2011. január 3., hétfő

Hét Elhatározás 2011-re

#7 – Hogy Jobb Sáfára Legyek Az Időmnek

EBBEN BŰZLŐK RENDESEN!!! De szerintem sokunk…sok tányért kell pörgessek (tudjátok a kis kínai, aki pálcikán pörgeti a tányérokat és egy idő után már annyit pörget, hogy csak azokra van ideje, amelyek már majdnem leesnek a pálcáról…rohangál körbe-körbe, mint egy őrült, hogy mindig a következő lepottyanást megakadályozza.) Szerintem sokunk időbeosztása valahogy így nézhet ki…brutális…tanúja vagyok ennek a saját házam táján…férj, apa, pásztor, tanár, vezető, barát és persze a munka…és…öööö, hm, biztos, hogy ki is hagytam valamit.

Számomra, hogy mindezek pörögjenek brutál sok meló…és általában megfeledkezem magamról. AMI TELJESEN HELYTELEN…bárki felfedezheti ezt, ha elolvassa a 10 parancsolatot 2 Mózes 20-ban…nézd csak meg…a leghosszabb parancsolat, az, amelyikkel Isten a legtöbbet foglalkozott, hogy elmagyarázza, a NYUGALOMRÓL szól. Hmmmm…

Tehát…erőfeszítéseket fogok tenni, hogy többször „kikapcsoljak”…ne legyek házassági kapcsolatban az emaillel, a mobil telefonommal…és egy napot azzal tölteni, hogy lazuljak és pihenjek…szükségem van rá, é NEKED IS! Volt idő, mikor ezt mondtam, hogy „Az ördög soha nem tart egyetlen egy pihenő napot sem – akkor miért kéne nekem?” Aztán a Szent Szellem valakin keresztül figyelmeztetett, hogy példaképem nem az ördög kéne legyen – AÚÚÚÚ!

#6 – Hogy Jobb Vezető Legyek

MUSZÁJ NÖVEKEDNEM a következő évben…és mindenre elszánt vagyok, hogy amennyit csak tudok, tanulni fogok a vezetőségről. Többet fogok olvasni – hallgatni…és kapcsolódni vezetőkhöz, hogy még többet tanuljak.

A Példabeszédek könyve első nyolc fejezetében arra utasít minket Isten, hogy igyekezzünk a bölcsességre, keressük azt…tegyünk meg bármit, hogy megszerezzük…hogy fizessünk érte annyit, amennyi csak szükséges…és ez a célom a következő esztendőben.

#5 – Továbbra Is Újra Fogalmazni, Meghatározni A Gyülekezetet A Mostani És A Következő Generáció Számára

Amikor felnőttem egyáltalán NEM SZERETTEM A GYÜLEKEZETET! TEHÁT…amint tehettem már ki is ugrottam belőle és elkezdtem egy „szabály nélküli életet élni.” (Időnként még mindig kísértenek olyan dolgok, amelyeket az akkori döntéseim okoznak.)

Nem tudom lelőni ezt a gondolatot magamban, „Mi lett volna, ha lett volna egy olyan gyülekezet, ahová SZERETTEM volna járni, amit ÉLVEZTEM volna…ahol olyasmiket TANULHATTAM volna, amit ALKALMAZHATTAM volna az életemben? Más lett volna az életem?”

A válasz igen…és ezt akarjuk észbe tartani mi is, ahogy építjük a gyülekezetet Szegeden. Van egy csomó ember, akik jönnének gyülekezetbe, de nem jönnek. Nem mennek…kiakadtak az egyházra…NAGYON. ÚGYHOGY…csináljuk másképp a gyülekezetet – összpontosítsunk Jézusra…tanítsuk kreatívan az Ő beszédét – mutassuk meg az embereknek, hogy hogyan kell alkalmazni…és ki tudja…mi lesz belőle?

Ne értsetek félre – nem vagyunk tökéletesek; SŐT, távol vagyunk attól. Akárhogyis, ebben az új évben meg akarjuk tölteni a termünket…emberekkel…hiszen találkozniuk kell Jézussal! És ez vezet a következő elhatározáshoz.

