2011. február 9., szerda

Véletlenszerű Gondolatok

1. A Gyülekezet Ma Más, Mint Tegnap Volt

Olyan sokan vannak, akik nem akarják, hogy a gyülekezet változzon. Sokan gondolkodnak így, „Csináljuk úgy a dolgokat, ahogy mindig is csináltuk!” Mert ez a biztonságos.

De minden változik, igaz? A változás nem azt jelenti, hogy erkölcstelenné válsz, vagy kidobod a Bibliát az ablakon, nem idézed azt. Ez nem a változás.

Amióta a családommal leköltöztünk Szegedre, a gyülekezet rengeteget változott. Tudod hogy? A benne lévő emberek miatt. Tőlük bizony! Minden új ember, új család, új személyiség, új vágy, új ajándék, új szenvedély, új szív, új szolgálat változást hoz be. Ha nem változunk, hanem maradunk mindig ugyanolyanok, az azt jelenti, hogy nincs sok új ember…bizony.

Például itt van a tojás. Ha hozzáadunk egy kis tejet, akkor nagyon finom omlettet tudunk készíteni. De ha hozzárakunk még lisztet is, akkor sütemény lesz belőle. Ahogy hozzáadunk valamit, változik. Fejlődik!

A gyülekezetek ma mások. A zene más, mint 10-15 éve, nem is beszélve a 30-40-50 évvel ezelőtt játszott zenéről. A pulpitusok is mások. Van ahol nincs, vagy egy kotta tartó, vagy egy kis asztal van. EZ BAJ? NEM, EGYÁLTALÁN! Irreális lenne, ha nem változtak volna a dolgok 10, 100 vagy 2000 év alatt.

Isten mentsen attól, hogy Pán Péter gyülekezet legyünk. Mi felnőttekké akarunk válni…azzá, akivé Isten akar, hogy váljunk.

2. A Gyülekezet Növekedés Nem Fog Csak Úgy Megtörténni

El akarjuk érni a körülöttünk élőket, igaz? Ez a parancs és küldetés, és ez a szívünk vágya. Ehhez áldozat kell. A gyülekezet nem csak a vezetőségétől függ. Hanem a benne lévő emberektől is, tőletek! Szükség van az áldozat hozatalotokra. Pl.: Idő, pénz, képességek, talentumok, szellemi ajándékok, fizikai adottságok (ez nem a hústest).

Két területre osztanám a gyülekezet kiadásait:
- FENNTARTÁSRA: ez sosem változik, nagyjából marad. Itt nincs extra költség (remélhetőleg).
- NÖVEKEDÉSRE: ez mindig változik. Ehhez kell a több áldozat, nagyobb adakozás, pénzben és időben. Mennyi szolgálatot lehet finanszírozni 10000 Ft-ból és mennyit 1 millióból? Van különbség! Óriási!

3. Az Istentisztelet Akkor Kezdődik, Amikor Kimegyünk A Kapuin


Hadd adjak egy jó példát. Tankolás: mikor tankolsz, nem mész az autóval sehová. Nem is tudsz, de nem is kell tenned semmit, csak várni, hogy megteljen a tank. Ha nem mész tankolni, akkor nem tudsz az autóval sehová sem menni. Ezért a tankolás létszükség.

Mikor az istentiszteleten vagyunk, tankolunk…éppen töltöd a tankot, hogy miután feltöltötted, kimehess és elkezd élni a gyülekezeti életet a falakon kívül. Nem tehetjük meg, hogy állandóan ott dekkolunk és punnyadunk a benzinkútnál. Nem erre vagyunk teremtve. Nem ezért hagyott itt minket Jézus a földön. Isten óvjon minket attól, hogy a naptárunk gyülekezeti eseményekkel és programokkal legyen tele, hiszen akkor hogyan találkozhatnál a nem hívő ismerőseiddel, családtagjaiddal, szomszédjaiddal, munkatársaiddal? Sehogy…

Az állásban az üzemanyag nem tud energiává változni. Menni kell…futni!

Fuss úgy, mint egy bajnok! Az vagy! Ha nem így futsz, akkor fogalmad sincs, hogy ki van benned! Fuss úgy, hogy győzz! Hatalmas munka áll előttünk! És ezt az ÉN gyülekezet nem tudja megcsinálni.

Legyünk bátrak az általunk eddig ismert dobozokon kívül gondolkodni! Isten amúgy se fér bele a dobozba…

1 megjegyzés: