2011. szeptember 21., szerda

Szellemi Háború 4. rész

Ma az ellenség harmadik fegyveréről fogunk beszélni Nehémiás 6:1-13-ból. Mi ez a fegyver?

A BECSAPOTTSÁG!

Azt láthatjuk ebben az írásrészben, hogy Semajá hazudni próbál Nehémiásnak, hogy bűnbe vigye…látod, ha Nehémiás megtette volna azt, amit Semajá mondott neki, annak ellenére, hogy a körülményeket figyelembe véve helyes lett volna, akkor az ellenségeinek meg lett volna az oka arra, hogy rossz hírét keltsék mások előtt, mert ugye tilos volt a templom azon részébe bemenni. Más szavakkal – BŰN lett volna!

A Biblia azt mondja János 8:44-ben, hogy sátán hazug…tulajdonképpen ő a hazugság atyja. Mik azok a hazugságok mostanság, melyeket próbál velünk elhitetni…és mit mond Isten azokról?

• „Jézus SOHASEM lenne képes arra, hogy megszabadítson…TÚLSÁGOSAN elszúrtad a dolgokat.” Isten ezt mondja: Róma 10:13.
• „A házasságon kívüli szex rendben van – addig a pontig, amíg TÉNYLEG nagyon szeretitek egymást.” Isten azt mondja: 1Tesszalonika 4:3
• „Tudom, hogy a házasság egy életre szól, de NEM tölti be a szükségeimet.” Isten ezt mondja: Példabeszédek 5:15-20
• „Nem mondhatod el senkinek azokat a dolgokat, amikkel küszködsz, hiszen úgysem fogják megérteni; sőt, meg fognak ítélni.” Isten ezt mondja: Jakab 5:16
• „A Gyülekezet nem szükséges!” Isten ezt mondja: Zsidók 10:24-25
• „Igen, a Biblia tényleg mondja, hogy bocsássak meg másoknak, de amit azaz ember tett veled, az megbocsáthatatlan.“ Isten ezt mondja: Efézus 4:32
• „A pénzednek semmi köze sincs az Istennel való kapcsolatodhoz” Isten ezt mondja:: Máté 6:21
• „Isten az, aki folyton emlékeztet arra, hogy miket tettél mielőtt találkoztál Krisztussal.” Isten ezt mondja: Róma 8:1 és 2Korintus 5:17

És folytathatnám szüntelen…figyusszatok…az ellenség azt akarja, hogy elhiggyük a hazugságait. Láthatjuk az első közreműködését Ádámnál és Évánál 1Mózes 3:1-7-ben, ahol szépen becsapta őket és behozta a bűnt a világba.

Még egy dologra emlékeznünk kell. Az egyik LEGNAGYOBB HAZUGSÁG, amit el akar velünk hitetni, hogy ő és Isten egyenlők…és hogy van egy kozmikus hatalmi háború kettőjük között…hogy éppen annyi hatalma van, mint Istennek és Isten érzi, hogy gáz van ezért nagyon küzd.

Figyeljetek…ez a LEGNAGYOBB hazugság…nincs semmi, ami távolabb állna az igazságtól!

• Az Írás azt mondja Lukács 10:18-ban, hogy Jézus látta őt LEHULLANI a mennyből…az első kisebb utalás a mennyei ketrec harcra, ahol Isten szilánkosra rúgta a hátsó fertályát!!!!!
• Nézd meg Jób 1 és Jób 2-t, látsz valami figyelem felkeltőt? Hm…csak nem sátán kér engedélyt, mielőtt tenni akar valamit? Más szavakkal – Istennek van egy házi pitonja – neve: sátán.
Jelenések 20:10 is elég tisztán megmutatja, hogy mi lesz a dolgok végkifejlete!

Remélem élveztétek ezt a kis sorozatot...jó lenne erről egy sorozatot prédikálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése