2011. május 3., kedd

Az Édesanyám Fantasztikus Anya Volt!!!

Néhány gondolat az édesanyákról! Megérdemlik, hogy emlékezzünk rájuk! Hála Istennek mindenért, amit tesznek…hihetetlen áldozathozatal!!!

Van egy történet a Bibliában, amit lehet most új oldalról fogsz látni.

Figyelj csak…

Csak egy olyan csoda van, amit mind a négy evangélium megemlít – az, ahol Jézus 5000 embert megetetett 5 kenyérből és két halból. Ami miatt nagyon különleges ez a csoda, hogy azért történhetett meg, mert ott volt egy kisfiú, a kis ebédjével…és pont azért tudott Jézus csodát tenni, mert a kisfiú odaadta Neki az egészet.

DE…gondoltál már arra, hogy „Honnan volt ennek a gyereknek ebédje?”

Emlékszem az iskolában töltött napokra. Reggel kelés, készülődés a suliba…és indulás előtt az ebédlő asztalon ott volt kikészítve a tízóraim!!! És mindezt éveken keresztül anyu készítette minden reggel…

Tehát…tűnődöm…mi van, ha ugyanez történt ezzel a kisfiúval is, hogy az édesanyja készítette be neki ebédre? Reggel felkelt, készülődött az aznapi teendőire és látta, ahogy az édesanyja készíti számára a harapnivalót.

Lehet az anyuka úgy gondolkodott, hogy „Ez csak egy ebéd…mi a nagy dolog ebben?” DE…amit esetleg ott a teendők közepette nem látott, hogy a színfalak mögött végzett szolgálatával készítette fel a fiát arra, hogy része legyen annak az egyetlen csodának, ami mind a négy evangélium által rögzítve van. Csak mert megtette és gondoskodott a fiáról – ISTEN HATALMASAN MOZDULT AZ EMBEREK ÉLETÉBEN!!!

Tudom, néha az anyaság hálátlannak és jutalmak nélkülinek tűnik…pelenka csere-bere, késő esti etetések, házi feladat segítése, együtt tanulás…és sorolhatnánk. Mégis, hadd bátorítsalak benneteket! Azzal, hogy hajlandóak vagytok ezt a sok áldozatot meghozni a gyermekeitekért, csodákra készítitek fel őket.

Például ott van az édesanyám. Sajnos csak 30 évig ismerhettem. DE – azok a dolgok, amiket a háttérben tett, megváltoztatták az életemet!!!

Imádkozott értem, és vitt minket az öcsémmel templomba. Amit persze akkor utáltam, de mégis, azt akarta, hogy tudjam meg, hogy ez fontos. És 10 évvel később pont ez volt, ami által az Úr magához vezetett, megtalált…egy törődő anya gondossága, imája, és példamutatása a gyermekének.

20 évesen láttam, ahogy minden reggel olvasta a Bibliáját…éhezett Isten Igéjére. ÉS…ez nagy hatással volt rám. Tőle tanultam legelőször, hogy mennyire fontos az Úrral töltött idő.

Anyák – inden, amit tesztek hihetetlenül fontos…sokat számít. És szeretnék köszönetet mondani „a háttérben végzett” munkátokért. És azért van idézőjelben, mert valójában ez a munkátok nincs is háttérben, még ha úgy gondoljátok, hogy ezt senki nem látja igazán…ISTEN LÁTJA! És örömujjongás van a mennyben! És maga Jézus is mosolyog és örül. MERT az egész menny tisztában van vele, hogy mivel hajlandó vagy „uzsit csomagolni” a gyermeknek, felkészíted őt arra, hogy HATALMAS dolgokat tegyen majd Isten országáért!!!

Most, ahogy visszanézek a kapcsolatunkra anyuval…ANNYIRA hálás vagyok a kitartásáért, hogy imádkozott értem, gondoskodott rólam, hívott és vitt a gyülekezetbe…hogy minden reggel az Úrral kezdte a napot…hogy sok időt töltött velem. Vannak csodák az életemben, amikhez ő vetette meg az alapot. És azon a napon, mikor ott leszek majd a mennyben…miután találkoztam Jézussal…az első, akit látni szeretnék, az édesanyám…egy hatalmas „köszönöm”-öt akarok neki mondani, és újra érezni akarom, ahogy átölel…Isten csodálatosan HASZNÁLTA őt az életemben. ÉS anyukák – Isten ugyanígy használ titeket is – csak nézzetek Jézusra, szeressétek a gyermeketeket…készítsétek az uzsit nekik, IMÁDKOZZATOK értük…és csak figyeljetek, hogy Isten micsoda csodákat tesz majd az életükben.

3 megjegyzés: