2011. szeptember 15., csütörtök

Szellemi Háború 2. rész

Témánkhoz az előző bejegyzésben megadtam az alap sztorit Nehémiás 6:1-13-ból. ÉS…ahogy mondtam, a szellemi háború VALÓSÁGOS. DE…hogyan néz ki ez a gyakorlatban? LEGTÖBBÜNK nem arra megy haza, hogy a szekrényben ott csücsül egy angyal vagy démon…szóval, milyen módon van hatással ránk a szellemi háború?

Jézus azt mondta, hogy sátán lopni , ölni és pusztítani akar (János 10:10)…és az egyik módja ennek az, hogy megpróbál ELTERELNI, MEGZAVARNI!

Nézd csak meg Nehémiás 6:1-4-ben, Nehémiás Isten tervére fókuszál…és ott az ellenség, aki megpróbálja leráncigálni a falról. Ami figyelemre méltó…nézd csak…az ellenség kitartása nem adja fel az állandó próbálkozást. Folyamatosan megpróbálja elterelni a figyelmünket Isten tervéről az életünkre.

Hogyan csinálja ezt manapság? Nézzük!

• Nem tudod kiverni őt a fejedből, állandóan csak őrá gondolsz…az egyetlen probléma csak az, hogy van férjed/feleséged!!! Elterelés!
• Azon igyekszel, hogy kijöjj az adósságból…de meglátod, hogy a haveroknak új telefonjuk, focicipőjük, kütyüjük van, úgyhogy neked is KELL olyan, mint nekik („mert megérdemled!”) Elterelés!
• Jól tudod, hogy az előléptetés több pénzt hoz a konyhára…de azt is jelenti, hogy még kevesebb időt fogsz együtt tölteni a családoddal. Elterelés!
• Lehet, volt egy kapcsolatod, amiről tudtad, hogy nem helyes, úgyhogy véget vetettél neki…és most magányos vagy. Csörög a telefon…ő az…tudod, hogy nem kéne, de…Elterelés!
• Jól tudod, mit mond a Biblia a megbocsátásról…de egyszerűen nem tudod elhessegetni a gondolataidból azt, hogy mit tettek veled. Elterelés!
• Hajdanán te is „ahhoz a bandához” tartoztál és te is „hajtottad azokat a dolgokat,” de most már tudod, hogy nem ez az az életstílus, amit Isten akar, hogy folytass. De a régi barátok nyomnak, hogy „gyere vissza” és mikor visszautasítod őket azt mondják „Mi van? Most már túl jó vagy hozzánk?” Elterelés!

Mindannyian szembe nézünk ezekkel vagy hasonlóakkal…mind más…de az ellenség hajlandó használni bármit, amit csak tud, hogy levegye a szemünket Jézusról valami vagy valaki másra…problémára.

Mindannyian szembe nézünk valamivel!!! Van BÁRMI, amit az ellenség arra használ, hogy levegye a tekinteted Jézusról? Aggodalom? Stressz? Kétség? Nagyon jó benne…és az egyik első számú fegyvere. Krisztus követőiként folyamatosan le kell ráznunk az elterelését…bármi áron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése