2012. március 2., péntek

Apostolok Cselekedetei 1. fejezet: Gyerünk

Az elkövetkező időszakban az Apostolok Cselekedetei könyv minden fejezetéről szeretnék írni egy inspiráló gondolatot és néhány kérdést a gondolkodás serkentésére. Legyen egy segítség ahhoz, hogy olvassuk Isten Igéjét és tegyük azt amit mond! Azt hiszem mindannyiunknak van egy következő lépése előre ezen a területen. És a vágyam az, hogy az történjen velünk itt és most, ami történt velük akkor. Úgyhogy íme az első fejezet...

Megfeszítették! Eltemették! FELTÁMADT! Minden szó, amit Jézus mondott bizonyítást nyert! Több volt, mint jó tanító, bölcs barát, Ő az Istene mindeneknek! A félelem tova tűnik, a reménység szárnyra kap a Vele való találkozáskor. Képzeld el azt a várakozást és izgatottságot Jézus első követői között, ahogy vártak Arra, Akit Jézus megígért, a Szent Szellemet. Milyen csodálatos dolog részese lenni a Gyülekezetnek!

Jézus parancsa és ígéretei még ma is elevenen égnek a szívünkben ugyanúgy, ahogy2000 évvel ezelőtt. Apcsel 1:8 azt mondja „De amikor a Szent Szellem leszáll rátok, erőt kaptok, és tanúim lesztek. Rólam fogtok beszélni az embereknek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt az egész világon mindenhol.” A küldetés még nem ért véget. Isten elhívott minket, felhatalmazott minket, hogy vigyük az Örömhírt szerte a világba. Milyen kiváltságos vagyunk, hogy részei lehetünk Isten munkájának és a Gyülekezetnek!

Készen állsz arra, hogy Isten belépjen a családodba? Van várakozásod afelől, hogy Isten hogyan fog mozdulni a munkahelyeden a munkatársaid életében? Buzgó vagy azért, hogy hatással legyél a körülötted élő emberekre? A várakozási időnek vége. Isten mozdul! Ahogy együtt, gyülekezetként végig olvassuk az Apostolok Cselekedeteit, rá fogunk döbbenni arra, hogy a helyi gyülekezet egy megállíthatatlan erő. Van egy hatalmas képesség és lehetőség benne, ami azért adatott, hogy a világot átformáljuk. Mi vagyunk az Ő teste ebben a munkában…de csak akkor ismerjük ezt fel, amikor gyülekezetként, együtt, egységben el nem kezdünk Jézus Krisztus örömhíréért működni. Készen állsz a változásokra a környezetedben? Ha igen, akkor kérd Istent, hogy csináljon valami újat a szívedben. Gyerünk!

1. Mit tanított neked ez a rész Istenről? Hogyan tudod magadra alkalmazni ezt?
2. Jézus azt mondja a tanítványoknak Apcsel 1:8-ban, hogy kapnak erőt, mikor a Szent Szellem eljön. Mi jut eszedbe, mikor ezt a szót hallod, hogy „erőt”? Az életed Isten erejének a bizonyítéka?
3. Hogyan csatlakozhatnál a gyülekezet küldetéséhez? Kivel oszthatnád meg ma az örömhírt?Kit hívhatnál meg a gyülekezetbe?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése