2012. február 14., kedd

A Pásztor 7 Legnagyobb Kísértése

#1 – Eladja Az Istentől Kapott Látását, Csakhogy Megmaradjon A Fizetése

Hát sajnos megesik az ilyen…félnek, hogy elveszítik az állásukat, fizetésüket, ezért nem hajtják a szívükbe rejtett látást, mert tudják, hogy esetleg olyan változásokat is behozhat a gyülekezeti életbe, melyekről tudjuk, hogy nem igazán közkedveltek. Félnek, hogy ki lesznek rúgva miatta. Hirdetik, hogy Isten mindenek felett való, de meghunyászkodnak a „mindenható tanács előtt!”

#2 – Megpróbál Mindenki Kedvére Lenni


EZ KÉPTELENSÉG – mindegy hogyan prédikálsz, milyen ruhát viselsz, vagy kihez beszélsz – valaki mindig pipa lesz rád. Jézus sosem próbált tetszelegni bárkinek is…hűséges volt az Atyához és az elhívásához – nekünk is ezt kell tennünk.

#3 – Azt Gondolja, Hogyha Keményebben Dolgozik, Akkor Majd Megoldódnak A Problémák

Annyiszor meg voltam én is már kísértve, hogy megszeged a 4-dik parancsolatot, csak azért, hogy egyről a kettőre jussak…DE – a nyugalomra való parancsolat nem javaslat. PARANCSOLAT!

Néha a leg isten szerint valóbb dolog, amit egy pásztor tehet, hogy egy kis időre otthagyja a munkát és nyugizik…és engedi Istennek, hogy hadd igazgassa Ő a világot (és a gyülekezetet) és csodák csodája, nem omlik össze!

#4 – Feláldozzák A Családjukat

Annyi pásztort és misszionáriust láttam már beáldozni a családját. Köztük voltam én is…

Belekényszerítik olyan eseményekbe, szolgálatokba a feleségüket, amit utálnak – de azt mondják meg kell csinálni, hogy „boldog és elégedett legyen a gyülekezet.”

Sok-sok találkozójuk van, de a feleség, vagy a gyermek nincs köztük. Végül is ők megértik, nem?

Pásztorok – SEHOL sincs olyan gyülekezet, vagy szolgálat, ami megérné feláldozni a családjainkat! (Honnan tudod, hogy feláldozod? Kérdezd csak őket!)

#5 – Nem Delegálják A Gyenge Területeiket


Az egyik marhaság, amit pásztorok benyelnek, hogy MULTITALENTUMNAK kell lenniük. Akkor most letisztázom nektek világosan…NINCS ILYEN!!! SENKI sem jó MINDENBEN.

Ha van egy gyengeséged…ahelyett, hogy megpróbálnál profi lenni azon a területen (ami nem leszel), miért nem delegálod, miért nem bízod rá valakire és akkor tényleg arra tudsz fókuszálni, amit jól csinálsz? Hosszútávon EZEK a dolgok fognak hozzáadni sokat a gyülekezetedhez.

#6 – Elkerülik A Konfliktust


A meg nem oldott konfliktus olyan, mint a rák…ha nem bánsz el vele, növekedni fog és végül a szolgálat, vagy az egész szervezet halálát okozza. Ha van bármi feszültség a csapatban, vagy a fizetett alkalmazottak között…a pásztor feladata, hogy megbizonyosodjon afelől, megoldódtak a dolgok – nem pedig figyelmen kívül hagyja!!!

#7 – Az Istennel Töltött Személyes Idő Hiánya


Ha egy pásztornak nincs személyes kapcsolata Istennel, akkor hogy várhatja, hogy majd a gyülekezetnek lesz? Pásztorok, semmi nem állhat közénk és az Istennel való személyes időtöltésünk közé – hiszen onnan jön a tűz az életünkbe! SZÜKSÉGÜNK VAN ŐRÁ…Neki nincs ránk szüksége. Úgyhogy…több időt kell az Ő keresésével töltsünk, mint azzal, hogy kéregessük Őt a terveink megáldásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése