2011. június 2., csütörtök

VALÓBAN Olyan Akarsz Lenni, Mint Jézus? 2. rész

Ahogy ígértem, íme a folytatás.

#4 – Jézus Megbocsátást Kínált Az Embereknek És Nem Kárhoztatást!

Na ezt kapd ki…kikkel volt Jézus kedves? A megtörttel, szegénnyel, kivetettel, kiközösítettel, prostituálttal…azokkal, akiket a társadalom kilökött magából! Nem ordibált velük! Nem nézte le őket. Nem tűnődött azon a gyülekezetben, hogy „Mit keresnek EZEK itt?” Megbocsátást adott nekik – olyat adott, amit manapság jó néhány gyülekezetben nem kapnak meg az emberek!

Érted mire gondolok…remélem…valaki fájdalmas váláson megy keresztül, és kilökik maguk közül. Egy tini lány teherbe esik és a többi anyuka megtiltja a kis „angyalainak” hogy együtt lógjanak vele. Láttam…hallottam…és kiakaszt! Jézus SOSEM mondta azt, hogy a viselkedésük helyes; sőt, prédikált a megtérésről…de nem kárhoztatta őket!

# 5 – Jézus Szenvedélyesen Engedelmeskedett Az Atyának!

Vágya volt, hogy engedelmeskedjen Istennek…úgy tekintett az Ő Atyjára, mint abszolút tekintély ezen a földön…és a keresztre ment, életét adva, hogy kifejezze imádatát és engedelmességét.

Pásztorok arról prédikálnak, hogy Isten uralkodik és mindenek felett való, szuverén…és mégis visszakoznak és meghátrálnak a vének tanácsa vagy diakónusok tanácsa előtt, mert jobban félik őket, mint Istent. Ha Krisztushoz hasonlóvá válsz – engedelmesség, és nem prostitúció (azért szolgálsz, mert fizetést kapsz) az, ami megköveteltetik tőled.

#6 – Jézusnak Látása Volt Arra, Hogy Elérje Az Embereket!

Jézus nagy számokban gondolkodott! Az volt a vágya, hogy elérje a NEMZETEKET! (Máté 28:18-20) Nem vagyok egy matek zseni…de ez rengeteg embert jelent.

Azt mondta Apcsel 1:8-ban, hogy érjünk el a föld végső határáig – ez rengeteg embert jelent!

Jézus Lukács 15-ben három példázatot mondott olyan dolgokról, melyek elvesztek…és aztán azt mondta, hogy az angyalok örvendeznek a mennyben, mikor emberek hitbeli döntést hoznak.

Ha Lukács 19:10 igaz…és van olyan gyülekezet, mely nem törődik azzal, hogy elérjen embereket az evangéliummal…akkor azt mondanám, hogy vizsgáld meg a szíved, mert a pokol egy nagyon forró hely! Komolyan – HOGY LEHET, hogy valaki NEM törődik az emberekkel, hogy átlépjenek a halálból az életbe?

#7 – Jézus Nem Egy Normál Fickó Volt!

Tanítói és mentorálási módszerében más volt!

Tekintéllyel tanított…történeteket mondott…nem sorról-sorra, vagy versről-versre ment végig az Ószövetségen (amivel nem feltétlenül van gond)…korhű illusztrációkat használt…az emberek szívéhez kapcsolódott…és sikerült is, VETTÉK AZ ADÁST!

Nem a normális emberek közé tartozott abban a tekintetben, hogy kikkel vette körbe magát – nem a vallásos, jó tanítással rendelkező embereket gyűjtötte maga köré, hanem azokat az őrülteket, akik hajlandóak voltak hinni és követni Őt. Nem illett bele a kor vallási rendszerébe…persze ki is nyírták ezért! (Viszont Ő nevetett a végén!!!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése