2011. február 24., csütörtök

Hét „Trükk”, Amit A Gyülekezetben Használunk 2. rész

A tegnapi buli volt…miért lenne a mai is kivétel?

#4 – Nagyon Fontos Számunkra A Kiválóság

Az egyik nagyon fontos értékünk a kiválóság…hisszük, ha valamit Isten nevében teszünk…akkor megérdemli a tőlünk telhető legtöbbet.

Ne feledd kiválóságról beszélek és NEM TÖKÉLETESSÉGRŐL! Minden alkalommal elszúrunk valamit…de ez NEM azért van, mert nem próbálkozunk keményen.

Nagyon idegesítő tud lenni, mikor a gyülekezet gyengén, szánalmasan próbálja az evangéliumot bemutatni…és amikor teljesen befuccsol, akkor a Szent Szellemre van fogva minden.

Ööö…ha a Szentháromság tényleg egy biblikus fogalom…és hiszem, hogy az, akkor miért van az, hogy a „Szent Szellem Istent” hibáztatjuk olyan dolgokért, amiket mi szúrtunk el?

Ahogy mondtam, hiszünk a kiválóságban…ami azt jelenti, hogy a legjobbunkat akarjuk odaadni. TEHÁT…olyanok, akik nem tudnak énekelni, nem énekelnek. Komolyan – miért engednek embereket énekelni, ha nem tudnak? Hallottam, „De a szívük benne van teljesen." És ez valószínű igaz – de a hangjuk borzasztó és egy jégesőben haldokló szarvasmarhára emlékeztetnek. És mikor valaki ezt nyilvánosan teszi (mert otthon miért ne tegye), akkor csak egy valaki élvezi...ő maga...a gyülekezet nem.

Abban is biztosak akarunk lenni, hogy a gyermekeink a legjobbat kapják a (1) felszereléseikben – nem akarjuk őket valami pincébe berakni, ahol állandóan csöpög a víz és 1965-ből való a tapéta, és azt mondani nekik, hogy „Tetszik, nem tetszik, EZ VAN!” Sőt, arra törekszünk, hogy mindent megadjunk nekik azért, hogy élvezzék minden egyes percét a foglalkozásnak.

(2) Emberek – nem olyanokkal dugjuk össze őket, akik annyira öregek, hogy személyesen 7 apostolt ismertek a 12-ből, és ráadásul még utálja is a gyerekeket…NEM – az önkénteseink SZERETIK a gyerekeket…szeretnek velük együtt lenni, és hajlandóak extra energiát abba fektetni, hogy tanítással és kézműves foglalkozással is felkészülnek!

Ha megéri, akkor megéri jól csinálni!

#5 – Előre Tervezünk

Pontosan…jó kis trükk. Előre tervezünk és nem hagyjuk a dolgokat a bizonytalanra, „Majd lesz valahogy”. Például, lesz pár különleges alkalmunk húsvétkor, ezért össze fogunk jönni jó párszor, hogy amennyire lehetséges felkészültek legyünk.

Néhányan azt gondolják, hogy annyira meg akarjuk szervezni és tervezni a dolgokat, hogy Istent is kiszervezzük belőle…ezzel abszolút nem értek egyet. Hiszem, hogy a Szent Szellem éppen annyira munkálkodik a tervezésben és felkészülésben is, mint amikor prédikálok egy üzenetet. Isten egy Tervező Isten…mindenek felett való…ÉS, ha olvastad a Bibliád, akkor láthatod – Istennek terve van – nekünk is így kell csinálni.

#6 – Kihívjuk Az Embereket, Hogy Szánják Oda Az Életüket

Hadd tisztázzak valamit – a mi gyülekezetünkben vannak a VILÁG LEGJOBB és LEGSZUPEREBB önkéntesei! Ha egyszer meglátogatsz minket, akkor találkozhatsz velük!

Na itt a biznisz – mikor tanítok, mindig megemlítem, hogy egy gyülekezet NEM tud hatékony lenni, ha a pásztor szolgál mindenki felé. NEM…a gyülekezet csak akkor hatékony, ha a test a testet szolgálja!

Sok gyülekezet egyszerűen kinyírja a pásztorát…azt várják szerencsétlentől, hogy mindent ő csináljon, miközben ott ülnek a hátsó fertályukon és dirigálják a parancsaikat, elvárásaikat. Hm…hol is van ennek a bibliai alapja?

Tudom, tudom, most arra gondolnak néhányan, hogy „a pásztornak pásztorolnia kell a nyájat.” ÉS…egyet is értek vele…de vezetni a nyájat NEM AZT JELENTI, hogy azokat kell csinálnia, amikről az Írás tisztán azt mondja, hogy a gyülekezet tagjai kell EGYMÁSSAL tegyék!

Efézus 4:11-16 azt mondja, azért vagyunk, hogy megtanítsuk az embereket HOGYAN kell szolgálniuk – NEM AZT, hogy mindent nekünk kell csinálni. És itt a gyülekezetünkben vagyunk páran, akik MEGRAGADTUK ezt az elképzelést…és Isten használja az ajándékainkat ebben minden hétvégén és minden alkalmunkon, hogy HATÁSSAL legyünk hetente 70-80 emberre Jézus Krisztusért.

#7 – Olyan Légkört Alakítunk Ki, Ahová Az Emberek El Akarják Hívni A Gyülekezetbe Nem Járó Barátaikat

A nagy egyház – ahová gyermekkoromban rendszeresen jártam – lett volna a legutolsó hely, ahová egy barátomat meghívtam volna! Vannak olyan helyek, ahová jobb, ha úgy viszed el az embert, hogy már meg van térve előtte…mert, ha fordítva csinálod, akkor örökre összezavarná szerencsétlent (a sok felesleges formalitás, vagy 20-30-100-300 évvel ezelőtti formalitás, plusz az értelmetlen nyelvezet, amiből egy kukkot nem ért senki, csak a 10 éve hívő ember...JA, és a 20-30 éves dalok TE JÓ ÉG!!! Hála Istennek Konkoly Dávidért, a zeneszolgálatunk vezetőjéért, fantasztikus munkát végez nálunk).

Mi másképp közelítünk a dolgokhoz…azt mondtuk az embereknek, hogy "a tőlünk telhető legkeményebben fogunk dolgozni, úgyhogy imádkozzatok, hogy Isten mozduljon…amit tennetek kell, hogy hozzátok el a gyülekezetbe az Istentől távol lévő barátaitokat, ismerőseiteket" ÉS…működik. Az elmúlt évben sokan jöttek a gyülekezetbe és A JAVA MÉG CSAK HÁTRA VAN!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése