2011. február 14., hétfő

Pásztorok És Gyülekezeti Vezetők 5 Kimagasló Panasza

Olvastam valahol egy listát (persze ezeket a saját fülemmel is hallottam), és hozzáfűzök néhány gondolatot. Azt mondják, hogy a panaszok 85%-a beleesik ezekbe. Szóval essünk neki:

#1 – „Az Emberek Nem Állnak Bele A Látásba.”

Ez szerintem nagyon egyszerű – vagy a rossz emberekkel vagy körülvéve, VAGY nincs olyan látásod, amit érdemes követni.

Tisztázzunk valamit:

• A látásnak erősnek kell lennie.
• Az emberek el kell fogadják a vezetőséged
• A kulcs embereidnek égő szíve legyen Jézusért és ne a maguk hasznát keressék.
• MUSZÁJ rendszeresen beszélned a látásról
• Elszámoltathatóvá KELL tegyed az embereket (mindegy, hogy alkalmazott vagy önkéntes), ha kompromisszumot kötnek a látást illetően.

(Egyébként…ez az utolsó az, ahol sok vezető kiejti a labdát a kezéből, mert félnek egy kemény a beszélgetéstől és nem veszik észre, hogy Isten a gyülekezet vezetésére hívta el őket és nem arra, hogy az emberek boldogságát keresse!)

#2 – „Nincs Elég Pénzünk!” Vagy „Nincs Rá Pénzünk!”

Ha még egy vezető ezt mondja…komolyan öklendezni fogok…RÁ!

A pénz mindig kihívás lesz – MINDIG! Nagy látás nagy pénzzel jár…és hadd mondjam el…ha anyagi folyamatosan anyagi gondjaid vannak, akkor a látásod nem sokat ér! Bocsi…

Itt van néhány kérdés, amit mindig felteszek ilyen esetekben…

• Rendszeresen tanítasz a pénzről? (Sokan nem, mert félnek…LÉGY FÉRFI…tanítsd a Bibliát!!!)
• Megmutatod az Írásból az embereknek, hogy hogyan élhetnek anyagilag független életet? (Sokan SZERETNÉNEK adni, de adósságaik vannak...és úgy érzik, hogy nem tudnak! Mutasd meg nekik, hogy mit mond az Írás a pénzről!!!
• Van bármiféle segítség nyújtás a gyülekezetben, ami segíti őket ebben az adósság űzött életvitelben?
• Hajlandó vagy arra, hogy KÉRJ? Hogy megoszd a látást és kihívd az embereket az adakozásra?

Még egy dolog – HAGYD MÁR AZT A KIFOGÁST, HOGY AZÉRT NEM NÖVEKEDTEK, MERT NINCS PÉNZETEK!!! Volt idő, mikor nagyon gatyák voltunk anyagilag és mégis növekedtünk!!!

#3 – „Vannak, Akik Kiakadnak, Mert…(írd be te a hiányzó részt.)”

Ha a neked adott látás szerint vezeted a gyülekezetet – akkor az emberek ki lesznek akadva. Nézd meg a Bibliádban…Mózes kiakasztotta az embereket, Dávid ugyanaz – JÉZUS százszorosan…úgyhogy nem kell izzadj miatta.

Ha mindent (amit csinálsz és mondasz) az emberek keserűségén keresztül próbálsz látni, hogy esetleg kiakasztasz valakit…bele fogsz ŐRÜLNI!!!

Légy az, akinek Isten elhívott…és tedd azt, amire Isten elhívott…és ha az emberek kiakadnak, akkor…hát ilyen az élet. Az emberek kedvében járni NEM a te dolgod…tisztelni Istent és Jézust híressé tenni…EZ A KÜLDETÉSÜNK!

Holnap még írok erről.

2 megjegyzés:

  1. Noss...Igen. Eeez igen... köszönöm P. Balu

    VálaszTörlés
  2. Tökéletes kommunikáció mint olyan, nincs ebben a világban, ezért azt mondom, hogy a fenti írásba is bele lehetne kötni itt-ott. Talán néhány helyen szélsőségesnek tűnhet, mert lehet, hogy az is, de... "akinek van füle a hallásra...", vagy egy másik nem bibliai mondással élve: mindenki magából indul ki. (értsd: aki rosszat gondol a fenti bejegyzésről)

    VálaszTörlés