2012. november 5., hétfő

Apcsel 19 - Szobraink

Efézusban erősen ragaszkodtak a szép ezüst isten szobrukhoz, Artemiszhez. Az ezüstműves tisztában volt azzal, ha az emberek a kis ezüst bálvány helyett Istenben kezdenek el hinni, akkor a vállalkozásának lőttek!

Manapság lehet nem az ezüst szobrok a magyar ember imádatának tárgyai, de van más hamis istenség bőven. Az egyik legerőteljesebb istenség az olthatatlan vágyakozás a MÉG TÖBBRE – több bevétel, nagyobb lakás, nagyobb ház, vagy esetleg egy jobb vagy újabb telefon. Néhányan csak úgy hívják, hogy a „beszerzés ajándéka.” A szilárd, és megbízható alapelvek képesek összetörni a MÉG TÖBB, MÉG JOBB, MÉG ÚJABB BÁLVÁNYÁT! Ha megtanulunk jól sáfárkodni azzal amink van, békességünk lesz az anyagiak területén, sőt a bálványimádás fogságától is megszabadít.

1. Mit tanít ez a rész számodra Istenről? Hogyan tudnád alkalmazni?
2. Mit jelent többre értékelni Istent, mint az anyagi javakat vagy tulajdont? Hogyan nézhet ez ki gyakorlatilag az életedben?
3. Lehetséges a Jézushoz való közelség, sőt a segítségkérés anélkül, hogy ismernénk Jézust? Hogyan nézhet ki ez egy mai gyülekezetben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése