2011. június 14., kedd

Meztelennek Lenni Jézusért!

Vannak olyan részek a Bibliában, amit időről-időre elolvasol, és rögtön eltűnődsz rajta „Vajon…nem…de…ez TÉNYLEG benne van a Bibliában?” Úgyhogy…olvasva Ézsaiás 20. fejezetét rájöttem, hogy ez az egyik legfurcsább rész az Írásban. Íme néhány gondolat…

#1 – TÉNYLEG ezt mondta Isten? (Ézsaiás 20:1-2)

Képzeld magad Ézsaiás helyébe…eléggé sikeres a prófétai szolgálatod, jól mennek a dolgok, és aztán hirtelen Isten előáll ezzel, „Hé Ézsaiás, van egy FANTASZTIKUS ötletem…ezzel majd kreatívan tudjuk kommunikálni azt, amit tenni akarok a jövőben.”

Milyen izgatottá válhatott Ézsaiás nem? De a lelkesedés gyorsan alább hagyott, amint Isten elkezdte mondani, hogy „A kreatív kommunikációmba beletartozik az is, hogy le kell vegyed az összes ruhád és 3 évig így kell flangálnod.”

Személyesen? Ez az a pont ahol az én lelkesedésem alább hagyott volna. Tényleg…és most álljunk meg egy kicsit ezzel a gondolattal. Egy kérdés: Mi lett volna, ha a kritikusok közül akkor jó néhányan ott lettek volna? Ilyesmik hangzottak volna el…

• „Nem hiszem, hogy ha valaki azt hirdeti magáról, hogy ismeri Istent, akkor ilyet tenne!”
• „Ez az egyik legtiszteletlenebb dolog, amit valaha láttam.”
• „Az nem lehet, hogy ő keresztény!”
• „Na, itt van még egy fószer, aki megpróbálja felvizezni Isten Igéjét.”

Érted a dolgot nem? DE…a látszat ellenére Isten egy kreatív módon próbálja kommunikálni az mondanivalóját, gondolatait, szavait – és időnként ez a fajta kommunikáció ellene megy annak, amit a „hagyományőrző” keresztények elfogadottnak tartanának.

Vicces – biztos, hogy voltak, akik marták Ézsaiást emiatt, mindenféle névvel illetve…annak ellenére, hogy ő volt az EGYETLEN ember abban az időben, aki tényleg hallotta az Úr hangját.

#2 – Ézsaiás Tényleg Meg Is Csinálta? (Ézsaiás 20:3)

BIZONY ÁM! AJJAJ! Ha őszinte akarok lenni, akkor valószín én nem lettem volna engedelmes ebben. Komolyan, még személyit is kértem volna Istentől, hogy tényleg Ő az, aki kéri ezt. Hajlandó vagyok sok őrült dolgot megtenni…de a születési ruházatomban slattyogni fel s alá…azt hiszem én itt húznám meg a vonalat!

DE – Ézsaiás megtette, engedelmes volt, RADIKÁLISAN…még akkor is, amikor kritizálták és nevetség tárgyává vált…mindezt azért, mert hajlandó volt az Úrra hallgatni, és pontosan úgy csinálni, ahogy Ő mondta.

Bátorításként mondom ezt azoknak a pásztoroknak és vezetőknek, akik hajlandóak a második mérföldre és arra, hogy bármit megtegyenek azért, hogy elérjék azokat az embereket, akik Istentől távol élnek. Ha tovább olvasod (Ézsaiás 20:4-6) Istennek üzenete volt, amit át akart adni ezen az eseményen keresztül. Igen, rendkívül kreatív volt. Igen, az emberek NAGYON kényelmetlenül érezték magukat! És bizony, Isten arra használta ezt, hogy igazságot szóljon…és tuti biztos vagyok abban, hogy SENKI sem felejtette el!

Mi van, ha megszólnak a különböző kreatív módok miatt, amivel megpróbálod elérni az Istentől távol lévő embereket? (Kik kritizálnak? Általában azok, akik nem érnek el senkit…hm.)

Mit teszünk? HAGYD FIGYELMEN KÍVÜL! Komolyan…pásztorként a KÉT LEGFONTOSABB CÉLODRA kell fókuszálj…hogy HALLGASS Istenre, és PONTOSAN AZT TEDD, amit mond. Nem fog másként működni és haladni Isten munkája…csak úgy, ha Ő irányítja azt!!!

És barátom, ha csinálsz olyan üzenet sorozatokat, melyeknek speciális témája van, mint például a szex, vagy a kapcsolatok…HAJRÁ!!! Ha ezért emberek elkezdenek macerálni, meg hogy mész a pokolba …valószínűleg ugyanezt mondták Ézsaiásnak is!!! Emlékezz…amíg Istenre hallgatsz és engedelmeskedsz Neki – ADDIG örvendezhetsz ebben!

Még egy dolog…abban biztos vagyok, hogy Isten nem mondta itt Szegeden, hogy vetkőzzünk meztelenre!!! (Hallottam a sok Áment és Halleluját!!!) DE…van jó néhány kreatív dolog, melyek elő fognak bújni és lesz majd pislogás!!! (Pl.: Két hét múlva…többet nem mondok)

2 megjegyzés:

  1. Elgondolkodtató.... Ruha nélkül, szégyenlősen.... Avagy biztos léptekkel haladva az úton és hirdetni az igét minden féle módon. Erős hit kell hozzá és figyelni az Úr szavára. Isten pontosan tudja, hogyan érjen el embereket. Tudja, milyen eszközt kell használni és ha ez a meghökkentés, megdöbbentés eszköze, akkor azt kell tenni. Pontosan azt, amit az Istenünk mond. Vállalva a kényelmetlen helyzeteket is.

    VálaszTörlés
  2. A mostani időkben a legokosabb kényekmetlen-helyzet-vállaló is csak a zakóját venné le,amig a kamerák követik,a kuliszák mögött lecsapja a nyakkendőjét s a cipőjét kétfelé rugná.Utánna felvenné a pénztárnál az aznapi bevétel reáeső részét.A százszor elmondott prédikációját pedig a konfirmandusok árusitják a templom előtt.

    VálaszTörlés