2011. szeptember 28., szerda

A Hét Öröm Gyilkos

Az egyik legfantasztikusabb dolog, ami egy pásztornak (és mindenki másnak) lehet, az ÖRÖME…a Biblia azt mondja Nehémiás 8:10-ben, hogy az Úr öröme az erősségünk.

Mégis, sok mindent látva, sokféle vezetővel és pásztorral találkozva azt vettem észre, hogy sokunk az öröm hiányával küszködik – mik azok a dolgok, amik megrabolnak tőle?

#1 – Hasonlítgatás
– Mikor összehasonlítod magad más gyülekezetekkel, pásztorokkal, személyekkel, akkor csak tudd, hogy át fogsz váltani depressziós üzemmódba – mert mindig van valaki, aki úgy tűnik, hogy gyorsabban növekszik, mint te vagy kreatívabb, mint te. Itt a jó tanács: CSAKIS a neked adott látáshoz hasonlítsd magad!

#2 – Kritikusok – Ha túlságosan rájuk figyelsz, akkor nagyobbnak fognak tűnni, mint a föld bolygó…hadd tanácsoljak valamit…ne úszkálj együtt a cápákkal, ne áztasd a lábad piranhás medencébe, ne egyél piros havat, és ne hallgass olyan emberekre, akik nem szeretnek és csak be akarnak döngölni a földbe!

#3 – Túlzott Elfoglaltság
– Túl sok lelkipásztor/vezető van, akik úgy érzik magukat, mint a kis kínai, aki rohangál fel alá pörgetve a pálca végén lévő tányérokat, hogy le ne essenek…azt remélve, hogy egy nap majd sokkal könnyebb lesz. A helyzet sajnos egyre rosszabbá vált – most már a kezünkben tudjuk hordozni azokat az eszközöket, amik folyamatosan emlékeztetnek a tenni valóinkra plusz folyamatos elérhetőséget biztosítanak másoknak, ha szükségük van ránk. Röhej… „kis istenekké válunk”.

#4 – Büszkeség
Dániel 4:37 annyira igaz! Hidd el, tudom! Akárhányszor meg vagyok magammal elégedve, Isten visszább visz egy szinttel…VAGY NÉGGYEL!

#5 – A Perspektívád Elvesztése
– Mikor úgy csinálom a dolgaim, hogy a gyülekezet fontosabbá válik Jézusnál, az stresszt és aggodalmaskodást hoz be a napjaimba, ami nyilván öröm csökkentő! Ne felejtsük el – ez az Ő gyülekezete!

#6 – Hitetlenség
– Mikor jobban vágyok a kényelemre, mint az engedelmességre, akkor tudom, hogy valami nincs rendben! Zsidók 11:6 ANNYIRA IGAZ!

#7 – Nincs Növekedés – Ha nem olvasok könyveket, nem hallgatok más tanítókat és nem tartom a kapcsolatot más vezetőkkel, akkor egyedül érzem magam ÉS megrabolom a gyülekezetet azoknak a bölcsességétől, akiket Isten ajándékozott az egyetemes gyülekezetnek. Megrabolom őket nálamnál bölcsebb emberektől. Mikor az a nyomás van rajtam, hogy nekem kell minden új ötletet kitalálni vagy feltalálni, az MINDIG megrabolja az örömöm!

Legközelebb arról írok majd, hogy hogyan tartsuk meg az örömöt a szolgálatban.

1 megjegyzés: