2011. február 28., hétfő

A Lehetőségek

Egy kis nosztalgiázás…emlékszem, mikor Virág terhes lett Flórával és Fruzsival. Annyira izgalmas hónapok voltak, ahogy készülődtünk az életünkben, a szívünkben, és dolgokkal az új gyönyörű, drága családtagok megérkezésére.

Nem tudtam, hogy fognak kinézni…milyen lesz a személyiségük…lányosak lesznek, vagy focizni akarnak majd lent a téren. DE amit tudtam, hogy a megérkezésük napja egyre közelebb és közelebb van…és én annyira vártam már őket!!! A lehetőségeik korlátlanok!!!

És ugyanezt érzem a gyülekezetünkkel kapcsolatban is…a lehetőségeink KORLÁTLANOK! Mikor azt nézem, hogy hol voltunk, nem tudok mást tenni, csak ünnepelek! Nem tudsz mit tenni – Isten sokkal többet tett, mint amit el tudtunk képzelni! A múltunk fantasztikus…DE…

DE NEM ÉLHETÜNK A MÚLTBAN ÖRÖKKÉ!!!!!

Az egyik probléma, amit gyülekezeteknél észrevettem, hogy Isten egy fantasztikus munkát végez közöttük és aztán a következő 10 évet azzal töltik, hogy megpróbálják újra és újra reprodukálni azt, amit akkor Isten tett…vagy megállnak és nem tesznek mást, mint veregetik a vállukat és onnantól kezdve igazából nem történik semmi jelentős!

De a Biblia azt mondja Ézsaiás 43:18-19-ben, hogy Isten valami újat akar csinálni…és folyamatosan új dolgokat akar tenni…így a gyülekezet lehetőségei korlátlanok! (Úgy meg állandóan a régit akarják megtartani, reprodukálni…és így szóba se jöhet egy újabb lehetőség.)

Komolyan mondom – A SÍR ÜRES…tehát semmi sem lehetetlen!

Például…sokan jöttek az elmúlt időszakban a gyülekezetbe és sokan bemerítkeztek közülük. De ugyanúgy azon agyalunk és gondolkodunk, hogy gyülekezetként, minden gyülekezeti tag közreműködésével hogyan lehetne elérni még több embert.

Mert sokkal több és sokkal nagyobb a lehetőség, mint gondolnánk. KOMOLYAN imádkozom azért, hogy tízezreket érjünk el Szegeden. Ha Istennek sikerült Apcsel 2-ben egy nap alatt elérni 3000 embert, akkor miért ne tudná ugyanezt megtenni ma is?

Gyülekezet – a lehetőségeink korlátlanok…Isten munkálkodik…úgyhogy pásztorként és a gyülekezet egyik elöljárójaként arra kérlek, hogy…

#1 – Imádkozz, Mint Még Soha Ezelőtt – Ami előttünk áll, csak egyre kétségbeesettebbé tesz Istenért, hiszen nélküle nem fog menni. Imádkozzunk sokkal inkább, mint ezelőtt. Imádkozz a csapatért…imádkozz pásztor Csabáért…a vezetőségért. Imádkozz, hogy Jézus a gyülekezetünkön keresztül, vonja magához az elveszetteket. Imádkozz a kocsiban, mikor jössz istentiszteletre, hogy akik ott lesznek az alkalmon megtapasztalják Jézus Krisztus jelenlétét! Imádkozz!

#2 – Úgy Szolgálj, Mint Még Soha Azelőtt – Ha keresztény vagy, akkor van szellemi ajándékod…és nem fogsz addig növekedni, amíg el nem kezded használni azt, és szolgálsz másokat vele. Amit nagyon szeretek a gyülekezetünkben, hogy minden héten emberek együtt munkálkodnak Isten hatalmával felruházva, és látjuk az eredményeit. Ami még szintén nagy áldás és biblikus, hogyha a pásztor elutazik, nem áll meg az élet, a dolgok mennek tovább, mert nem ő csinál mindent. Viszont ha fordítva lenne, és az önkéntesek nem jönnének, akkor minden széthullana. Ha önkéntes vagy – KÖSZÖNÖM, KOMOLYAN. Ha nem – akkor ugorj be a hajóba – TÚL FONTOS vagy ahhoz, hogy a kispadon ülj és azt nézd, hogy a többiek szolgálnak!

#3 – Hívj Meg Embereket, Mint Még Soha Azelőtt – Emberek azért jönnek a gyülekezetbe, mert meghívják őket – ENNYI! Csinálhatunk sokféle reklámot (és lehet fogunk is, mert mind jó eszköz lehet), újság, TV, és egy sereg más dolog…de amit újra és újra látunk, hogy az emberek 95%-a úgy jött a gyülekezetbe, hogy valaki, AKIT MÁR ISMERTEK meghívta őket. NE ADD FEL! Hívd meg újra és újra azokat, akiket már próbáltál meghívni – nem kell vitatkozni velük, csak hozd el a gyülekezetbe és majd mi beszélünk neki Jézusról!!!

Drága gyülekezet – még csak meg sem szagoltuk, még csak meg sem láttuk, hogy mi az, amit Isten tenni akar a városunkban! Hatalmas dolgokat tett eddig a múltban – de ha Őrajta tartjuk a szemünket és megtesszük azt amit mond…akkor a gyülekezetünk lehetőségei KORLÁTLANOK…el nem tudom mondani mennyire várom, hogy mi fog történni, mi lesz a következő lépés!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése