2011. augusztus 3., szerda

Hat Jele Annak, Hogy Az Együttjárásotok Bajban Van… 2.rész

133 volt a látogatottság tegnap, ami nagyon jó! Úgy látom beválasztottam a témát...Akkor folytassuk...

#4 – Kapcsolatuk A Szexualitás

Ha bizonytalanságot, bűntudatot, bizalmatlanságot és összezavarodottságot akarsz a kapcsolatodban (természetesen az együtt járás időszakában)…akkor mindenképpen legyen szexuális kapcsolatotok. DE, ha az 1Korinthus 13 féle kapcsolatot, ami tiszteli Istent, akkor a szexet MUSZÁJ mellőznötök…bármi áron.

Láttam párokat, akik tényleg szerették Jézust, szexeltek, és ezzel egy feszültséget engedtek be az Istennel való kapcsolatukba, és kettejük közé is. (Majdnem azt mondtam, „a szex csapdájába estek” de az ember sosem véletlenül szexel valakivel „hoppá, bocsi, véletlen volt”…ez egy döntés.) ÉS ezen döntés következményeként leáll az egymás megismerésének folyamata – arról kezd el szólni, hogy hogyan manipuláld az időt és körülményeket, még másokat is, hogy szexet kaphass.

A szex NAGYON ERŐS kísértés! De 1Korinthus 10:13 azt ígéri, hogy kezelni tudjuk ezt a kísértést, vagyis van választási lehetőségünk. Tudom, hogy iszonyat nehéz, hogy ne legyen szexuális kapcsolatod a házasság előtt…hidd nekem…Virág és én majdnem 2 évig együtt jártunk mielőtt megházasodtunk!!! DE…mindenféle megbánás nélkül léptünk a házasságba, a kapcsolatunkat illetően – nem volt mindig könnyű…de ez volt a HELYES.

#5 – Mikor Abban Reménykedsz, Hogy A Házasság Majd Megváltoztatja Azt A Személyt.


Gyakran mondom – a házasság nagyító…ha ilyen vagy olyan volt a házasság előtt, akkor MÉG INKÁBB olyan lesz utána.

Mikor eldöntöd, hogy megházasodsz, egy „olyan, amilyen” hozzáállásra van szükséged – ami azt jelenti, hogy hajlandó vagy megházasodni vele „úgy, ahogy van,” és ha ez a személy egy dekányit NEM VÁLTOZIK, még akkor is szeretni fogod EGÉSZ ÉLETEDBEN.

Túl gyakori az, hogy párocskák úgy gondolkodnak, ha megházasodnak, a dolgok majd megváltoznak…de ez NEM így van. Őszintén szólva, sokat gondolkodtam ezen, mielőtt megkértem Virág kezét…(na jó, vicc volt)…egy fantasztikus nőt vettem feleségül, de nem én változtattam őt azzá – hanem már az volt MIELŐTT hozzám jött volna!

#6 – Mikor Folytonos Alkudozáson Kapod Magad Istennel.

Ha kapcsolatban vagy és minden imád alkalmával, mikor őszintén az Urat keresed, csak TUDOD, hogy nem helyes – akkor – nem helyes.

Emlékszem barátokra, akik tudták, hogy nem kéne abban a bizonyos kapcsolatban lenniük…de nem tudták megmondani, hogy miért. Nagyszerű lány volt, szerette Jézust és még élvezték is egymás társaságát – de valami nem volt rendben.

Aztán elkezdődött az alkudozás mondván, „Ok Uram, ha így és fogok érezni két hét múlva is, akkor véget vetek a kapcsolatnak.” Két hét múlva, ugyanaz az érzés…és azt mondta, „OK, úgy értettem, hogy ha TÉNYLEG így érzek, és piros hó esik, meg zöld majmok rohangálnak a körúton.”

Érted már, hogy miről beszélek?

Ha Isten azt mondja, hogy nem helyes, rossz, akkor nem fogja magát meggondolni. Sosem mondja azt, hogy „Hoppá” vagy „bocsi, tévedtem”. Az egyetlen ok, amiért ragaszkodott ehhez a kapcsolathoz, az a személyes küszködése a bizonytalansággal. Végül engedelmeskedett Istennek és meghozta a fájdalmas döntést, azaz, Őbenne bízott és nem a randis dologban…és ezen keresztül vezette oda ahhoz a személyez, aki először a barátja, aztán a felesége lett.

Isten TOTÁLISAN a kapcsolatok mellett áll…a házasság az Ő ötlete volt – ÉS – HA az együtt járás és a házasság az Ő útja szerint megy…akkor a dolgok működni fognak.

Ennyi mostanra – van bármi ötletetek téma ügyileg, amiről esetleg beszélhetnénk?

1 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretnék olvasni tőled a félelmekről és azok hatásáról az Istennel való járásunkra, ez nagyon érdekelne. Vagy hogy mit is jelent kereszténynek lenni a 21. században, úgy értem, hogyan birkózzon meg az ember azzal a sok dologgal, ami körülveszi. Mármint, nyitott szemmel jársz a világban, látod az istentelenséget, a bűn hatását, stb. Hogyan dolgozza fel az ember, hogy Isten látszólag nem lép közbe? Vagy hogy az igazi nyomorúság nem az, mikor testileg beteg vagy, esetleg üldöznek, mert ilyenkor Istenhez fordulsz. Az igazi nyomorúság az elidegenedés, magány, a tömeg magánya, néha nagyobb gyülekezetekben is.
    Kicsit sokat írtam, de ezek engem nagyon érdekelnének:-)).

    VálaszTörlés