2011. február 1., kedd

Olcsó Szellemi Vezetők - Micsoda Ellentétes Fogalom

Ma regisztráltam az EUROCONRA. Nagyon izgalmas! Jó lesz találkozni majd sokotokkal!

Eszembe jutott ezzel kapcsolatosan valami…

Az elmúlt években volt ez a szokás, szokásom, hogy automatikusan kértem kedvezményt a konferenciákon, ha kell, ha nem (őszintén…volt olyan amikor nem volt rá szükségem, csak kihasználtam, hiszen pásztorként kaphatok.) Ez mostantól megváltozik. Meg kell osszam ezt veletek, mert úgy érzem felrobbannék, ha nem teszem. Címezném ezt főként vezetőknek, akik ugyanolyan cipőben járnak, mint én annak idején…de azoknak is, akiket az motivál csak, ha kedvezményt kaphatnak.

Kedves vezető – JÉZUS SOSEM VOLT OLCSÓ JÁNOS, ÚGYHOGY MI SE LEGYÜNK AZOK!!!

Elég zavaró, hogy a kereszténységben ott van az elvárás, ha valami pénzbe kerül, akkor legalább legyen belőle kedvezmény…de Jézus sosem csinált semmi hasonlót.

Itt van például az Európai Konferencia (EUROCON). Nem tudom mennyi a díja, kb. 7-8000 Ft lehet. ÉS…mindig van a vezetők között olyan (mint én voltam), aki teljes díjtérítést vagy kedvezményt kér (3 éven keresztül én voltam a kedvezmények engedélyezője). Nevetséges összeg! NYOLCEZER FORINT!!! És kérlek hagyjuk a „rossz gazdasági helyzet” dumát…mert valószínűleg az érintő képernyős iphone-ról hívnak, és a laptopjukon regisztrálnak.

És…most nem arról van szó, hogy az Eurocont reklámozom.

Ahogy mondtam, Jézus nem volt „olcsó János”!!! Ő sosem mutatott ilyen példát. Nem így gondolkodott.

• Mikor a sokaság megéhezett, 5000 ember…MEGETETTE ŐKET!
• Megoldotta a bor (alkoholos volt) problémát is, mikor fogytak belőle az esküvői ünnepségen.
• Megoldotta az özvegy asszony temetési kiadásait is (emlékszel…visszavihette a koporsót a kereskedőnek!) Olvasd el Lukács 7:11-17
• Megbizonyosodott afelől, hogy a templom adó ki legyen fizetve. (Lásd Máté 17:24-27) Komolyan mondom…ha VALAKI élhetett volna az adómentességgel, az JÉZUS!

És…legvégül…odaadta az életét…TELJESEN. TELJES ÁRAT fizetett értünk…és annyira örülök, hogy nem valami diszkont, kedvezményes, olcsó valamit. Az ellenség viszont megkísértette Jézust egy kis kedvezményes áruval…emlékszel…HATALMAS dolgokat ígért alacsony áron vagy ingyen (úgy tűnik az „olcsó jánoskodás” tőle ered!) Olvasd el Máté 4:8-10 igerészt, és látni fogod, hogy sátán felkínált egy kis kedvezményt…de Jézus nem fogadta el!!!

Jézus azt mondta, hogy el vagyunk hívva arra, hogy felvegyük a keresztünket, de sajnos sok vezető a mai világban azt hiszi, hogy elhívásunk van, hogy felvegyük az ágyunkat. Igenis ára van a vezetőségnek…az, aki nem hajlandó megfizetni az árát, az tulajdonképpen elveszíti a vezetőségét. A kérdés amit fel kell tegyünk ez…odatesszük annyira magunkat, mint a mi drága Megváltónk, Jézus…vagy azt nézzük, hogy minél kevesebbe kerüljön és várjuk, hogy egy fél szívű hozzáálláson majd áldása lesz?

3 megjegyzés:

  1. Bogdánné Szabol Eszter2011. február 1. 13:01

    Drága Testvér. 8-)
    Nagyon köszönöm,hogy 2. bizonyságra megáll amit én is kaptam a Szent Szellem általi kinyilatkoztatásomban: Lesz elég pénzed,csak menj békességgel.
    Tudod, nekünk 28500,- + 7900,- +14800,- a havi bevételünk itt,Mikén.(Rendelkezésre Állók Támogatása nekem.Csak én kapom,mert nem kaphat a másik házastárs.De MI NEM VÁLUNK ÉS NEM JELENTKEZÜNK ÁT SENKIHEZ,MINT MÁSOK!!! SAJNOS HÍVŐK IS MEGTETTÉK! 8-(
    A 2. összeg a lakástámogatás összege.
    A 3. a családi Pótlék.
    Ha összeadjuk,bizony kérdéseket indít el bennünk,hogy miképp lehet megélni ebből???
    Mi nem tudjuk, de ISTEN vezetésével vagyunk és elég volt.Nem hazudok,ha még bárki olvasónak megfordulna is a fejében.
    Miért beszélek is? Mert el kell utaznom Nagykanizsára,onnan Lovásziba-8-án 11:00-kor bohócjelenetet adunk elő A legnagyobb Ajándék címmel Pál Judittal.Ennek útiköltsége nagyon sok nekünk ehhez a kis pénzbevételhez,amiről beszámoltam.De itt van a hit,Krisztus Jézus Értéke szívemben. Ő a Legnagyobb Ajándék számomra és nem mehetek úgy el erre a misszióra,hogy nem lesz elég a pénzünk,vagy hogy valahogy segíthetne az iskola,ahova megyünk!KRISZTUS NEM KOLDULT ÉS NEM KENYÉRKÉREGETŐKNEK HÍVOTT EL MINKET.Nem alkuszok meg a gonosszal.Ha Isten velünk,ki lehet ellenünk?
    Szeretnék ismét írni az előadásunk után,hogy miképp zajlott le és arról is, miképp áldja meg az Úr ,hogy akaratában járva elmondjuk a János 3,16-ot és éneklünk a gyerekekkel,tanárokkal.Bábjeleneteket adtunk elő többször is a Lovászi általános iskolában.Öntözőként megyünk és hisszük,hogy Isten munkálkodott és fog is a szívekben,mert keresik Őt.
    Áldott vagy Balázs! Jó az Úr!
    Szeretettel: Eszter

    VálaszTörlés
  2. Kedves Eszter és Balázs!

