2011. február 3., csütörtök

5 Ár, Amit Egy Vezető Hajlandó Kell Legyen Megfizetni

Jézus ELKÉPESZTŐ tanácsot adott Lukács 14:28-30-ban!!! Szeretnék ma megnézni 5 olyan területet, ahol vezetőként hajlandónak KELL lennünk megfizetni az árat.

#1 – Itt van az Anyagi Ár – A könyvek pénzbe kerülnek. Konferenciák pénzbe kerülnek. Olyan helyzetbe és körülménybe tenni magad, ahol nyújtva és növelve vagy, pénzbe kerül. ÉS a „csináljuk meg” vezető egyik jellemzője (legalábbis így vettem észre), hogy hajlandó anyagi áldozatokat hozni (emlékszel a tegnapi bejegyzésre?).

#2 – Érzelmi Ár –
Gyülekezetben vezetni az egyik legintenzívebb érzelem lecsapoló dolog, amit VALAHA csinálhatsz. Észre fogod venni, hogy 5 percen belül megjárhatod a legnagyobb magaslatokat és a legmélyebb völgyeket…csak egy telefonhívás vagy email. A szívedet és motivációdat meg fogják kérdőjelezni. Olyanok fognak kritizálni és rágalmazni, támadni, félre képviselni, akik nem is ismernek (és nem is akarnak megismerni). Például: Valaki(k) azt mondja rólam Budapesten, hogy azért kellett leköltöznünk Szegedre, mert tévtanító vagyok. Jó mi? (Szegény szegediek…) De erről majd többet és máskor (remélem azok, akik ezt terjesztik és mondják olyanoknak, akiket szeretek és szeretnek, elolvassák). Minden nap érezni fogod az elhívásod hatalmas kiváltságát és az arra való méltatlanságodat is…de mindezek megkövetelik azt, hogy hajlandó légy megfizetni az érzelmi árat.

#3 – Fizikai Ár –
A lustaság és vezetőség NEM jár kéz a kézben. Vér, veríték és könnyek kellenek, hogy eljuss a teljességre abban, amire Isten hívott el téged vezetőként…ami azt jelenti, hogy kitolod a hátsó feled az ágyból és mész dolgozni! És igen, a NYUGALOM létszükség…de képtelenség kiégni, ha nem is kaptál még lángra. Vannak időszakok, amikor rengeteg idő, energia és fókusz kell – kész!

#4 – Szellemi Ár – Minél befolyásosabb leszel vezetőként, annál nagyobb lesz az intenzitása a szellemi támadásoknak (beleértve a házastársunkat is.)

Meg fogod tapasztalni a szellemi háborút. Olyan kísértésekkel fogsz szembe nézni, amik jóval nagyobbak, mint amit el tudsz képzelni. Hajlandó kell legyél arra, hogy a harcot megvívd, az árat megfizesd, ha Isten szerint való vezető akarsz lenni.

#5 – Személyes Ár
– Minden, amit eddig említettünk e köré csoportosul…VAN személyes ár, amit vezetőként meg kell fizessünk. SOHA nem fog megszűnni a hatása az életedre. Jézus is tudta ezt, mikor a Gecsemáné kertben volt…és mégis teljesen alávetette magát az Atyjának, és ment a keresztre.

Galácia 6:9 egy ígéret, amit vezetőként a szívünkbe kell rejtsünk. Ne add fel…ne dobd be a törölközőt. Néha az ár elképesztően magas…de egyikünknek sem kellett AZT az árat megfizetni, amit AZ A SZEMÉLY fizetett meg, Akit követünk! Az Ő feladata SOKKAL keményebb volt, mint a miénk…és öröme volt abban, hogy betöltheti azt.

Úgyhogy…tartsuk szemünket Jézuson és tegyük pontosan azt, amire hívott minket, tudván, hogy velünk van, mindennel felszerelt és felhatalmazott, amire csak szükségünk van ahhoz, hogy ebben a gyönyörű elhívásban járjunk. 2Kor 4:7 még ma is igaz!

NE ADD FEL!!!

2 megjegyzés:

  1. nem akarom....
    medzsik Tomi

    VálaszTörlés
  2. Ez jó bejegyzés. Tetszik. Akkor is meg kell fizetni az árat, ha vezető vagy akkor is ha nem. Igen, ezt az öt dolgot mindenkinek meg kell fizetnie, ha valamit komolya csinál és az komolyan is veszi.Tettszett "...kitolod a hátsó feled az ágyból és mész dolgozni..." :)
    Isten áldjon!

    VálaszTörlés