2011. szeptember 20., kedd

Szellemi Háború 3. rész

Ok…eddig bevezettük a témát, aztán beszéltem egy kicsit az összezavarásról, figyelem elterelésről…ma a háború második menetéről szeretnék beszélni…

Elbátortalanodás!

Neh 6:3-4-ben láthatjuk, hogyan reagál Nehémiás a figyelem elterelésre, de Neh 6:5-9 versekben az ellenség megpróbálja az elbátortalanodás útjára terelni őt.

Egy nyílt levelet küld (ami azt jelenti, hogy mindenki elolvashatja, ami manapság felér egy támadó blog megjegyzéssel.) Egy sima hazugsággal kezdte…és le merem fogadni, mikor Nehémiás elolvasta, a szíve elsüllyedt, mint egy nyeletlen fejsze. Mit látunk? Erőt kér Istentől (Nehémiás 6:9), mert valószínűleg elbátortalanodott.

Az élet könnyen elbátortalanító lehet…mint például…

• Megfelelően táplálkozunk, sportolunk, és mégis a vizsgálat azt mutatja, hogy valami nincsen rendben.
• A legjobb tudásunk szerint felneveljük a gyerekeket…ők meg a legjobb tudásuk szerint meghozzák azokat a döntéseiket, amiktől majd megszakad a szívünk.
• Egyedülálló vagy, és mindenki körülötted megházasodik és TUDOD, hogy jobban nézel ki mindegyiknél!!!  Őszintén szólva, érezzük, hogy valami nincs rendben, mert az idő rohan és a látóhatáron belül egyelőre senki sincs!
• Próbálunk anyagilag előrébb jutni és kezd jól kinézni a dolog, de egyszer csak lerobban a kocsi és nem lehet megjavítani anélkül, hogy ne kérnénk kölcsön.
• Egy barátod megígéri, hogy eljön a gyülibe – és ott várunk rá a gyülekezet előtt…és nem jön – tényleg meg van kísértve az ember, hogy nem törődik többet azzal a személlyel.
• Korlátok között és etikusan dolgozunk…mégis, azok a személyek, akik hazudoznak és kompromisszumot kötnek, úgy tűnik, mindig ők kapják az előléptetést, fizetésemelést. Így azon tűnődünk, hogy megéri ez egyáltalán?

Barátaim…ZAJLIK AZ ÉLET. Bárcsak úgy lenne, hogy a rossz dolgok csak a rossz emberekkel, a jó dolgok pedig csak a jó emberekkel történnének…de valahogy nem így működik, nem így lett összerakva ez a világmindenség. Ezért KELL két dolgot folyamatosan tennünk…

#1 – Emlékezni, hogy Isten SOKKAL nagyobb a jelenlegi körülményeinknél.
Sok olyan helyzetben voltunk már, ami miatt bedobhattuk volna a törülközőt. Az ellenség nagyon hűségesen próbálkozik az elbátortalanítással…brutális fegyver ez a kezében. De ISTEN folyton emlékeztetett arra, hogy Ő TARTJA IRÁNYÍTÁS ALATT A DOLGOKAT.

#2 – Folyamatosan imádkozz azért, amiért Nehémiás is a kilencedik versben: „Erősítsd meg a kezeimet!”

Van bármi, ami elbátortalanít? Emlékezz – Isten TUD RÓLA! SŐT, tudott róla már a világ megalapítása előtt – Isten NAGY!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése