2011. február 15., kedd

Pásztorok És Gyülekezeti Vezetők 5 Kimagasló Panasza 2. rész

Ok, a tegnapi buli volt…itt van még kettő…

#4 – „Néhányan Azt Mondják, Hogy Nem Csinálunk Eleget.”

Aha, ezt is hallottam már…

Valamikor, az idők során a Keresztény közösség újra definiálta a Krisztus követő személyének milyenségét…a társadalomban a Krisztus követőket az határozza meg, hogy milyen gyakran vesz részt keresztény tevékenységekben.

ÉS…ha valaki nem hajlandó részt venni abban a sok-sok tevékenységben – akkor rosszallóan néznek rá más „érett” keresztények, és persze a gyülekezet is.

Az nem érdekes, hogy a gyermekének foci edzése van, torna, vagy balett és szeretne ő is sportolni valamit…nem is beszélve a társadalmi életről (Istentől távol lévő rokonok, barátok, szomszédok, a gyerek osztálytársai)…ami persze nem arról szól, hogy a vágyait kiélje, hanem építi ezeket a gyülekezeten kívüli kapcsolatokat IS. Nem…minden arról szól, hogy mit csinálsz.

Tehát azt várják a gyülekezettől, hogy 1263 szolgálatot nyújtson…ennek eredményeképpen nagyon sok gyülekezet nagyon sok dolgot csinál…de egyiket sem tudja gondosan, jól és minőséggel csinálni.

Mi Szegeden 5-6 dologra koncentrálunk…ENNYI! NEM fogunk hatszáz ezer szolgálatot elindítani, mert megfoszt minket attól, amit a leginkább látni akarunk – hogy emberek, akik távol vannak Istentől, találkozzanak Ővele…és egy életre szóló szenvedélyes kapcsolatot alakítsanak ki Jézussal!

Képtelen vagy, hogy mindent csinálj!!!

#5 – „Én Nem Tudom Mindezt Egyedül Csinálni!”

Ha vezetőként ebben a helyzetben vagy – bajban vagy.

Amit észrevettem az évek során, hogy sok-sok vezető baba kerül, mert SOHASE KÉRNEK SEGÍTSÉGET!!!

Annyira szuper a csapatunk (önkéntes) itt Szegeden…ők azok, akik megvalósítják a dolgokat, megcsinálják…és azt fedeztem fel, hogy azok a dolgok, amiket én utálok megtenni, az másoknak örömöt okoz, ha megcsinálhatják.

„De Balázs, hol találtátok ezeket az embereket?”
Hm…ITT! Ha a világon a legcsodálatosabb és legfantasztikusabb embereket akarod megtalálni, akik a szolgálatban tevékenykedhetnek veled – akkor nem kell messzire menned, csak nézz körül a gyülekezetedben vasárnap!

Pásztor, vezető – nem neked KELL csinálni mindent – kérd meg az embereket, hogy kapcsolódjanak be…azt találtuk, hogy a legjobbjaink nem tolakodtak a sor elejére, hogy szolgálni szeretnének. Megkértük őket, átadtuk nekik a látást, hogy miért adhat többet mindenkinek, ha szolgálnak.

Szóval ezek a leggyakoribb panaszok…remélem kihívott, segített némelyeknek…talán még ki is akasztottam valakit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése