2011. március 3., csütörtök

MEGASZTÁR

Istennek terve van velünk, célja. El is mondja nekünk Efézus 2:10-ben, hogy mi az Ő kezének alkotásai vagyunk. (mesterművek!) ÉS persze őszintén hiszem, hogy habár egyikünk sem jó mindenben…de mindannyiunk jó valamiben…és megvan számunkra AZ, AMI ahhoz kel, hogy Isten célját betöltsük itt a földön.

Felfedezni a célod egy folyamat…bárcsak ne az lenne. Bárcsak ennek tudatában születtünk volna meg – de nem így történt. És SAJNOS túl sokan vannak azok, akik soha nem fogják megtalálni az életcéljukat, mert vagy valaki más szeretnének lenni, vagy olyan álmokat kergetnek, AMIKET Isten nem az ő szívükbe helyezett.

Kultúránk egyik legnagyobb hazugsága ez: „Bárki lehetsz, aki akarsz, vagy bármit megtehetsz, amit csak akarsz…ha hiszel magadban és elég keményen próbálkozol, akkor sikerülni fog.” Azt kell mondjam, hogy ezek a mondatok nem érnek többet egy talicska ürüléknél…szerintem te is egyetértesz velem…és be tudom neked bizonyítani, csak egy szó…

MEGASZTÁR!

Kedvenc részeim azok voltak, mikor azok énekeltek, akik csak azt gondolták, hogy tudnak énekelni…akik teljes szívből és meggyőződésből hitték, hogy nekik énekelni kell…akik annyira keményen próbálkoztak, amennyire csak lehetett…ÉS…akik olyan hangokat adtak ki magukból, mint egy haldokló tehén a jégesőben.

Gondolom láttad te is…tudod miről beszélek! És röhögtünk a gyerekekkel…ugyanakkor nagyon szomorú volt látni, mert nagyon rajta voltak, hogy céljukat elérjék…de az nem ISTEN célja volt számukra…és az évek során arra jöttem rá, hogy akik nem Isten céljaira igyekeznek, azokból lesznek egy idő után a NYOMORULTAK!!!

ÚGYHOGY…miért vagy itt? Mi az, amiben Isten használni akar téged? Miben vagy jó? (És kérlek hagyj azzal a dumával, hogy „Én nem vagyok jó semmiben.” Hagyd abba a siránkozást…szánalmas!!! ISTEN KÉPÉRE LETTÉL TEREMTVE…és Ő nem készít szemetet! Nem vagy szemét! Hagyd abba!!! Tápászkodjál fel és kezd el élni az életet!!!) Látod, most jött ki rajtam a könyörületesség ajándéka!!!

Hogy fedezed fel Isten célját? Hát…nem hiszem, hogy még egy szellemi ajándék tesztet kellene csinálnod…komolyan mondom…van jó pár belőle…lehet segítenek…de itt van néhány jó tanács…

• Járj rendszeresen egy olyan gyülekezetbe, ahol a Bibliát prédikálják…érthetően!
• Kérd Istent, hogy szóljon hozzád, mielőtt mész az istentiszteletre…akár családként is imádkozhattok, mielőtt kiszálltok az autóból!!!
• Tölts időt a Bibliád olvasásával!
• Légy önkéntes a gyülekezetedben! Tényleg – mondtam már ezt párszor…mindenki, akik megtalálták Istennel a céljukat és ajándékukat úgy kezdték, hogy önkéntes szolgálóként kísérleteztek. És lángra kaptak!
• Kérdezd Istent imában, hogy mi az, amire teremtett.
• Készíts egy listát, hogy mi az, amiben jó vagy ÉS élvezed. Ebben fogod meglátni azt, hogy Krisztus követése NEM egy nyomorúságos dolog…hanem egy olyan megtapasztalás, amire azt fogod mondani, hogy TELJESEN élem az életem!!!

Lehet nem vagyok egy Megasztár…és nem is leszek az. DE…de azt tudom tenni, amit a képességeim szerint a legjobban tudok…és ezt téve HÍRESSÉ TESZEM JÉZUST. Ez az elhívásom…és ez a tiéd is – mi a következő lépésed?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése