2012. október 2., kedd

Apcsel 17: Komoly Együttlét Istennel

Pál odaállt egy csoport elé és bátran hirdette az igazságot. És nem bizonytalanságot, hanem erős magabiztosságot sugároznak a szavai! Miért volt képes ilyen tekintéllyel szólni? Mert közeli, meghitt kapcsolata volt Jézussal. Időt töltött Isten Igéjének tanulmányozásával és megtanulta, a szívébe rejtette azt. Elképesztő szellemi átalakulást tapasztalt Pál a megtérésekor. A szíve teljesen átformálódott. Pál tekintéllyel bíró tanítása az Istennel együtt töltött időből született.

Milyen idők ezek? Nemcsak a tevegélessel töltött ideje a sátorkészítési melóira, vagy a heti istentisztelet ideje, hanem rendszeres időtöltés. Ha Pál ma itt lenne velünk, akkor tuti, hogy napfelkelte előtt kelne, keresne egy csendes helyet, ahol senki nem zavarja, hogy időt tölthessen Istennel. A zavaró tényezők kiküszöbölése a kütyümentes környezetet jelenti: laptop, okostelefon, nyitott facebook, nyitott email fiók, skype, stb.

Lehet meghoztad a döntésed, hogy követed Jézust, de még nem lépted meg a következő lépést, a rendszeres Biblia olvasást és persze azt, hogy bármit hajlandó vagy megtenni, azmi szükséges azért, hogy még jobban megismerd Őt. Apcsel 17:27-ben azt mondja a Biblia, hogy Isten nincs távol egyikőnktől sem. EZ FANTASZTIKUSAN JÓ HÍR!

1. Mit tanított ez a rész számodra Istenről? Hogyan alkalmaznád?
2. Hogyan munkálkodott Isten a jóra a nehézségeidben? Milyen reménységet ad ezz neked a jövőt illetően?
3. Pál nagyon mérges lett, látva a bálvány szobrokat Athénban. Mi az, ami igazán összetöri a szíved? Mit tehetsz felőle?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése