2011. augusztus 31., szerda

10 Dolog, Amit Feltétlen Tudnod Kell, Ha Szolgálsz...Vagy Ha Itt Élsz Ezen A Bolygón

#1 – Ne Hanyagold El A Személyes Idődet Istennel

Megtanultam, hogy szolgálhatok emlékezetből, vagy szolgálhatok az Istentől kapott dolgok túlcsordulásából – az utóbbi MINDIG a leggyümölcsözőbb.

#2 – Az Emberek Bántani Fognak – De Szeresd Őket

Az egyik legnagyobb kísértés a szolgálatban és az életben, hogy keserű és mérges leszel az emberekre, azokra, akik megbántottak…és ezek a kapcsolatok éket vernek a jövendőbeli kapcsolataidba. SZERESD AZ EMBEREKET – Jézus is ezt tette. Nem könnyű…de erre vagyunk elhívva.

#3 – Ne Félj A Hibáktól

Az Isten Szellemével megajándékozott, bukástól rettegő emberek azok, akik a leginkább hátráltatják Isten országát! De inkább követek el hibát, próbálkozás közben, minthogy elkövessem Jakab 4:17 hibáját!

#4 – Emlékezz! KIT Szolgálsz?

Egy nap ott fogsz állni előtte…életcélunk az kell legyen, hogy mindenben NEKI tetszünk…karrier, kapcsolatok, anyagiak, szülői teendők…

#5 – Nagyban Gondolkodj

Ne korlátozd be Istent – Efézus 3:20 ANNYIRA IGAZ! Miért tervezgetünk filléres dolgokat, mikor Istené AZ EGÉSZ UNIVERZUM!?!?!?

#6 – Ne Hagyd, Hogy Kátyúba Szorulj!


Az ellenség egyik legnagyobb fegyvere ellenünk a megszokottság…mikor kezdjük beadni a derekunkat ennek, csak érezzük a vágyat…A KÉNYELEMRE. De rengeteg időnk lesz a kényelemre a mennyben…addig is, itt a földön hagynunk kell Istennek, hogy zargasson minket, pont azért, hogy mi is zargathassunk másokat.

#7 –Sose Állj Le A Tanulással


Mindig kérdezz – mindenkitől. Szeretek beszélgetni és kérdéseket feltenni bárkinek. Mindegy, hogy nagyobb, vagy kisebb gyülekezete van. Ha annyira büszkévé válok, hogy azt gondolom, nem tudok tanulni másoktól – meg vagyok győződve róla, hogy Isten fenékbe fog billenteni!

#8 – Légy Valódi

A „pásztor/keresztény” imázs ideje lejárt…embereknek elegük van abból az emberből, aki azt játssza a pulpitus mögött, hogy az ő pukijának nincsen szaga! (Kivéve azok, akik el vannak szállva maguktól!) Arról ISMERTEK a keresztények, hogy képesek megjátszani magukat egy életen át, mert elhittük a hazugságot, miszerint, attól a pillanattól kezdve, hogy keresztények lettünk SOHA TÖBBÉ nem lesz problémánk!!! Ne ess bele ebbe a csapdába! (Erről majd lesz egy üzenet sorozat októberben.)

#9 – Beszélj Valós, Lényeges Dolgokról

A legtöbbeket, akik járnak az istentiszteleteinkre, nem igazán érdekli a jeruzsálemi nagy templom mérete, és berendezési tárgyai – viszont tudni akarják, hogy hogyan tarthatják egyben a házasságukat, hogyan ne vigye el őket a válság anyagilag, és hogyan neveljék fel istenfélelemmel a gyermekeiket (csak említsek néhányat).

#10 – Vedd körbe magad „IGEN” emberekkel!


Bizony – vedd körbe magad olyan emberekkel, akik ezt mondják „igen, Uram – bármi, amit kérsz tőlem, megteszem” és aztán mennek is szenvedélyesen Isten vezetésében. Ha olyan emberek vannak körülötted, akik félnek tőled, akkor a vezetőséged/életed VESZÉLYBEN VAN.

2 megjegyzés:

  1. Úgy értem, hogy félnek Isten vezetésében menni és bólogatnak neked akkor is, ha nem értenek egyet valamivel. Vagy akár csak bizonytalanok dolgokban és nem mernek beszélni veled azokról, mert félnek. Sokan nem mernek kérdéseket feltenni, vagy megkérdőjelezni döntéseket, mert azt hiszik, vagy az van mondva nekik, hogy akkor lázadó és összeesküvő vagy. Ezzel szépen belevezetik az embereket abba, hogy ember követők és ne Krisztus követők legyenek.

    VálaszTörlés