2012. május 14., hétfő

Apcsel 9: Egy Monumentális Változás

Álltál már óceán parton? Elképesztő megtapasztalás. A víz nagysága, robaja, illata…ha nem voltál még része, el sem tudod képzelni milyen. A túláradó érzést talán úgy lehet leírni, hogy LENYŰGÖZŐ! A felszín alatt, a két part között húzódó szakadékban egy teljesen más világ van. Élőlények, hegyek, völgyek…kétség nem fér hozzá, hogy ezt az egészet egy mindenható Isten teremtette. Túl nagy, és túl gyönyörű és túl komplex, hogy valami véletlen folytán jött volna létre.

Hadd mutassak neked ebből a fejezetből egy ugyanolyan hatalmas, és széles szakadékot! Olvasd el az 1. és a 21. verset! Saul élete gyökeresen megváltozott, mikor úgy látta meg Jézust, aki valójában volt. Mindenki láthat változást, különbséget, nem? Néhányan izgatottak voltak és segíteni akartak Saulnak (Pálnak) bármi módon, bármi áron. Néhányan meg akarták őt ölni. Az előtte és az utána kép között TÚL NAGY VOLT A SZAKADÉK, A KÜLÖNBSÉG! Drámai hatással volt emberek életére, akik szintén hatással voltak mások életére. Saul számára minden megváltozott…a régiek elmúltak…és sosem térnek vissza.

Kérdések az elmélkedéshez:
1. Mit tanít ez az Írásrész Istenről? Hogyan alkalmazhatod magadra?
2. Saul vallásos volt és minden szabályt betartott. Isten ellensége volt mielőtt találkozott volna Jézussal a damaszkuszi úton. Lehetünk annyira jók, hogy Isten elfogadjon minket? Miért? Miért nem?
3. Lehet neked nem volt olyan drámai a megtérésed, mint Saulnak. Emlékezz vissza arra a napra, mikor úgy döntöttél, hogy követed Jézust. Mi történt? Írd le magadnak a történetet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése