2012. szeptember 17., hétfő

Apcsel 15: A Sokszínű És Változatos Gyülekezet

Ahogy az evangélium egyre jobban terjed, a gyülekezet jobban és jobban növekszik. Ennek következtében egy sokszínű és változatos gyülekezet kezdi felütni a fejét. Ami egykoron egy kis, helyi zsidókból álló csapat volt, mostanra hatalmas számú nem zsidóval, azaz pogánnyal bővült. Ez törést hozott létre a gyülekezeti családon belül. Mi történt? A gyülekezetben lévő emberek azt hitték, hogy a vezetők majd pártot választanak, de bánatukra mindannyian egy közös látás felé nyomultak. Óvakodnunk kell a megoszlástól, ami a különféle hátterek, hagyományok, és vélemények miatt felbukkanhatnak. Miközben van egy csomó különbség köztünk, a közös nevező, a kegyelemből való üdvösség a Jézus Krisztusban való hit által, lehetséges. Az a küldetés, hogy az örömhír eljusson a világ minden pontjára, egységesíthet minket!

Péter azt mondta a 8. versben, hogy ugyanaz a Szellem van mindnyájunkban; Isten nem tesz különbséget. Akik Krisztusban vannak, mind Isten szeretetét élvezik. Mi vagyunk A TEST és mindannyiunknak meg van a szerepünk, amit be kell töltsünk. Ha elfogadjuk a különbözőségeinket és a nekünk adott küldetésre koncentrálunk, akkor tuti, hogy gyorsabban tudjuk majd elérni az embereket. Felfogtuk, hogy a Gyülekezetben lévő megoszlások rákos betegség a Testben. EGYEK VAGYUNK!

1. Mit tanít neked ez a rész Istenről? Hogyan tudnád alkalmazni az életedben?
2. Mik a hasznos velejárói egy sokszínű gyülekezetnek? Hogyan segíthetünk, hogy ez megtörténjen a saját gyülekezetünkben?
3. A jó cselekedetek által próbálsz Istennek tetszeni? Hogy kaptál üdvösséget? Mi az, ami tetszik Istennek (Zsid 11:6)?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése