2011. augusztus 2., kedd

Hat Jele Annak, Hogy Az Együtt Járásotok Bajban Van… 1. rész

Kapcsolatok…az egyik kedvenc témám. Kedves egyedülállók, nektek küldöm ezt a bejegyzést. 14 évet szolgálva egyedülállók között…szeretnék 6 jelét adni annak, melyek segítségével képes vagy megállapítani, hogy bajban van-e a kapcsolatod.

#1 – Nem Vagytok Szellemileg Kompatibilisek

Annyiszor hallottam már, „De Balázs, tudom, hogy nem keresztény, de az együtt járás során ez meg fog változni.” Tisztázzunk valamit…Isten valóban misszionáriusnak hívott el minket, de nem a randizós területen. Elég világos Isten Igéje, vagyis az Ő gondolata és akarata azt illetően, hogy keresztény nem-kereszténnyel ne randizzon (2 Korinthus 6:14-15). És hidd el, ez mindig problémához vezet a későbbiekben – MINDIG!

Ráadásul…NEM a Szent Szellem vagy – Ő az, Aki megváltoztat embereket – de nem az együtt járáson keresztül. „De Balázs, ismerek egy párt, akik…” Igen, tudom…ismersz egy-két siker sztorit, de hidd el – én meg ismerek SOKKAL TÖBB sztorit, amik nem alakultak jól.

Még egy dolog ezzel kapcsolatosan – még keresztények között is el kell döntsd, hogy szellemileg kompatibilisek vagytok, vagy sem. Ehhez komoly beszélgetések és az Ige személyes tanulmányozása kell, hogy tényleg hiszed-e, és miért hiszed azt, amit hiszel. (1 Péter 3:15)

#2 – Folyton Védened Kell A Kapcsolatod – Főleg Azok Felé, Akik Szeretnek Téged.


Itt ez a szó: VAKSZERELEM…azt kell mondjam, hogy bizony így van ez, majdnem minden esetben. Elkezd valaki randizni, és pár alkalom után a „józan ész” füstölve repül ki az ablakon. Emberek mennek oda hozzád, szembesítenek…de meg sem hallod őket, mert teljes szívből hiszed, hogy Ő AZ IGAZI. (Ha mindenkire ezt mondtad, akivel együtt jártál – akkor légy őszinte önmagadhoz – gond van az ítélő képességgel!!!)

A Biblia azt mondja Példabeszédek 27:6-ban, hogy jó szándékúak a baráttól kapott sebek. Úgyhogy, tedd csak fel a kérdést önmagadnak, „ha egy barát, aki biztosan szeret, folyton felhozza az aggályait, akkor azt biztos figyelmen kívül kell hagynom?” – VAGY – „legalább annyit megtehetek, hogy az Úr elé tárom a helyzetet, hogy lássam, vajon az Úr kommunikálni akar valamit a barátomon keresztül?”

#3 – A Vonzalom Nyilvános Kimutatása (túlzottan)


Párocskák, akik a méllyel tisztelt publikum előtt produkálják magukat, öklendezést váltanak ki belőlem! Volt olyan, mikor a metrón utazva, a nagy tömegben kb. 20 centire a fejemtől nyalogatták egymás manduláját a fiatalok. Komolyan mondom, EZ BETEG!

Nagyszerű dolog, mikor párok nyilvánosan biztosítják egymást a szeretetük felől, de szükséges az, hogy egymás nadrágjába dugdosva a kezüket sétálgatnak az utcán?

A vonzalom nyilvános és túlzott kimutatása akkor jelentkezik, mikor a pár egyike, vagy mindkettő borzasztóan bizonytalan. Azt hiszik, azzal, hogy az egész világ látja mennyire megszállottjaik egymásnak, majd megerősíti a kapcsolatukat – de valójában rombolja, mert egy szilárd kapcsolat a bizalomra épül – ha pedig nincs bizalom mikor együtt vannak, akkor mi van, mikor külön vannak? (az ilyen srácok általában túlságosan birtoklóak…az ilyen lányoknak…tetszik, nem tetszik, hírük van, mert ezt gondolják róluk, „Ha nyilvánosan ezt műveli, akkor mi történik akkor, amikor senki sem látja?”)

Tanácsom – csináljátok Efézus 5:3 szerint!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése