2011. január 31., hétfő

Tényleg Normális, Hogy A Gyülekezet Elcsökevényesedik?

Halihó Mindenki! Volt egy hét csend (napokig nem tudtam produktívan internet elé ülni)...sajnos...de most megtört a csend, újra itt vagyok!

Úgy érzékelem, hogy sokan nem látják jövőjét a gyülekezetnek! Keresztényekről beszélek!!! „Hogy egyre inkább elutasítóak lesznek az emberek, egyre keményebbek. És pont ezért természetes, hogy nem növekszünk.” Ami, (ha logikusan gondolkodunk) normális gondolkodás lett volna az egyháztörténelemben, akkor nem jutottunk volna el idáig. Gyakran arra hivatkoznak, hogy „egyre istentelenebb ez a világ, és ez csak egyre rosszabb lesz!”

DE…hadd ébresszelek fel a rémálomból…soha nem volt istentelenebb a világ, mint Apcsel 1-ben…és nézd meg mi történt! Apcsel 5 után már Lukács is abbahagyta a számolgatást, mert képtelen volt követni az eseményeket!

Úgyhogy…

Meggyőződésem, hogy a gyülekezet növekedni fog és teljesen rendben lesz, ha továbbra is Jézusra összpontosít, az Ő Szavát prédikálja, Szent Szellemmel teljes szolgálatot végez, imádkozik, mint az őrült, totálisan elutasítja, hogy unalmas legyen, folyamatosan hitbeli döntéseket hoz és extrém bőkezűségben él!

Nem csak túléli a dolgokat, vegetál, hanem NÖVEKEDNI ÉS GYARAPODNI FOG.

Mikor a „föld alá” nyomják, virágzik.

Mikor pofán vágják, mindig felkel!

MÉG MINDIG ISTEN TERVE A GYÜLEKEZET!

Még mindig gyönyörű!!!

ÉS, ha teljes fordulatszámon pörög…akkor nincs semmi, ami hozzá hasonló lenne…EREJE és KÉPESSÉGE határtalan!

Igen, annak a MÓDJA, ahogy a gyülekezetet csináljuk MEG FOG VÁLTOZNI…

És…nem kell KIAKADNUNK azon, hogy a következő generáció majd hogyan csinálja…hiszen mindig megtalálták a módját annak, hogy elérjék a körülöttük lévőket!!!

A mi dolgunk, hogy TÁMOGASSUK, ahelyett, hogy harcolnánk ellene!

A mi dolgunk nem az, hogy kitaláljuk hogyan csináljunk gyülekezetet a következő generációnak…hanem éljek és szolgáljak úgy, ahogy és amire Jézus elhívott engem…és legyek az a személy, akinek a vállára ráállva a következő generáció eljuthat olyan helyekre, amikről se én sem ők még csak nem is ÁLMODTAK, hogy eljuthatnak.

Jézus azt mondta, hogy Ő ÉPÍTI AZ EGYHÁZÁT!

Tehát ez az Ő KEZÉBEN van…úgyhogy azt gondolom, hogy ez rendben lesz!

1 megjegyzés: