2011. május 24., kedd

5 Iszonyat Fontos Kérdés

Időről-időre…minden embernek fel kell tennie néhány nagyon fontos kérdést, melyek letesztelik állapotának pillanatnyi helyzetét és megmutatják, hogy hol kell igazítani, mondhatni „futóművet” állítani ahhoz, hogy a régen kitűzött célok felé haladjon. Ez fontos mindenkinek, de nekünk a szolgálatban még inkább. Jöjjön most 5 olyan kérdés, melyet saját magamnak szoktam feltenni.

#1 – Hallgatok-e Isten Hangjára?

Elgondolkodtam azon, hogy hogyan hoztam meg az elmúlt 10 évben a létfontosságú döntéseinket. Tehát, hogyan hozom meg a valóban fontos döntéseket? Csak azt tudom erre mondani, hogy „Próbálom meghallani Isten hangját.”

És lehet, hogy most furcsán nézel a képernyőre, de hadd mondjak még valamit. Úgy gondolom, hogy az egyik legeslegfontosabb dolog, amit egy személy tehet, és tennie kell, ez: rendszeres napi együttlét Istennel és meghallani azt, amit mondani akar.

Egyre inkább meg vagyok győződve afelől, hogy a VEZETŐSÉG ANNYIRA EGYSZERŰ ÉS KÖNNYŰ, MINT ISTEN HANGJÁRA HALLGATNI…és nekünk vezetőknek az a dolgunk, hogy halljuk meg és aztán engedelmeskedjünk Isten hangjának.

Ézsaiás 2:22 azt mondja, hogy ne bízzunk az emberben, hanem az Úrban. Pásztor, vezető – mi az, amit az Úr mond neked mostanában? Mi az, amitől úgy érzed, hogy tele a gatyád, mert tudod, hogy a vezetőségi csoportnak égnek áll majd a haja tőle? Hallgass az Ő hangjára…Ő mindenek felett való…a vezetőségi csapat nem!

#2 – Kockáztatok?

A legutolsó dolog, amit vezetőként tennünk kéne, hogy a biztonságra menjünk, hogy mindig csak a biztonságos lépéseket tegyük meg. Hé, a gyülekezeted alapítása nem volt biztonságos lépés. Egy másik helyre költözni a gyülekezettel nem biztonságos. Egy nagyobb helyet kibérelni nem biztonságos. Alkalmazni még egy szolgálót a gyülekezetben nem biztonságos. ÉS…a következő lépésünk, amit az Úr akar, hogy megtegyünk, kockázatos lesz.

Soha nem akarok az a típusú vezető lenni, aki azt mondja „Hát…izé…imádkozom felőle!” Keresztények túl gyakran használják az imát kifogásként az inaktivitásra…csak azért, mert szelleminek hangzik és így senki nem fog belekötni.

Jókat röhögök, mikor 1 Sámuel 17-et olvasom, Dávid és Góliát történetét. Ahogy olvasom, teljesen tiszta, amit a 16. és 24. versben mond, hogy az Izraeliták 40 napon át be voltak gyulladva Góliáttól. Biztos vagyok benne, hogy imádkoztak, „Uram, vedd el Góliátot!”…lehet, hogy dalokat is énekeltek arról, hogy Isten milyen hatalmas óriás ölő…vagy Biblia tanulmányokat kezdtek azzal a címmel, hogy „Hogyan nyírj ki egy óriást!” DE – de addig senki sem szabadult meg, amíg Dávid oda nem ment és vágta le Góliát nyamvadt fejét!

Dávid kockáztatott. Mi az a kockázatos dolog, amire Isten vezet téged, hogy meglépd – de te elutasítod?

#3 – Értem Egyáltalán, Hogy Milyen Hatalmas Az Isten?

Ahogy haladok az ige olvasásomban, egyre inkább megvilágosodik, hogy milyen HATALMAS az Isten…és azt, hogy milyen sok dolgot akar még megtenni.

A modern egyház egyik fő problémája, hogy korlátok közé szorítja Istent. El sem tudjuk képzelni, hogy a gyülekezeti alkalmainkon 10-20-30-40-50 ember adja át az életét Jézusnak. „Ilyenek ma már nem történnek!” – mondjuk.

Miért korlátozza az egyház Istent, mikor Jézus azt mondta, amit mondott János 14:12-ben? Miért ne adhatna Isten akkora növekedést egy gyülekezetnek, mint ami Apcsel 2-ben volt? Miért ne formálódhatnak át közösségek? Miért ne láthatnánk olyan dolgokat, mint amikről a Bibliában olvasunk? Nem ugyanaz az Isten ma is?

Isten sokkal hatalmasabb a legnagyobb akadálynál vagy félelemnél az életedben!

#4 – A Megfelelő Emberek Vesznek Körül?

Kiváltságosnak érzem magam, hogy egy ilyen nagyszerű csapattal szolgálok együtt. Ahogy mondtam már – nem vagyunk „profin kiképzett” emberek…sőt, egyikünk sem rendelkezik diplomával. Ami közös bennünk, hogy nagyon szeretjük Jézust és szeretjük, amikor mások is találkoznak Jézussal! (Mint Apcsel 4:13-ban)

ÉS – mindannyian hisszük, hogy Isten HATALMAS DOLGOKAT KÉPES TENNI. Mikor arról beszélünk, hogy elérjük a szegedi embereket (160000 ember), a szemek felcsillannak. Hisszük, hogy Isten hatalmas dolgokat tud tenni rajtunk keresztül!!!

#5 – Teljes Erővel Teszem A Dolgom?

Prédikátor 9:10 emlékeztetett, Isten arra hívott el, hogy a 100%-omat adjam mindenben, amit teszek.

Növekvő gyülekezetek pásztorainak egyik kísértése az, hogy bekapcsolják a tempomatot és „lazáznak” egy kicsit. ÉS ez lehet működik néhányaknak, de nekem nem. Isten nem arra hívott, hogy 50%-on menjek…és nem is arra, hogy egy „most már elegen vagyunk” filozófiát kövessek. Ha Isten a legeslegjobbját adta azzal, hogy Jézust a keresztre küldte…akkor nekem is a legjobbat és legtöbbet kell adjam Neki.

(Ha TÉNYLEG kíváncsi vagy, hogy Isten mit érez azzal kapcsolatban, amikor a maradékot kapja – akkor olvasd el Malakiás 1:6-14-et!)

Férjként, apaként és vezetőként a legtöbbet kell adjam mindenben, amit teszek. Ez nem azt jelenti, hogy tökéletes vagyok…és nem azt, hogy nem kell pihennem és kiegyensúlyozottnak lennem…távol álljon, de azt igenis jelenti, hogy amire elhívott, azt meg kell ragadjam és teljes szívvel kell tegyem…és majd Ő kitölti a a fennmaradó részt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése