2011. február 16., szerda

Mik Azok, Amikre Koncentrálunk? 1. rész

Az elmúlt két bejegyzésben említettem, hogy van 5-6 dolog, amire gyülekezetként koncentrálunk. Így döntöttünk, hogy a figyelmünk főként ezeken lesz. Mik azok a dolgok? Tessék…

#1 – A Hétvégi Istentisztelet

Tetszik, nem tetszik – MINDEN a hétvégi istentisztelet körül forog. Ha az NEM jó, akkor minden más szolgálati terület megszenvedi, mert…hát…emberek nem fognak megjelenni azokon.

TEHÁT – mindent megteszünk a hétvégéért. MEGSZÁLLOTTJAI vagyunk annak, hogy a vasárnapi alkalom minden területen a legjobb legyen…el is mondom miért. Tudjuk, hogy minden alkalommal jön olyasvalaki, aki ellenséges Istennel és nem is igazán tetszik neki a gyülekezet dolog…és mi a tőlünk telhető legtöbbet meg akarjuk tenni azért, hogy megértsék, Jézus Krisztus VALÓSÁGOS és ÉLETBEVÁGÓ (úgy értem, nem egy ájtatos, elvont, szerzetesi élet a Vele való élet).

Teljes lelkesedéssel és szenvedéllyel tanítjuk az Írást – de ebben igyekszünk kreatívak lenni – és természetesen úgy, hogy az emberek megértsék (hétköznapi példák, szóhasználat). Úgyhogy…nagy fókuszban van a hétvége…és mindig is így lesz! Sokszor itt aratjuk le azt az evangelizációt, magvetést, amit a gyülekezeti tagok előkészítettek a hétköznapok alatt!

#2 – Gyerek Szolgálat

Nézelődtem, olvasgattam erről a területről és a tanácsadók mind ezt mondják „Srácok, ha naggyá akartok válni, nagy hatással akartok lenni a közösségetekre, akkor el KELL érjétek a gyerekeket…ahhoz, hogy elérjétek őket, MUSZÁJ pénzt költenetek rájuk!”

Igazuk van!

Olyan gyerekszolgálatról álmodozunk, amiben mi soha nem vettünk részt. Azt akarjuk, hogy a gyerekek tudják, hogy kicsoda Jézus…úgyhogy meg kell mozdítsuk a forrásainkat és be kell fektessünk ezen a területen azért, hogy amikor jönnek gyülekezetbe, akkor biztosak legyünk abban, hogy – SZERETIK!

Tisztázzunk valamit – ezek a gyerekek nem a jövőnk – ők a jelenünk!!! Fontosak Istennek – MOST…és egyáltalán nem akarjuk bevinni őket a felnőttek közé, hogy halálra unják magukat és megutálják a gyülekezetet!!!

Február 26-án lesz nálunk egy Gyerekszolgálatos Látás-Frissítő-Pizza-Party…és hihetetlen izgatott vagyok a jövőnk felől. Elkezdjük csinálni a Bábmissziót az iskolákban, óvodákban. De mindez nem működik csapat nélkül. És higgyétek el…a csapatunk elképesztő, fantasztikus, csodálatos…és tele vannak szenvedéllyel, hogy Krisztushoz vigyék a gyerekeket.

Holnap folytatjuk…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése