2011. május 28., szombat

Miért Adják Fel Sokan Jézust?

Nem mindig könnyű Jézust követni! Ha ránézünk Pál és Péter életére, akkor azt mondjuk, „Uram irgalmazz!” De éppen ezért nem is róluk akarok most írni. Itt van például János Márk, aki szintén erre jött rá. Pállal és Barnabással ment városokba és hihetetlen szellemi háborúságot tapasztalt. Varázslók…ezek olyan srácok voltak, akik még Harry Potter előtt lettek híresek…olvashatsz róluk Apcselben. Tehát érdekes és nagyon izgalmas helyzetek, és nem olyan könnyű Jézus követése ezekben a szitukban.

ÉS…itt van a Biblia egyik legszomorúbb igeverse…Apcsel 13:13…sajnos annyit látni ebből a kereszténységben. „Ezután Pál és társai tovább hajóztak Páfoszból. Perga városában szálltak partra, amely Pamfilia vidékén van. Itt János Márk elvált tőlük, és visszatért Jeruzsálembe.” FORDÍTÁS: JÁNOS MÁRK FELADTA! Fogta magát és elsétált Isten munkájától, Isten akaratától, Isten embereitől… „Ez a kereszténység dolog, lehet, működik valakinek, de én végeztem vele!” ÉS ELSÉTÁLT JÉZUSTÓL.

Tudod miért sétálnak el emberek?


1. Mert nem is volt kapcsolatuk Jézussal

Ezek az emberek jártak a gyülekezetbe, de ahogy én szoktam mondani, egy érzelmi megtapasztalásuk volt, viszont nem találkoztak Jézussal. Aztán elsétáltak…”Igen, jártam gyülekezetbe, de nem nekem való…elimádkoztam a megtérő imát és elfogadtam Őt.” Itt két kérdést teszek fel. Van-e bármilyen hatással Jézus az életedre? NEM. Van-e bármilyen meggyőzés a szívedben, mikor vétkezel? NEM. „Akkor a Biblia szerint nem vagy megváltva.” Erre azt mondja: „Nem kérdőjelezheted meg az üdvösségem!” Bizony nem, mert a Biblia azt mondja, hogy amikor elfogadod Jézust akkor nem egy 3 hónapig tartó viselkedés változást tapasztalsz, hanem egy szív változást, ami veled marad egy örökkévalóságig. Ha ez vagy, akkor könyörgök, rendezd le ezt még ma Istennel!

De miért adják fel emberek?

2. A Pénz Miatt

Láttál olyat, hogy a pénz miatt adják fel? És tudod mi történik. Mikor valaki munkát talál! „Munkára van szükségem…munka, munka, munka! Nyugi nem fogok a gyülekezetből hiányozni. Itt leszek vasárnap!”

Vagy bibliaiskolás volt, elszokott a normál élet ritmusától a 3-4-5 év alatt…mert ugye „a bibliaiskolára kell koncentrálni” – így ez idő alatt csak a túlélésre hajtott megélhetésileg (4 kifli és 1 liter tej naponta). Aztán vége, befejezte az iskolát, és rájön (ez még a jobbik eset), hogy munkát kéne találnia, mert elég volt az ínséges időkből. És BAMM…eltűnik…elszívja a munka…hogy több pénze van, mint ezelőtt…

3. Kapcsolatok

Mikor valaki elkezd egy olyan személlyel járni, akivel nem kéne. Ha Jézussal akarsz járni, akkor biztos lehetsz abban, hogy Sátán adni fog neked valakit, akivel együtt lehetsz péntek, szombat este. Tényleg…komolyan mondom…SŐT, valószínűleg, az olvasók közül vannak, akik Sátán tökéletes ajándékával járnak együtt.

4. Egyetem

És most nem az egyetem ellen írok, csak láttam, hogy emberek feladták, miután felvették őket az egyetemre. Lehet veled nem fordult elő, de ismersz ilyen embert. Mert láttam olyat is bőven, hogy a Jézussal való kapcsolatuk erősödött az egyetemi évek alatt.

5. „Nincs Szükségem Gyülekezetre!”

Csak pár kérdést hadd tegyek fel.
• Akkor miért alapította meg Jézus?
• Akkor miért adta az életét érte?
• Akkor miért mondja a Biblia, hogy Ő a feje?
• Akkor miért mondja rólunk, hogy mi a menyasszonya vagyunk?
• Akkor miért csak a gyülekezet marad meg azon a napon, amikor ezen a földön MINDENT elpusztít.
• HA NEM FONTOS A GYÜLEKEZET, AKKOR MIÉRT TENNÉ JÉZUS MINDEZT?

Lehet nem is arról van szó, hogy nincs szükséged gyülekezetre, hanem egyszerűen csak gondod és problémád van minden szellemi tekintéllyel. SZÜKSÉGED VAN A GYÜLEKEZETRE! ÉS NEKEM IS!

Megfigyeltem…az Istentől való eltávolodás első lépése valakinél mindig az Isten embereitől való visszahúzódás. Mikor ott van egy ember, aki elmarad, akkor szinte biztos lehetsz abban, hogy egy olyan úton indult el, amin nem kellene, hogy menjen.

6. Baba születik!

Tudom, hogy hülyén hangzik…de figyelj! Láttam…saját szememmel láttam házaspárokat, akik könyörögve kérték Istent, hogy teherbe essenek. Aztán rájöttek, hogy tenniük is kell valamit az ügy érdekében…és a baba megérkezett…ÉS NEM LÁTJUK ŐKET MA!

MI TÖRTÉNT? Lehet hallgatják az istentiszteletet az internetről. De attól félnek, hogy valami bacit összeszed a gyerek. Belelóg az alvás időbe, az etetésbe az istentisztelet. Néhányan „buborékos” fóliával tekerik körbe a gyereket, mikor biciklizik, hogy nehogy megüsse magát…úgy néznek ki, mint a Michelin figura.

Ha egyike vagy a fent említetteknek…és azt mondod „Nem nagy ügy elsétálni Jézustól, a gyülekezettől! Nem nagy ügy.” De hadd mondjam el, a bűnnel játszadozni, az igenis NAGY ÜGY! Tudod miért?

A tévében vannak olyan „érdekes” műsorok, ahol egy fickó a családjával befogad valamilyen vadállatot (medvét) és felnevelik, a hűtőből eszik stb. aztán egy nap megőrül és széttépi a fél családot. Erre: „Nem tudjuk mi történhetett?” „Hát mi? Ez egy nyamvadt medve, ami széttépi az őzikét is az erdőben! Isten nem arra teremtette a medvét, hogy a hűtőnkből igya a tejecskét! Ez egy medve!”

És rosszra fordulnak a dolgok…hadd mondjam el, ha elsétáltál Jézustól, annak a vége nem lesz csodaszép! De pont azért olvasod most ezt a bejegyzést, mert Isten azt mondja, hogy „GYERE VISSZA! GYERE VISSZA!”

Isten a második esély Istene! Mindig van visszaút Őhozzá! Csak gyere vissza! Soha nem késő. Ha még mindig lélegzel, akkor terve van veled. Nem akar darabokra tépni, agyon verni, közösséget akar, VELED! És ezért örülök, amikor régen nem látott emberek jönnek, és megjelennek a gyülekezetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése