2011. május 4., szerda

Vigyázz Magadra! 1. rész

Pál tanácsa Timóteusnak elképesztő. Mikor átolvasom Pál 1. és 2. levelét Timóteushoz, csak beleképzelem magam, mintha én lennék Timóteus…Pál apostol volt a mentora – TE JÓ ÉG!

Van egy vers, ami kiváltképpen különleges…Pál azt írj a Timóteusnak 1Tim 4:16-ban, hogy „Viselj gondot magadra, és arra, amit tanítasz…ezzel magadat is megmented és azokat, akik rád hallgatnak.”

Egyvalami rögtön kiugrott számomra és most csak megemlítem, de később visszatérünk rá. Nem azt mondta, hogy „Timóteus, vigyázz a szolgálati STÍLUSODRA…” Inkább arra hívta fel a figyelmét, hogy vigyázzon és vizsgálja meg, hogy hogyan ÉL és MIT TANÍT.

Beszéljünk az életről…

Pásztorként/szolgálóként/elöljáróként – oda kell figyeljünk, hogyan éljük az életünket. Sokszor láttam és hallottam már…a pásztor elkezd egy nagyszerű szolgálatot…és aztán valami bűn miatt (általában szexuális vagy anyagi…VAGY MINDKETTŐ) kiüti nemcsak saját magát, hanem másokat is. Mindez azért történhetett meg, mert nem vigyázott, nem viselt gondot arra, hogy hogyan él…és persze ezzel azt is megengedte, hogy mások ugyanígy felelőtlenek legyenek ezen a területen.

De most tényleg…csak őszintén…szerintem a lelkipásztorok SOKKAL INKÁBB küszködnek a kísértésekkel, mint egy átlag ember (értsd jól). És ezért KELL és FONTOS, hogy lépéseket tegyünk védelmünk érdekében.

Az évek során rájöttünk arra, hogy egy ilyen módon gondot kell viseljünk magunkra és a vezetőségre is…ami bizonyos szempontból megbonyolíthat, körülményesebbé tehet helyzeteket, de ha azt nézem, hogy mit védünk ezzel, akkor megéri. És hála Istennek, hogy a gyülekezet is támogató ebben. Mik ezek a dolgok? Csak néhány…

• Nem vagyunk egyedül egy nővel zárt ajtók mögött egy szobában (tanácsadás, vagy bármilyen találkozó)!
• Pont ezért nem is szállítunk az autóval egyedül egy nőt. Még akkor is, ha kedvességből segítettél…jön egy vádlás…és nem tudsz mit tenni a vádlások ellen, ha kettesben láttak egy autóban…ha vádlásról van szó, akkor még az sem segít, ha hátra ülteted, vagy ha egy kis gyerek ül a hátsó ülésen „betakarásként”.
• Otthon nem kérünk prémium csomagot a kábeltévén…mégcsak a kísértés lehetőségét is kerüli az ember.
• Nem nyúlhatunk hozzá a gyülekezeti pénzhez, sőt nem is számolhatjuk.

Figyeljetek, ezek a dolgok nem mentenek meg a bűnbeeséstől…de sokkal beljebb vagyunk a szakadék szélétől. Az a szívünk vágya, hogy a gyülekezetben szolgáljunk az ajándékainkkal a következő 40 évben is…és ez nem a véletlen műve lesz…vigyáznunk kell, gondot viselni arra, ahogy élünk…

Holnap még több!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése