2011. szeptember 29., csütörtök

Hogyan Hozd Vissza Az Örömöt A Szolgálatba (És Életbe)

Tegnap írtam 7 öröm gyilkosról – ma az öröm visszaszerzésének néhány módjáról akarok írni…legalábbis ezek számomra működnek.

#1 – Érezd Jól Magad!

Néha előjött beszélgetésekben a kérdés, hogy „Mit csinálsz kikapcsolódásként?”

Nem volt rá válaszom!

ÉS AKKOR rájöttem, hogy olyasvalakivé váltam, aki mindig dolgozik és sosem játszik! ÚGYHOGY…onnantól…elkezdtem az ügy érdekében tenni néhány dolgot. János 10:10 igaz…ki kell hozni mindent az életünkből! Bővölködő az élet!

A nyomorúságos ember egyik fő problémája…meg van győződve arról, hogy a szórakozás minden formája bűn. Mondván azt, hogy „Miért, az ördög sem vesz ki szabad napot!” És fel sem merül az, hogy nem az ördögöt kellene másolnunk!

Mi a terved erre a hónapra, hogy egy kicsit szórakozz? Komolyan! Nem fogod megcsinálni, hacsak nem tervezed – úgyhogy hajrá! (Szeretnék már végre elmenni egyet búvárkodni, 15 éve nem csináltam…jújj de rég volt!!!)

#2 – Tűnj El!

Ami sokat tud nekem segíteni…az egyedüllétben töltött napok. Jót tesz, mikor az ember hosszabb időt tud együtt lenni Istennel…email, telefon és TV nélkül…csak én, a Bibliám, a jegyzet füzetem, esetleg egy jó könyv…és béke és nyugalom. Be kell rakjam az időbeosztásomba hamarosan. Frissítőek az ilyen napok!

Egyébként…ezek a napok nem véletlenül kerülnek bele a naptáradba…tervezned és védened kell, mint kutya a csontját!

#3 – Légy Bátorító


Találkoztam azzal a jelenséggel, hogy mikor valaki hall egy másik gyülekezet és pásztor sikereiről, akkor nehezükre esik velük együtt örülni. Ezt mondjuk, „Ja igen, hallottam róluk és arról, hogy milyen jó dolgok történnek náluk…de tudtad azt, hogy…” ÉS soroljuk azokat a dolgokat, amik nem tetszenek.

Isten nem jutalmazza az effajta viselkedést…sosem tette! A legjobb dolog, amit a szolgálatban (és az életben) tehetünk, hogy bátorítók vagyunk!

#4 – Kockáztass

SEMMI sincs ami jobban elvenné egy pásztor örömét, mint a biztonságra való játszás. Mégis mennyire hajlamosak vagyunk úgy vezetni, hogy az ne kerüljön semmibe.

Rájöttem, mikor kockáztatok…valamilyen furcsa okból kifolyólag…örömöm van. Mikor nem voltam hajlandó kockáztatni, az azért volt, mert nem vettem komolyan Efézus 4:30-at…és tegye ezt BÁRHOL, BÁRKI, az öröme el fog szállni!

Miben kell kockáztass? Van-e bármiféle döntés, amit halogatsz? Megijedtél? Szuper!!! Ha Isten azt mondta, hogy tedd meg, akkor tedd meg!!!

#5 – Fogadd El, Hogy Isten Jobban Törődik A Gyülekezeteddel, Mint Te!

Isten már a világ megalapítása előtt tudott a Biblia Szól Közösségről…évezredeken át törődött vele és készítette a születésre. ÉS…miután pásztorokként eltűnünk, továbbra is törődni fog vele.

Máté 16:18-ban azt mondta Jézus, hogy a gyülekezet az Övé…és Ő is fogja építeni. Jobban akarja a növekedését, mint mi. Jobban akarja az emberek hitre jutását, mint mi. Jobban akarja, hogy emberek megszabaduljanak, mint mi.

Mikor azon morfondírozol, hogy te vagy az egyedüli, aki igazán törődik a gyülekezettel…az megrabol az örömödtől. Viszont, mikor rájössz, hogy a gyülekezet nem is a tiéd, hanem Jézusé és Ő jobban törődik vele, mint te…az hatalmas örömöt fog adni. Nem beszélve arról, hogy az örömöd még több lesz, ha belegondolsz micsoda kiváltság, hogy Jézus bevont téged az Ő munkájába…és a java még hátra van!

1 megjegyzés:

  1. Az utóbbi két ponttal igazán egyetértekHa utkereszteződésnél a balrairány ismeretlen,azon indulok,mert eltévedve sohase ismert emberekkel és szeretetekkel találkozom,már eddig négyszer is bejött.II:sokkal több bennem az önsajnálat ahhoz,hogy ez a cikk fejbe ne vágjon.De igazán kellett.kössz.III:van két kis faházikóm egy ronda domboldalon,elvonulni,civilizációmentességbe,nagyszerűen kihasználható.Románia,Szilágy megye,Szilágyszeg.A papot keresd.

    VálaszTörlés