2011. február 18., péntek

Mik Azok, Amikre Koncentrálunk? 2. rész

#3 – Tini Szolgálat

Ugyanúgy, ahogy a gyerekszolgálattal, a tini csoporttal is azt szeretnénk, hogy a legjobbat kapják! Fantasztikusak a tinédzsereink!!! Éhezik Isten Igéjét, részt vesznek a szolgálatban…képzeljétek, elkezdték egymás közt csinálni a „Vacsora Csatát” (tudjátok, mint a TV-ben…meghívják egymást magukhoz, és a vendéglátó mindig főz valami finomságot a többieknek…remélem a győztes, ha lesz ilyen, meghív majd engem egy jó kis kajára).

Tehát fantasztikusak a tinédzsereink!!! És nem akármilyen a csapat, a legjobb! Élükön Őrhelyi Zsolti (akinek pár hete babája született: Soma Énók). Én azt gondolom, hogy csak idő kérdése és akár 3-4-szeresére is duzzadhat a létszámuk!!!

(Tervbe van véve, hogy legyen egy klubunk a fiataloknak…Isten majd összerakja a dolgokat!)

#4 – Tanítványság


Annyi vélemény van a tanítványsággal kapcsolatosan…és a legtöbb halálra idegesít. Ha megnézed az Írást, láthatod, hogy a tanítvány az, aki időt töltött Jézussal. ENNYI!

Túl sok gyülekezet ülteti be az embereket egy terembe, és tanítja meg nekik, hogy ugyanúgy gondolkodjanak…és hívja azt tanítványságnak. Nyugi, semmi bajom a bibliaiskolával, én is jártam és hasznos volt, de az csak a tanítványság 5%-a…hiszem, hogy anélkül is lehet valaki tanítvány. Nem akarunk hamis képet mutatni a tanítványságról, becsapnánk az embereket és magunkat is (van bibliaiskolánk 4 éves programmal). Jó, akkor hogyan tanítványozunk?

• A hétvégi istentiszteleten keresztül – célunk az, hogy minden alkalommal olyasmit tanítsunk az embereknek, amit nem tudtak vagy emlékeztessük őket valamire, amit esetleg elfelejtettek…ez tanítványság.
• Önkéntes szolgálaton keresztül – NEM MONDHATOD, hogy Krisztus teljesen működő tanítványa vagy, ha a „szellemi ajándékod” ott csücsül visszahúzódva valamelyik sarokban. Ahhoz, hogy emberek növekedjenek és fejlődjenek…szolgálatba kell álljanak. Csak nézzük meg a tanítványokat az Írásban – FELHATALMAZÁST és KÉPESSÉGET KAPTAK, hogy ne egy osztályteremben ücsörögve beszélgessenek a nagy nyomorúságról…hanem végezzék a szolgálatot!
• A házicsoportokon keresztül – nem hiszünk abban, hogy egyedül túl élhetjük! Úgyhogy…a házicsoport szolgálatunk szó szerint a tanítványság egy formája, ahol az emberek ki vannak hívva, hogy bátorítsák és ösztönözzék egymást. Most imádkozom és gondolkozom egy új koncepció felől a házi csoportjainkban és annyira izgatott vagyok felőle, hogy majd kiugrom a bőrömből!!!!!
• Órákon keresztül – vannak tanóráink korlátozott számban, ahol tanítjuk az embereknek Isten Igéjét…ezen kívül ott a győztes, házassági és gyereknevelési órák is vannak havi rendszerességgel…és tanítva vannak az egyedülállók és az üzletemberek is. Egyszerűen csak azt akarjuk, hogy az emberek tudják MIT mond a Biblia.

#5 – Törődés/Evangelizáció

Olyan gyülekezet akarunk lenni, ahol ha valakivel történik valami, akkor tudunk róla és segítünk is!

Ez nem azt jelenti, hogy a lelkipásztorok mennek és látogatnak otthonokban, kórházakban, és ők az elsők mindenütt. Ott vannak a házicsoportok. Ők azok, akik forró dróton keresztül tartják egymással a kapcsolatot, tudnak egymásról. Vagyunk öten vezetők, akik tanácsolunk embereket és a helyes irányba terelgetjük őket, ha szükséges.

Amit megtanultam az évek alatt, hogy a szolgálat piszkos…és az embereknek emberekre van szükségük…és a gyülekezet azért van, hogy szolgáljon…úgyhogy éppen ezért mi is komolyan vesszük ezt.

Az evangelizáció fontosságát tanítjuk, hogy éljük és kommunikáljuk Jézust ott ahol vagyunk. Otthonainkban, családunk felé, munkahelyünkön, osztálytársaink, barátaink, szomszédaink felé…nem véletlenül rakott oda minket Isten. Elsősorban ezt tanítjuk! Ezen kívül van utcai evangelizáció és most indul a bábmisszió (Palánta)!

Holnap, szombaton alakul meg a HÍD SZEGEDÉRT KÖZHASZNÚ EGYESÜLET, aminek szintén az lesz a célja, hogy olyan szolgálatot teljesítsünk a szegedi emberek felé (170000 ember) ami segít bemutatni Isten feltétel nélküli szeretetét. Jézus híd az ember és Isten között és mi is ezek akarunk lenni.

#6 – Missziók


Van egy küldetésünk! Van egy látásunk! És abban szerepel az is, hogy gyülekezet plántáló gyülekezet legyünk! Ez minden gyülekezet elhívása! Nem akarunk meddő gyülekezet lenni! A következő 10 évben 5 gyülekezetet szeretnénk alapítani. Az imánk, hogy Isten emeljen fel, hívjon el vezetőket, csapattagokat erre.

Missziós utakat szervezünk…februárban lesz egy két napos Debrecenbe és Miskolcra. Májusban két út is lesz…az egyik Albániába, a másik újra Debrecenbe. Milyen jó lenne, ha pár év múlva egy nagyobb csapat együtt Debrecenbe tudna költözni!

HÁT ezek azok a dolgok, amikre koncentrálunk. Ezek vannak fókuszban!

Áldott hétvégét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése