2011. március 4., péntek

Impotencia

Pár évvel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy egy nap olyan reklámok lesznek majd a TV-ben, melyek olyan gyógyszereket reklámoznak, amik…hát…olyan férfiaknak való…akiknek problémáik vannak! Ja, és 20 emailt kapok naponta, hogy vegyek olyan gyógyszereket, amik segítenek a férfiasságomon.

Miért csinálják ezt? Nos – rátaláltak egy szükségre…és most több milliárd forintjuk van, amivel bebizonyították, hogy azonosítottak egy problémát, és adtak rá megoldást is.

Tudom, hogy most néhányan azon morfondíroztok, hogy mi köze ennek a gyülekezethez…és most azon vagyok, hogy összekössem a szálakat.

Olvastam egyszer „Impotencia az, mikor megvan az eszköz de hiányzik a szenvedély, hogy használd.” Tetszik, nem tetszik – manapság a gyülekezet egyik FŐ problémája a szellemi impotencia. A gyülekezetnek MINDENE megvan, amire szüksége van…üres sír, a Biblia, a Szent Szellem…és a mai technológiával ötvözve, mely az Apostoloknak nem állt rendelkezésükre, akkora zajt kéne csináljunk, hogy csak na!

DE a 90-es években történő növekedéshez képest az egyház zsugorodik. Amerikában 3500 gyülekezet zárja be a kapuit évente…és a gyülekezet alapítások 80%-a 3 év alatt befuccsol. NA MOST, tegyük ezt üzleti köntösbe…ha egy vállalkozás így menne, akkor csőd a vége! Erre felé tart az egyház is?

Még egyszer, miért? A gyülekezetnek ANNYI MINDENE van és mégis oly keveset csinál. MIÉRT? Valójában nagyon egyszerű a válasz – impotencia – megvan az eszköz, de hiányzik a szenvedély a használatára.

Hadd hívjam ki a vezetőket most! Mert ez rajtatok van! Ha nektek nincs szenvedélyetek, akkor a gyülekezeted követni fog ebben. Ha az a legnagyobb vágyad, hogy „boldog legyen a nyáj” és kapj fizetést…akkor a gyülekezet ezt fogja visszatükrözni. Ha önéletrajzzal mászkálsz, hogy hátha jön egy jó lehetőség, akkor egy impotens vezető vagy…és a gyülekezet tőled szenved!

Ha ma körülnézek a világban…és egy közös dolgot kell találjak a nagy vezetőkben, az a SZENVEDÉLY! Srácok, ez nem egy vezetési stílus – ez szenvedély…szenvedély Jézusért…szenvedély a Bibliáért…szenvedély, mikor látod, hogy az Istentől elválasztott kapcsolatba kerül Krisztussal. SZENVEDÉLY!

Isten megadott nekünk mindent! Szomorú, mikor azt hallom, hogy valaki így imádkozik: „Isten, többet akarunk belőled!” Nem tudom bizonyítani – de le merem fogadni, hogy Isten gyakran így válaszol erre, „Többet? Miért nem használod azt, amit már neked adtam???”

Vezetők – hadd figyelmeztesselek benneteket…ha kifejlődik benned a szenvedély…akkor meggyőződéssel fogsz vezetni…és Isten látást fog adni a szívedbe…és el kezdesz kockáztatni, hogy ezt a látást megvalósítsd. Figyeld csak meg, sátán meg fogja támadni a szenvedélyed…és a LEGTÖBBSZÖR azokon keresztül teszi, akik azt mondják magukról, hogy ismerik Krisztust.

A látással bíró vezetőket beképzeltnek, önteltnek és szemtelennek titulálják. ÉS vallásos fószerek mondják ezt róluk, kiknek a kritikája igazából abban gyökerezik, hogy nem úgy csinálod a dolgokat, ahogy ők csinálják. Ami engem kifejezetten zavar…mert hát pont azt kritizálják?

Ezek az emberek sokszor vallásos háttérből jönnek, és nem igazán találkoztak még látással bíró, szenvedélyes emberrel…úgyhogy valójában ez új nekik. Ne hagyd, hogy az ilyenek ellopják a benned égő szenvedélyt. Ha Isten embere vagy – LÉGY ISTEN EMBERE és vezess szenvedéllyel.

Íme egy jó tanács…tölts időt Istennel – legyen látásod…ISTEN MÉRETŰ látásod. Oszd meg az emberekkel – hívd ki őket, hogy szálljanak be a látásba. Ha valaki nem akar, akkor hagyd, hogy elmenjen – az rendben van, hiszen voltak Jézussal is olyanok, akik aztán elmentek Tőle, úgyhogy tőled is el fognak menni. ÉS folyamatosan kommunikáld a látást, újra, meg újra, meg újra és újra.

Nekünk van egy látásunk. Hatással akarunk lenni Szegedre Jézus Krisztusért. Terveink vannak, stratégiánk…és menni akarunk vele előre…és persze, hogy ez kiakaszthat másokat! NA ÉS! Mi követni akarjuk az Istentől kapott látást olyan módokon, ahogy Isten vezet minket… Szenvedélyesen hangzik mi? Nem vagyunk impotensek!!!

Annyi dolgunk van itt Dél-Magyarországon, de nem csak itt, az egész országban! Sőt a föld végső határáig! Vagy 500 név van felírva a táblánkra a teremben, akik barátok, munkatársak, rokonok. Mindannyiukat EL AKARJUK ÉRNI! És látni fogjuk, ahogy az életük megváltozik.

Drága vezető – impotens vagy…vagy telve vagy szenvedéllyel? A csapatod, gyülekezeted visszatükrözi! HAJRÁ!

1 megjegyzés:

  1. Köszi Balázs, ismét megerősítettél a nemrég meghozott döntésben.

    VálaszTörlés