#4 – Hogy Még Több Embert Bosszantsak Fel

Ez a fajta hozzáállás sok kritikát előhozhat. Többet, mint gondolnád…emlékszem az ALPHÁS időszakra, mikor csapatként a legtöbbet gyülekezeten belülről kaptuk. Volt olyan aki utált, és még csak nem is ismert…és könnyen válhat az ember folyamatos harag és frusztráció tárgyává, ha nem akar beilleszkedni a „normál kerékvágásba” vagy nem akar „normális lenni” és „úgy csinálni a dolgokat, ahogy mindig is csináltuk” (tudod, hogy ez a halál első jele egy gyülekezetben, mikor csak azért csinálunk valamit, mert mindig is csináltuk?)

HA te ezek közül való vagy…akkor még SEMMIT nem láttál!!! Isten arra hívott el, hogy úgy csináljuk a dolgokat, ahogy csináljuk…és nem fogunk elnézést kérni néhány önmaga körül forgó, beszűkült elméjű farizeusoktól (látod, máris kezdelek felidegesíteni) azért mert azt csináljuk, amire elhívott minket Isten. És én csak egyre hangosabb leszek azt illetően, hogy változásra van szükség az egyházban (és itt minden keresztény egyházról beszélek, a magunkéról is)…nem leszek csöndben…úgyhogy, ha ezzel és a tavalyi bejegyzéseimmel kiakasztottalak, akkor a saját érdekedben…arra kérlek, hogy ebben az új évben már ne olvasd a blogomat, mert még jobban ki fogsz akadni!!!

#3 – Hogy Egy Jobb És Isten Szerint Való Apa Legyek

Annyira jó apának lenni!!! Annyira szeretném jól csinálni!!! És látom, hogy milyen sokszor elszúrom! Azt akarom, hogy egy biztonságos otthonban nőjenek fel a lányaim. Meg akarom nekik tanítani, hogy hogyan tudnak különbséget tenni jó és rossz között. Azt akarom, hogy az álmaik után menjenek…azok után az álmok után, amiket Istentől kaptak a szívükbe elrejtve. ÉS…olyan apa akarok lenni, akihez, mikor már gyermekeik lesznek, AKARNAK majd jönni, AKARNAK majd velem lenni minden manipuláció nélkül.

#2 – Hogy JOBBAN Szeressem Virágot, Mint Ezelőtt Bármikor!

Szeretem a feleségem – FANTASZTIKUS! ÉS…szeretném minden eddiginél jobban szeretni őt. Szeretnék együtt nevetni vele…olyan dolgokat együtt csinálni, amikre később szívesen és boldogan emlékszünk vissza…EXTRA érzékeny akarok lenni a nehezebb napokon. (Hölgyek – bármi jó tanács itt?) Azt akarom, hogy különlegesnek érezze magát. Időt akarok fektetni a kapcsolatunkba. És továbbra is randizni akarok vele, habár a november-december hónap ritkább volt ezen a téren.

#1 – Hogy Még Többet Tanuljak Jézusról És Még Jobban Szerelembe Essek Ővele!

Azt hiszem sokkal többet tanultam Jézusról az elmúlt évben, mint valaha…ÉS Ő MINDIG ÁMULATBA EJT! Megváltoztatta az életem…és még mindig, FOLYAMATOSAN VÁLTOZTAT!!! Felemészt és lenyűgöz ez az ember…és a vágyam az, hogy tetszek Őneki minden csepp energiámmal, amennyire csak bírok!!!

Ennyi…kívánom, hogy áldott új évetek legyenek…

2 megjegyzés:

  1. Szerintem a nehezebb napokon az a leg jobb ha az Úrral vagy nagyon szoros kapcsolatban, szorosabban mint máskor. Szerintem a nehezebb napok biológiai hatásait mi sem értjük, csak elszenvedjük, nincs ebben logika, csak kémia.

    VálaszTörlés
  2. #6 – Hogy Jobb Vezető Legyek

    Ajánlom a http://gyulekezetezetes.blog.hu -t

    VálaszTörlés