2011. június 1., szerda

VALÓBAN Olyan Akarsz Lenni, Mint Jézus?

Az egyik leginkább agyon használt kifejezésünk a kereszténységben ez, „Egyre inkább Krisztus képére akarok elváltozni.” „Egyre inkább olyan akarok lenni, mint Jézus.” VÁRJÁL – Nem azt akarom mondani, hogy ez valami rossz dolog…én csak azt akarom mondani, hogy némelyeknek HALVÁNY LILA DUNSZTJUK sincs arról, hogy mit mondanak, mikor ezt mondják!

Akik gyülekezetben nőttek fel, vagy már nagyon rég benne vannak, van egy nagyon „biztonságos” képük Jézusról – jól fésült haj, fehér köntös lila szalaggal keresztben, aki folyamatosan ölelget mindenkit, és persze mindenhová visz magával egy barikát a hóna alatt. Megható kép, nem?

De akárhogy olvasom a Bibliámat, én nem ezt a Jézust látom benne. Folyamatosan azt vélem felfedezni, ha olyan akarok lenni, mint Ő, akkor messzire kell hajítsam ezt a vasárnapi iskolás beidegződést és meg kell ragadjam a következőket…

#1 – Jézus Egy Harcos Király!


Nézd meg Jelenések 19:11-16-ot…soha nem láttam még EFFÉLE képet keresztény könyvesboltokban. Egyik kedvenc sztorim Máté 21:12-16-ban van, ahol az Ő buzgó szeretete abban nyilvánul meg, hogy ostorral kihajtja a népet a templomból! Röhejes, amikor azt mondják, hogy a kereszténynek, mindig aranyosnak és kedvesnek kell lennie…egy keresztény Isten dolgai iránt szenvedélyes – ami azzal is jár, hogy néha igenis fel kell borogatni néhány asztalt.

#2 – Jézus Szándékosan Megsértette A Vallásos Embert!

Ne felejtsünk el valamit – nem az ateista, az agnosztikus, sőt még csak nem is a sátán imádók voltak Jézus gyilkosai…hanem annak a kornak a legvallásosabb emberei. Miért gyilkolták meg? Mert Jézus kedves volt? NEM! Azért, mert…

• Szombat napon gyógyított…ami az ő szemükben BŰNÖS dolog volt! VEDD ÉSZRE – ezek az emberek ELMULASZTOTTAK egy CSODÁT, mert az ő módszereikbe, képletükbe nem illett bele…és ezért úgy tekintettek Jézusra, mint egy „rossz” ember!
• Még a leprásokkal is együtt lógott…ami egy nagyon nem helyes és nem megengedett dolog volt abban az időben.
• Vámszedő házába ment vacsorázni…ami szintén nem volt egy társadalmilag elfogadott dolog!
• Aztán ott van Máté 23…ahol „Fehérre meszelt síroknak, kígyóknak és a pokol fiainak” nevezte őket!

Jézust NEM érdekelte az, hogy a vallásos boldog legyen – veszélyes volt, totálisan – ilyen volt Jézus!

#3 – Jézus Nem Befelé Fókuszált!

Tetszik, nem tetszik – Jézus nem ment be a sarki könyvesboltba, hogy megvegye egy már megholt fickó teológiai könyvét azért, hogy az olyanokkal, mint Ő „mélyebbre mehessen”, mindeközben a középső ujját mutatva az elveszett embereknek.

Nevetséges, mikor különböző csoportok azt gondolják magukról, hogy egyre inkább Jézusra hasonlítanak, mert teológiában és „tanban” magasabb rendűek a többi kereszténynél (ami mellesleg BÜSZKESÉG!), viszont nem ismernek egy elveszett embert sem név szerint és nem használják a szellemi ajándékukat sem…mégis isten szerint valónak mondják magukat…legszívesebben ostorral hajtanám őket vagy 20 percen keresztül! (Ha valaki esetleg kiakadt ezen – akkor emlékeztetném a #2 pontra!)

Holnap a többit...

1 megjegyzés:

  1. Szeretem a szókimondó írásaidat. Igen, Jézus képére kell elváltoznunk. Van egy képünk Jézusról. Karon üllő, gyógyító vagy épp a keresten "lógó" kép. Ezek majd mindegyike meg is van festve. De János 9:6 Jézus a földe köp... Mit csinál? Köp? Vagy a jelenések könyvében, hol mint hatalmas Isten ítél és nem mint "törékeny" ember, aki közöttünk jár... Követnünk kell Jézust!

    VálaszTörlés