    Köszönöm Eszter a bizonyságtételt! Megerősített hitben, mert egy testvér megmutatta a HITÉT!
    Köszönöm Balázs ezt a bejegyzést, gondolatot, üzenetet. Felkavart, gondolkodásra késztetett a bejegyzés és az Eszter megjegyzése. Átértékeltem a dolgokat.
    Jézus nem olcsó jános! Hát mi se garasoskodjunk! Aki hittel él az tudja, mindig megkapja az árat és rendelkezésére áll az összeg, pont annyi és pont akkor amennyi és amikor kell. Isten gondoskodik rólunk.
    Isten áldjon titeket!

    VálaszTörlés
  3. Áldjon az Úr Benneteket.
    Imhol olvasható bizonyságtételünk a bohóc előadás kapcsán:
    Kedves Testvéreink,Barátaink.

    Nagyon nagy öröm volt ez a nap,2011.Február 8.,hogy elvihettük a Legnagyobb Ajándékot ismét Lovásziba a Buda Ernő Általános Iskolába,ezúttal bohócjelenetben ,ahol egyre többen ismerik Őt, a Szerető Istent.Korábban már háromszor hallhattak arról,hogy ki Jézus Krisztus a bábdarabok által.(Minden jó,ha a vége jó, Panov apó,A ravasz rokon)
    Örömmel teli szívvel, jó hangulatban értünk a buszmegállóba,ahol az Igazgatónő,Anikó várt minket és autóján elvitt minket az intézménybe.Segítőkészsége csak fokozta vidámságunkat.Vendégszerető,boldog embereket találtunk,akik kíváncsian várták az előadást.Biztosan tudtuk,hogy Isten elkészítette a szíveket az Evangélium befogadására és minket annak átadására.
    Barnabás,az egyik báb konferálta be az előadást.Így egy emlékeztető is volt egyben a bábcsoportra és a bábelőadásokra. Hokedli(Bogdánné Szabol Eszter) bohóc egyedül megy be a terembe és keresi Nokedli bohócot.(Pál Judit)Mivel nem leli társát,a jelenlévők segítségét kéri,kiáltsuk Nokedli nevét,hogy jöjjön be.Csodálatosan együtt működtek mindnyájan velünk. :-) Nokedli sír,hogy majom akar lenni,de belátja, nem jó gondolat.Majd azért sír,mert repülni szeretne,de végül belátja,nincs értelme ennek sem.Amikor úgy tűnik,minden rendben van,ismét zokogásba tör ki .Képzeljétek,az a fájdalma,hogy nincs névnapja.Volt egy mentő ötlete Hokedlinek: a Bohóc Paragrafus 18. pontjának a negyedik bekezdésében,az a pontjában található,hogy ha a nézők közül 10-en felteszik a kezüket,bekerülhet a neve a naptárba március 34.-én.Egyszerre tette fel kezeit mindenki! :-)) Viszont a névnapi ajándék nem volt az igazi,de a történet evvel egyre érdekesebb lett.A csoki elfogyott, a csésze eltörött, a pénz elfogyott,a virág elhervadt. :-( Végül egy szív került elő Hokedli bohóc táskájából amire rá van írva: SZERETET .A szeretet az Igazi Ajándék,Aki Ő maga,Isten. "Mert úgy szerette Isten e világot,hogy az ő egyszülött fiát adta,hogy aki hisz őbenne,el ne vesszen,hanem örök élete legyen." S ha felírjuk ezt az Igét az elménkbe, a szívünkbe , örökké megmarad akár csak Isten szeretete.
    Nokedli bizonyságokat mondott el a boldog kicsiknek és nevelőknek,hogy miképp segít Jézus Krisztus a nyomorúságok idején kicsi lányának,Evelinnek is.Utána Hokedli beszélgetett az ott lévőkkel a nyomorúságról.Csodálatos mennyire tudják a gyerekek a szó fogalmát .Élénken jelentkeztek és fegyelmezetten elmondták a gondolataikat."Veszekedés,nincs pénz, haragszik valaki rám,rosszat mondott valaki másik gyerekre..." Ezután közösen elénekeltük a Köszönöm,Uram,hogy meghallgatsz engem c. dalt majd az Atyám,kérlek,hallgasd meg a szívem és végül a Minden jó,ha a vége jó c. dalt,ami a párbeszédben került elő.Hát nem csodálatos,hogy ezek a gyerekek tudják,hogy minden jó lesz,ha Istenhez fordulnak segítségért?!
    Kipirosodott arcok,vidám mosolygó ajkak,ragyogó szempárok és sok ölelés,kézfogás útján megláthattuk: Él az Úr!
    Áldásokban gazdag napokat Nektek.
    Köszönjük figyelmeteket.
    Szeretettel: Eszter& Judit

    VálaszTörlés