2011. január 17., hétfő

Hét Ok, Melyek Miatt Jézus Sok Gyülekezetben Nem Lehetett Volna Pásztor

Ez buli lesz…

#1 – Nyilvánvalóan Érdekelték A Számok!

Az Evangéliumokat olvasva nem kell Nobel díjas tudósnak lennünk, hogy felfedezzük, Jézust mindig „nagy tömeg” vette körül…még olyan helyzetek is voltak, ahol majd összepréselték Őt…és egyetlen egyszer sem volt mérges, vagy ideges miatta…és egyetlen egyszer sem mondta, hogy menjenek a susnyákosba, mert Ő most „mélyre” akar menni azokkal, akik a legközelebb állnak Őhozzá.

Mindegyik Evangélium végén azt mondja az apostolainak, hogy menjenek és beszéljenek mindenkinek Őróla (Máté 28:18-20, Márk 16:15, Lukács 24:48, János 2~:21)…és ha olvasod Apostolok Cselekedeteit, akkor észre fogod venni, hogy tették is…és Isten belenyúlt a dolgok folyásába. (Apcsel 2:42 – Apcsel 4:4) Ja, egyébként…Isten nem nagyon nyúl bele gyülekezetek életébe, hacsak el nem érnek embereket!

Jaja – Jézus igazán törődött az emberekkel…

#2 – Nem Volt Egy Kifejtő Prédikátor!

Jézus nem sorról-sorra, versről-versre tanította az Ószövetséget. Van NÉHÁNY hely, ahol használta az Írást; a legnagyobb részt sztorikat mond…más szóval – kreatív beszélő volt!!! (valószínű, abban az időben sokan vádolták Őt azzal is, hogy felvizezi vagy felhígítja Isten Igéjét!)

#3 – Megsértette A Vallásos Embereket!


Bizony – a vének tanácsa, presbitérium hamar szélnek eresztette volna Őt. Nézd csak – folyton azzal a kérdéssel zaklatta őket, hogy „Nem olvastátok…”, ami TÉNYLEG az intelligenciájuk megkérdőjelezése volt, hiszen a Tórára utalt mindig…amit mindegyikük kívülről tudott…

Vannak olyan esetek is, ahol úgy hívja a vallásosakat, hogy az ördög fiai…sőt, még kígyóknak, viperáknak és fehérre meszelt síroknak is nevezi őket. Nyilvánvaló, hogy Jézust nem érdekelte mit gondolnak Őróla mások…nem izgatta, hogy a befolyásos emberek vagy a „nagy adakozók” min sértődnek be.

#4 – Nem Fókuszált Semmilyen Különleges „ÜGYRE”!

Egyszer sem szervezett semmilyen csoportos összejövetelt, hogy lázítsa az embereket a Római birodalom ellen. Nem volt szószólója az otthon szülésnek, az állatok jogainak, a zöld mozgalomnak!

ÉS…sosem szállt birokra dolgokat illetően, mint eleve elrendelés kontra szabad akarat – elragadtatás – nyelveken szólás – vagy, hogy viselhet-e egy nő sminket – tudjátok…olyan dolgok, amik általában NAGYON fontosak az elveszetteknek.

Nem – egy dolog miatt volt szenvedélyes – Isten Királysága…és könyörtelenül odaszánt volt ennek. Sok dologra, ügyre koncentrálhatunk…de az egyetlen „ÜGY” amire összpontosítanunk kell, az JÉZUS KRISZTUS…hogy híressé tegyük ŐT…és nem egy bizonyos politikai pártot vagy egy bizonyos teológiai irányzatot. (Apám…érzem, hogy megy fel a pumpa némelyekben!)

Holnap a többit!

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm,Balázs,-ezt fontos volt közzétenni! Várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  2. Sok mindent helyretettél amiben bizonytalan voltam,köszi!:) Jucus

    VálaszTörlés