2012. február 6., hétfő

7 Ok, Amiért Házasságok Bajba Kerülnek

#1 – Túlzott Elvárások

Mikor valaki úgy megy a házasságba, hogy a következőt gondolja…a komplikációk garantáltak…
„Tudom, hogy nem pont olyan, mint amire vágytam – de majd úgyis megváltozik.” (Csak egy butus kis jó tanács – ha nem vagy kész odaszánni magad neki, úgy ahogy van – HAGYD AZ EGÉSZET!)
• „Majd boldoggá tesz.”
• „Tudom, hogy megcsal, de ha majd megházasodunk, akkor le fog állni.”
• „Tudom, hogy úgy beszél velem, mint egy szemétládával, de ha majd megházasodunk, látni fogja bennem az értéket.”
• „EGYFOLYTÁBAN szexelni fogunk!” (Kedves egyedülállók – a házasság SOKKAL többről szól, mint csak a szexről!)

#2 – A „Bátorság Próba” Figyelmen Kívül Hagyása Az Esküvő Előtt

Beszéltem már sokakkal, akik sajnos elváltak – és majdnem szinte mindegyikük bevallotta, hogy tudták, vagy érezték a házasságkötés előtt, hogy nem kéne – de mégis megtették, mert már nagyon nagy égés lett volna visszalépni, vagy nem házasnak lenni.

Ha TUDOD, hogy nem helyes – sokkal jobb egy kis pofa égés most, mint az a rengeteg fájdalom később.

#3 – Mikor Nincs Hajlandóság Arra, Hogy Lebirkózzák A Nehézségeket

Minden házaspárnak vannak zűrjeik – ez már csak így van. Mégis, azok a házaspárok, akiket szilárdnak és erősnek tartasz, lebirkózzák a nehézségeiket. Őszintén és nyíltan beszélnek egymással – tartják magukat Efézus 4:26-29-hez.

Még egyszer – beszélnek EGYMÁSSAL, nem EGYMÁSRÓL. Nem elmennek a „bibliatanulmányukra”, a „barátaikhoz”, hogy lehúzzák a házastársukat…hanem igazi férfihoz és nőhöz illően leülnek és megbeszélik, átbeszélik!

#4 – A Másik Elveszti A Fontosságát

Mikor a munka, hobbi vagy a gyerekek felváltják a házastárs fontosságát, garantáltak a rossz idők! Ez meló…de a házasságnak KELL a legfontosabb kapcsolatnak maradnia a földön.

#5 – A Szomszéd Fűje Szindróma

Mikor egy férfi/nő elkezd „más lehetőségek” után keresni és arról fantáziálni – ABBÓL MINDIG PROBLÉMA LESZ. A fantáziálás és a valóság közti vonal elmosódik…és gyakran így gondolkodva lépik át a határt, „Elszúrtam ezt a házasságot, rossz döntést hoztam…de majd ő…ő az én esélyem arra, hogy újra kezdhessem és vele fantasztikus lesz.”

Na, és mi történik? Tényleg zöldebb a fű, de csak azért, mert a földje tele van sza...trágyával!

#6 – Pénz

Sok házaspárt hallottam vitázni (köztük magunkat is) ostoba anyagi dolgok felett. Először egymásba zúgnak, aztán a „dolgokba, kütyükbe, izékbe”…és elkezdik szépen felhalmozni az adósságaikat csak azért, hogy 3 év alatt mindazok a dolgok meglegyenek, amiket a szüleik 30 év alatt spóroltak és gyűjtöttek össze!

Ha egy házaspár nem csinál költségvetést és nincsenek őszinte beszélgetéseik az anyagi prioritásaikról, az hatalmas pusztítást fog okozni.

#7 – A Gyülekezeti Vagy Isten Szerint Való Befolyást Kizárják Az Életükből


Annyiszor láttam ezt…egy párocska szuperül kezd…jól vannak…részt vesznek a gyülekezeti életben, barátságaik alakulnak – míg egyszer csak az egyikük (általában a férfi) nagyon „elfoglalt” nem lesz a munkájában…a hölgy egy ideig megpróbál nélküle is gyülekezetbe járni – de végül elbátortalanodik és feladja. A következő infó, amit hallasz róluk az, hogy SEMMI közös nincsen bennük, és végül idegenekként fekszenek egymás mellett az ágyban.

Van valami ámulatos abban, mikor szellemi szinten tudunk kapcsolódni egymáshoz – gyülekezetbe járni, együtt imádkozni, Isten szerint való barátokkal rendelkezni, akik bátorítanak és támogatnak. Tudom, hogy ez rendkívül fontos Virágnak és nekem is! Tényleg azt gondolom, hogy nem a magányos életre vagyunk elhívva. (Zsidók 10:24-25.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése