2011. március 21., hétfő

Mi Lenne, Ha…?

Na figyusszatok...az európai konferenciának vége...fantasztikus volt...és szeretnék valamit mondani!

Teljesen fel vagyok pörögve…én álmodozó vagyok…és Efézus 3:20 alapján NYUGODTAN ÁLMODHATOK NAGY DOLGOKRÓL!!! Tiszta gáz, amikor keresztények nem álmodnak nagy dolgokról, nem kérnek nagy dolgokat Istentől…Isten hegyeket tud megmozdítani és mi csak arra kérjük, hogy javítsa meg a tetőnket, mert beázunk, és ha ezt megteszi, akkor majd megcsinálhatjuk majd ezt vagy azt!

De Isten adta a szívembe, hogy álmodjak nagy dolgokat. És azt gondolom, hogy ezt a képességet mindannyiunk megkapta. Csak nézz körül ebben a gyönyörű világban…milyen gyönyörű a vízesés…egy naplemente…az óceán robaja…annyi lenyűgöző dolog vesz minket körül – és igen, Isten nagyot álmodott, mikor megteremtette ezt a bolygót.

Aztán itt van a gyülekezet! Jézus azt mondta Máté 11:12-ben, hogy a mennyek királyságának erőteljesen kell előre haladnia, de nem az erőszakosság és idétlen keresztény pólók vagy matricák által…hanem olyan emberek által, akik felismerik, hogy Jézus Krisztus az EGYETLEN út a mennybe…és a gyülekezet egyedül a FELELŐS abban, hogy ez az üzenet menjen és terjedjen a világban.

Aztán azt is mondta Jézus Máté 16:18-ban, hogy Ő építi a gyülekezetet…és Máté 28:18-20-ban EL IS KÜLDÖTT minket, hogy menjünk és tanítványozzunk. És ez nem azt jelenti, hogy megyünk és néhány emberrel együtt valami teremben ücsörgünk…és azon ügyködünk, hogy ugyanúgy nézzünk ki, ugyanúgy beszéljünk, ugyanúgy gondolkodjunk és ugyanazt tegyük – és persze jól kitárgyaljuk a teológiánk finomságait...és azon agyaljunk, hogy vajon mikor fog az Úr Jézus visszajönni.

NEM – a lényeg ez – KÉPTELENSÉG TANÍTVÁNYOKAT NEVELNI, HA EMBEREK NEM TÉRNEK MEG!!!

Jézus nagyot álmodott…és látjuk, ahogy meg is valósult Apcsel 2:41-ben…nézd csak meg – 3000 ember EGY NAP! Apcsel 4:4-ben 5000-re növekedtek. Apcsel 5:14-ben Lukács már nem is számolta…ott van Apcsel 6:1.7-ben…és a következő versekben olvashatjuk, hogy nem csak növekedett, hanem ROBBANT!

(Csak hadd említsem itt meg azok számára, akik azt mondják, hogy a számok nem számítanak – ha ez valóban így van, akkor Lukács, aki az Apcselt írta, a Szent Szellem vezetése és inspirációja alatt, miért írt emlegette folyamatosan az egész könyvön keresztül a gyülekezet NÖVEKEDÉSÉT? Hmmmmm…)

Jézus nagyokat álmodott…és teszi ezt most is…és nekünk ezt kéne…

Szóval – gyülekezet – álmodjunk NAGYOT az előttünk álló Húsvétra (5 hét múlva)!

Hadd mondjam el, idén különleges alkalmat akarunk…a tőlünk tehető legtöbbet meg fogjuk tenni, hogy ez egy EXTRA KÜLÖNLEGES alkalom legyen. Jól tudjuk, hogy ilyenkor mindenki sokkal nyitottabb, hogy eljöjjön a gyülekezetbe…és azt szeretnénk, hogy meglássák, a gyülekezet izgalmas…buli…szívhez szóló…alkalmazható a hétköznapokban és nem idejét múlt…és egy olyan hely, ahol az ÉLŐ ISTENNEL találkozhatnak!

Úgyhogy álmodjunk nagyot…és itt jössz be TE a képbe…

Mi lenne, ha azon fáradoznánk a következő hetekben, hogy szó szerint mindenkit, akit csak ismerünk ÉS látunk, meghívjunk a húsvéti alkalmunkra.

Komolyan…mi lenne, ha még egyszer meghívnád azt a személyt, aki eddig mindig nemet mondott?

Mi lenne, ha négy hét múlva – minden pincér, eladó, pék, pénztáros, bárki, akivel csak találkozunk kapna egy személyes meghívást erre a hétvégére?

Srácok…EZ SIMÁN MEGTÖRTÉNHET!!! SIMÁN! Még az is, hogy annyi embert hívunk, hogy két istentiszteletet kell tartsunk (egyet 9:00-kor és egyet 11:00-kor). DE ehhez az kell, hogy mindannyiunk rajta legyen az ügyön.

Annyiszor szembesültem már azzal, hogy sokan csak azért nem jönnek el egy istentiszteletre, mert nem hívjuk meg őket (meghívni és vele jönni). Figyelj csak – ez olyasmi, amire mindannyiunk képes! MEG TUDJUK CSINÁLNI! ÉS…amint ezt tesszük, az univerzum Teremtőjéhez társulunk, az emberek elérésében!

Hajlandó vagy erre? Hajlandó vagy arra, hogy imádkozz és kérd az Urat, hogy kit akar, hogy meghívjad? Hajlandó vagy arra, hogy nyitott légy a meghívásra, mindegy, hogy hol vagy és kivel beszélsz?

Ne jöjjünk üres kézzel Húsvétkor! HÍVJ, HÍVJ, HÍVJ!!! Álmodjunk hatalmasat!!!

Megígérem, olyan lesz a húsvéti istentiszteletünk, hogy sajnálni fogod, ha nem tudsz itt lenni! Tudom, hogy néhányan el fogtok utazni. De hányszor volt már, hogy azt mondtam az élménybeszámolók után, hogy „Bárcsak ott lettem volna!”

Úgyhogy ne hagyd ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése