodni – ne zárd dobozba Istent)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése