2011. szeptember 13., kedd

Szellemi Háború 1. rész

Meg szokták kérdezni, hogy hiszek é a szellemi háborúságban…a válaszom MINDIG egy együtt érző IGEN! Többen kérdezték tőlem „Na ne már, te tényleg hiszel az angyalokban, démonokban és az ördögben?” Azt mondom erre, hogy jobban teszed, ha hiszel!

Volt némi megtapasztalásom ezen a területen – de nem beszélek róla gyakran, mert vagy félelmet hoz elő…vagy felpörgeti azokat, akik minden bokor mögött démont látnak. (Tényleg…ha az autód nem indul, akkor az valószínűleg NEM egy démon miatt van – nem jó az aksid!)

Amit szeretnék ezzel a sorozattal, hogy napvilágra hozzam azt, ami nyilvánvaló a szellemi háborúval kapcsolatosan., és hogy olyan dolgokról beszéljünk, amikhez mindannyian tudunk kapcsolódni – ezt téve először is szeretnék egy részt a Bibliából kiemelni, ami első ránézésre lehet nem is kapcsolódik a témánkhoz, de egy mélyebb tanulmányozással felfedeztem, hogy TÖMVE van gyakorlati alkalmazással.

Nehémiás 6:1-13 az a rész, amihez elég gyakran oda kell menjek, hogy leellenőrizzem magam és a körülöttem folyó dolgokat. Hadd vezessem be a történetet...

Nehémiás 1-ben azt látjuk, hogy Isten mozdított valamit a szívében azért, hogy valami nagyszerűt tegyen Őérte. (Valamit, amiről hiszem, hogy mindannyiunk szívébe beletesz!) És…ahogy Isten álmát követte, olyan dolgok kezdtek történni, amik hihetetlenek…és az Ő engedelmessége miatt a Jeruzsálem körüli fal elkezdett megépülni.

DE – mikor elkezdjük tenni Isten akaratát, mindig jön az ellenállás. Az látjuk, hogy Nehémiás 2:19-ben nem voltak jók a dolgok, mikor ment az álom után…emberek gúnyolódtak rajta, de Nehémiás 2:20-ban látjuk, hogy arra törekedett, hogy fókuszált maradjon.

Az ellenség sosem adja fel – az Írás azt mondja 1Péter 5:8-ban, hogy portyázik utánunk, mint egy éhes oroszlán, azt keresve, hogy kit nyelhet el. Jézus mondta János 10:10-ben, hogy azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson – a LEGESLEGUTOLSÓ dolog amit akar, hogy azt tegyük, amit Isten akar, hogy tegyünk.

Nehémiás 3-ban a munka folytatódik…de 4:1-3-ban újra azt látjuk, hogy az ellenség gúnyolódik Isten munkáján, azt keresve, hogy Nehémiást MEGÁLLÍTSA Isten munkájában. De mit tesz Nehémiás – nézd csak meg a 4:14-et, felszólítja az embereket, hogy HARCOLJANAK, KÜZDJENEK…és 4:15-ben láthatjuk, hogy Isten folytatja az Ő csodálatos munkáját.

Oda vissza ügylet volt…csakúgy, mint mindnyájunkkal. Néha olyan, mintha a hegytetőn lennénk a szellemi életünkben…aztán ott vannak azok a napok, mikor úgy érezzük, hogy az a hegytető van a fejünk tetején!!!

Néha olyan, mintha Istennel karöltve lennénk…néha meg olyan, mintha az üdvösségünkben sem lennénk biztosak.

Néha olyan, hogy kinyitjuk a Bibliát és ÉLETRE KEL…máskor meg olyan, mintha egy szakácskönyvet olvasgatnánk, kb. annyit tudunk kivenni belőle.

Vannak napok, mikor rengeteget kapsz az istentiszteletből…és vannak napok, mikor úgy érzed, hogy csak vesztegetted az idődet.

Srácok – a háború valós…mindig is az volt és mindig is az lesz…a következő bejegyzésekben ezt fogjuk boncolgatni egy kicsit mélyebben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése