2011. március 8., kedd

Nem Hagyhatod Figyelmen Kívül...

Emlékszem évekkel ezelőtt mentem valahová autóval Budapesten. Intéztem valamit. Egyszer csak elkezdett húzni az autó jobbra. Igen… „defekt” – gondoltam, de hamar el is hessegettem ezt az elbátortalanító ötletet; ugye, ha letagadod a problémát, akkor idővel el fog tűnni, nem?

Mentem még egy darabig, kissé tagadva a problémát, de sokáig nem tehettem, mert egy idő után a probléma teljesen megakadályozott a haladásban.

Nem akartam, hogy ez megtörténjen…úgyhogy a félreállás helyett mentem tovább. Csak kibírja még egy darabig. Aztán megláttam a gumist! Mint egy oázis a sivatagban! Mindemellett tudtam, hogy én nem tudom kicserélni a kereket, mert a tartalék kerék is defektes. NINCS VÁLASZTÁS, BE KELL MENNEM ÉS SEGÍTSÉGET KELL KÉRJEK! Be is mentem és 15 perc múlva minden kész volt és csinálhattam a dolgom tovább.

Az is hozzátartozik még, hogy nagyon siettem, dolgom volt, tehát nem a legkényelmesebb és legalkalmasabb pillanat volt a probléma megoldására! DE nem hagyhattam ott az autót az út szélén abban reménykedve, hogy „majd lesz valahogy...majd megjavul magában...majd jövő héten visszajövök, megnézem, hátha megjavult.”

SZÓVAL…minden rendben lett…15 perc…és mehettem tovább. Persze én folyamatosan imádkozta a szerelőért, hogy ügyes legyen és gyors, mert nem érek rá. Gyors is volt a fickó, mintha Forma-1-es versenyen lettem volna. Szó szerint…SEMMIT nem tudtam volna tenni a segítsége nélkül!!!

Milyen jó érzés volt utána! Szembe néztem a problémával, és az élet sokkal könnyebb lett így.

Azért mondtam el ezt a sztorit, mert fel akarom tenni ezt a kérdést…az életed melyik területét hagyod figyelmen kívül és csak reménykedsz, hogy egyszer majd jobb lesz? Melyik területen vannak problémáid…és ahelyett, hogy beismernéd, inkább letagadod, mintha ott sem lenne? „Lapos kerekekkel” haladsz az életben, és mélyen a szívedben tudod, hogy ha hamarosan nem történik valami, akkor ott maradsz az út szélén lebénulva?

Például…

Lehet ez a házasságod…kívülről minden szépnek tűnik, de belül csak gyűrődnek a dolgok hónapok (vagy évek) óta! Tudod, hogy a válás nem helyes…de nem látsz kiutat…túl sok fájdalmat és sebet okozott már. Miért nem ismered el a problémát és KÉRSZ SEGÍTSÉGET? Azzal, hogy figyelmen kívül hagyod, a probléma nem fog elmenni.

Lehet a pornó függőséged. Ártatlanul kezdődött, csak szörföltél a neten…de most már a hatalma alatt tart, megszállottja vagy. Előfizetsz dolgokra, filmeket töltesz le a fájlmegosztókról…és egyszerűen nem tudod lerázni magadról ezt a szokást. NEM AKAROD ezt csinálni…de mégis megtörténik és NAGYON JÓL TUDOD, hogy pusztítja az életed. Miért nem ismered el a problémát és KÉRSZ SEGÍTSÉGET? Azzal, hogy figyelmen kívül hagyod, a probléma nem fog elmenni…hidd el ezt nekem…tudom miről beszélek…évekig én is benne voltam…de Isten szabaddá tett…ha én le tudtam győzni…akkor te is.

Lehet a kaja függőség. Tetszik, nem tetszik – a falánkság bűn. (Nem beszélünk sokat erről…főleg azok a pásztorok, akik túlsúlyosak…ez önkritika is volt…!!!) De tudod, hogy gondod van ezzel…a probléma ezzel az, hogy ez egy olyan bűn, amit nem tudsz elrejteni…nyilvánvaló. Próbáltad letagadni, megtagadni a problémád, de…az én válaszom erre az volt, hogy „Hát én ilyen vagyok”, meg „Nem gondolom, hogy velem bármi probléma lenne.” De végül szembe kellett nézzek vele – és SEGÍTSÉGET KÉRTEM…és most gyilkolom a zsírt, stb. Hidd el…ez a bűn NEM FOG csak úgy eltűnni az életedből…de legyőzheted!!! Én is ezen az úton vagyok!!!

Lehet, hogy az a kapcsolat, amiben vagy. Egyedülálló vagy…jól TUDOD, hogy nem kéne együtt lenned vele…de a biológiai órád ketyeg…minden barátod megházasodott már és nem sok reményed van. És aztán „ők” hívnak telefonon…és TUDOD, hogy nem kéne menned…tudod, hogy nem helyes…de legbelül képtelen vagy nemet mondani, mert annyira bizonytalan vagy. Miért nem ismered el a problémát…KÉRJ SEGÍTSÉGET…és győzd le a problémát!

Mi van az életedben, amiről tudod, hogy megakadályoz abban, hogy az legyél, akivé Isten teremtett téged. Ha van valami probléma (bűn) az életedben, az nem fog csak úgy magától eltűnni. EL KELL ISMERD – kérj segítséget…és győzd le.

Ja…és még egy dolog…IGEN, kérned kell Istentől a segítséget, ugyanakkor másoktól is kérned kell segítséget. A sztorimban…láthattad, hogy ott állhattam volna egész nap, sőt egy évig is Istenhez imádkozva, hogy csinálja meg a gumijaim…és míg ezt teszem, "majd az ÚR MEGCSINÁLJA"…DE Ő NEM FOGJA EZT MEGTENNI. A szerelőnek és nekem is benne kellett lennünk a folyamatban.

Dobd félre a büszkeséged…ismerd el a problémát…és kérj másoktól segítséget. Ha megítélnek – az az Ő problémájuk. Jézus azért halt,meg, hogy mi élhessünk…így ha valami visszatart, hogy éld ezt az életet, akkor attól MEG KELL SZABADULNI!

Köszönöm Jézus a szabadságot…imádkozom azokért, akik ezt olvassák, hogy folyamatosan megtapasztalják azt a bővölködő életet, amit ígértél…és adj nekik szabadulást a szokásaikból, függőségeikből, amik visszafogják őket attól, hogy azok legyenek, akiknek teremtetted őket…ÁMEN!

1 megjegyzés:

  1. épp a ti szövegeitek olvasása segit a pornó ellen,a zsirharcban is vannak sikereim,de a legjobb állapotomba tör be a kisértés és leéget a Titkon Látó előtt,s ujra ott vagyok testharcomban a kezdővonal előtt...

    VálaszTörlés